2019-04-03 Novice o proizvodih

Povsem nov plinsko tekočinski ploščni izmenjevalnik toplote prinaša revolucijo na področje hlajenja plinskih sistemov

Alfa Laval ponovno redefinira možnosti prenosa toplote s predstavitvijo nove palete plinsko- tekočinskih izmenjevalnikov toplote. Tokrat so v središču posebne potrebe prenosa toplote, ko gre za plin-tekočina medije. S ploščno tehnologijo smo se po robu postavili visokim temperaturam in neprekinjenemu obratovanju, ki jih tovrstno obratovanje zahteva skupaj z visoko učinkovitostjo in brez prevelikega zasedanja prostora.

Hlajenje, ki vključuje plinske medije, je vedno izziv, še posebej, če se tega lotevamo z neučinkovito tehnologijo, kot so ceni izmenjevalniki.

Naša inovacija vse to postavlja na glavo z novim ploščnim izmenjevalnikom. Ne samo, da ponuja mnogo večjo toplotno učinkovitost, temveč je površina, katero zavzamejo, je za okoli 75% manjša od cevnih izmenjevalnikov.

Toplotni izmenjevalec, ki lahko upravlja več!

Medtem, ko ima Alfa laval že zelo široko paleto učinkovitih bakreno lotanih toplotnih izmenjevalnkov, gre s tem novim proizvodo še dlje.

Zahvaljujoč revolucionarni zasnovi plošče z “jamico” v patentirani asimetrični konfiguraciji, so nove enote optimizirane za obvladovanje različnih izzivov pri ravnanju s plinskimi mediji.

Zasnova omoggoča zelo nizek tlačni padec pri aplikacijah, ki imajo nesorazmerne pretoke med dvema medijema. Medtem, ko standardni lotani izmenjevalniki toplote nudijo temperaturno obstojnost do 225 ° C, lahko nov portfelj plinsko tekočinskih izmenjevalnkov, obvladuje temperature plina vse do 750 ° C, brez utrujenja materiala zaradi toplotne obremenitve.

Nove možnosti v kritičnih aplikacijah

Zahvaljujoč tehnološkemu napredku ponuaja portfelj plin-tekočina ploščni izmenjevalec številne prednosti pri uporabi v napravah za predelavo odpadne toplote. Njihova učinkovitost je že dokazana s številnimi sistemi naših zadovoljnih zgodnjih kupcev.

Ta nova tehnologija se je zelo hitro uveljavila v soproizvodnji toplote in električne energhije (CHP) na račun kombinacije visoke stopnje kondenzacije in toplote učinkovitosti.

Prav tako so priložnost prepoznali tudi med zračnimi kompresorji in hladilniki polnilnega zraka.

Paleti dveh tipov za posebne potrebe naših strank

Začeli smo z dvema serijama izvedbe velikosti. Serija GL ima protitočni kanal za optimizacijo toplotne učinkovitosti. Paleta GLX ima prečni tok in je zasnovana z odprtimi dovodi in izstopi na plinski strani, ki zagotavljajo nižji tlačni padec.

Po do sedaj prejetih povratnih informacijah naših zadovoljnih uporabnikov, lahko trdimo, da ta tehnologija postavlja nove standard v prenosu toplote z mediji plin/tekočina.

 

Povezano gradivo:

Plinsko-tekočinski izmenjevalnki toplote - povezava na stran (NOVO!)
GL izvedba - povezava na stran (NOVO!)
GLX product page (NEW!)

 

 

www.alfalaval.com

Oznake

Vse

Sorodna vsebina: