GLX

Alfa Lavalova serija bakreno lotanih izmenjevalcev plin-tekočina GLX zagotavlja večjo prilagodljivost pri izpolnjevanju potreb sistemov, ki delujejo v zahtevnih delovnih razmerah. Toplotni izmenjevalniki GLX so zasnovani z edinstvenimi odprtimi dovodi za največje pretoke medijev ob najmanjšem mogočem padcu tlaka. Dobava se izvaja v obliki posameznih modulov, iz katerih se lahko preprosto sestavijo večji sistemi za optimizacijo učinkovitosti delovanja.

GLX

Tehnologija lotanih izmenjevalcev plin-tekočina omogoča boljšo učinkovitost

  • Kanali za prečni tok in zasnova z odprtimi dovodi in odvodi na strani z nizkim tlakom zagotavljajo najmanjši mogoči padec tlaka pri uporabi plinskih
  • Omogoča temperaturo do 750 °C brez nevarnosti okvar zaradi termične utrujenosti.
  • Podpira asimetrične prostorninske pretoke ob izjemni učinkovitosti.
  • Modularna zasnova omogoča prilagodljive konfiguracije pretoka pri večjih sistemih.

Padec tlaka je nenehni izziv pri plinskih medijih in Alfa Laval je serijo toplotnih izmenjevalnikov plin-tekočina GLX zasnoval prav s tem v mislih. Modeli so opremljeni s kanali za prečni tok, ki omogočajo večje pretoke na plinski strani, ter s povsem odprtimi dovodi in odvodi. To zmanjša padec tlaka in olajša čiščenje, s čimer boste skrajšali čas nedelovanja, povezanega z vzdrževanjem. Serija GLX je zelo primerna za aplikacije, ki vključujejo kondenzat.

.

Kako deluje

Toplotni izmenjevalniki plin-tekočina za prenos toplote iz enega medija v drugega uporabljajo tanke, valovite plošče iz nerjavnega jekla. Spajkan baker zapre medij v paket plošč, kar omogoča visokoučinkovit toplotni izmenjevalnik, sestavljen izključno iz površin, ki aktivno prispevajo k prenosu toplote. Stične točke med ploščami so prav tako spajkane, kar izboljša odpornost proti tlaku in temperaturno utrujenost.

Razporeditev kanalov, oblikovanih med ploščami, zagotavlja protitočno gibanje hladne vode skozi druge kanale, kar še dodatno poveča učinkovitost prenosa toplote. En kanal je veliko večji od drugega kanala, kar omogoča obvladovanje zelo visoke volumetrične stopnje pretoka.

.

Prepričajte se sami

Ploščni toplotni izmenjevalniki GL podjetja Alfa Laval zagotavljajo učinkovito tehnologijo z zelo majhnim odtisom in jih lahko uporabite na različnih mestih v obratovalnem postopku. Oglejte si ta primer animacije, če želite izvedeti več in se prepričati, kako kompaktni so v resnici!

Svetovalec? Strokovnjak za integracijo sistema?

Ste projektant? Poglejte sem! Alfa Laval s strokovnim znanjem in desetletnimi izkušnjami na področju toplotne izmenjave ponuja strokovne vire za današnje izzive na področju ogrevanja in hlajenja. Odkrijte odgovore na zapletena vprašanja o vsem, od energetske učinkovitosti do naravnih hladilnih sredstev, ter koristna orodja, ki olajšajo iskanje prave tehnologije za vašo uporabo.

heating cooling-hub-vignette-2021
.

Pišite nam

Ali potrebujete ustrezno moč za upravljanje več postopkov hlajenja s plinom? Pišite nam še danes, če želite izvedeti več o celotni ponudbi toplotnih izmenjevalnikov plin-tekočina. Naši strokovnjaki lahko pomagajo najti optimalen model, ki bo ustrezal vsem vašim potrebam: slovenija.info@alfalaval.com

service_man.jpg

This information is stored and processed in accordance to our privacy policy.