2020-08-05 Novice o proizvodih

Magnetni mešalniki Alfa Laval UltraPure naslednje generacije za popolno mešanje v biotehnični in farmacevtski uporabi

Alfa Laval širi svoj uspešen nabor magnetnih mešalnikov z novim modelom Alfa Laval LeviMag® UltraPure, izdelanim za sterilno proizvodnjo biotehničnih in farmacevtskih izdelkov. Izrazito boljša zmogljivost in bistveno manjši stroški vzdrževanja zaradi bolj vzdržljivih ležajev, ki jih je tudi lažje zamenjati, pripomorejo k vrhunski higieni in boljšim rezultatom.

Magnetni mešalniki Alfa Laval LeviMag® UltraPure naslednje generacije so izdelani na osnovi istega patentiranega higienskega modela kot preizkušeni magnetni mešalnik Alfa Laval, ki se uporablja v farmacevtski industriji že skoraj desetletje. Izdelani so za doseganje zahtev pri farmacevtskih formulacijah na tekoči osnovi – od vbrizgljivih snovi, raztopin, frakcij plazme ter bakterijskih in celičnih kultur do suspenzij v okoljih – ki zahtevajo preveritev možnosti čiščenja, odcejanja, nadzora biokontaminantov, nizko strižnost in natančno dokumentacijo.

 

»Tako kot njegov predhodnik ima tudi model Alfa Laval LeviMag UltraPure rotor, ki stalno lebdi na močnem magnetnem polju, zato ni neposrednega stika med površinami ležajev vzdolž osi,« pove Michael Stenderup, vodja portfelja mešalnikov in mešal, Alfa Laval. »To zagotavlja zelo nežno obdelavo, saj ni trenja v ležajih. Omogoča tudi izjemno kakovostno mešanje z edinstveno možnostjo čiščenja in varnim tekom v prazno.«

 

Higiensko mešanje z nizko strižnostjo

Novi Alfa Laval LeviMag UltraPure prinaša mešanje z nizko strižnostjo, nežno obdelavo izdelka in enostavno čiščenje. Magnetni mešalnik lahko deluje s širokim razponom hitrosti in ima posebno oblikovan štirikraki propeler, ki zagotavlja zelo učinkovito črpanje. To varuje izdelek, zagotavlja popolno odcejanje in učinkovito mešanje do zadnje kapljice, saj mešalnik lahko deluje tudi prazen. Odprta zasnova mešalnika omogoča popolno čiščenje brez razstavljanja (CIP) in učinkovitejše odstranjevanje ostankov izdelka.

 

Mešanje do zadnje kapljice

Pri modelu Alfa Laval LeviMag UltraPure je pozornost usmerjena predvsem na večjo učinkovitost in produktivnost. Mešalniki ohranjajo izdelek homogen do zadnje kapljice. To omogoča doseganje 100 % izkoristka.

 

Daljši čas delovanja z zamenljivimi ležaji brez intenzivnega vzdrževanja

Velika prednost modela LeviMag UltraPure je enostavno in priročno servisiranje magnetnega mešalnika. Lebdeči ležaji pomagajo zmanjšati stroške, izboljšajo varnost izdelka in prinašajo daljši čas obratovanja. Izjemno močni in na obrabo odporni moški ležaji, izdelani iz polikristalne keramike iz tetragonalnega cirkonija, stabilizirane z itrijem (YTZP), zmanjšajo nastajanje delcev zaradi obrabe, ki lahko onesnažijo izdelek. Tudi ženski ležaji so odporni na obrabo. Hkrati je ženske ležaje po potrebi mogoče zamenjati na samem kraju, zato je vzdrževanje priročno in stroškovno učinkovito.

 

Popolna sledljivost

Tako kot pri vseh izdelkih Alfa Laval UltraPure se proizvajalci na področju biotehnike in farmacije lahko zanesejo na skladnost modela Alfa Laval LeviMag UltraPure z najstrožjimi zahtevami za uporabo na najzahtevnejših sterilnih področjih. Model LeviMag UltraPure je opremljen z Alfa Laval Q-doc, popolnim paketom dokumentacije. V pomoč pri validaciji, kvalifikaciji in nadzoru nad spremembami zagotavlja popolno preglednost virov, izdelave in dobavnih verig – od surovin do dobavljene opreme. Q-doc zagotavlja tudi popolno sledljivost vseh delov, ki so v stiku z izdelkom.

 

Za dodatne informacije o magnetnih mešalnikih Alfa Laval UltraPure nas obiščite na https://www.alfalaval.com/products/fluid-handling/mixing-equipment/tank-mixers/levimag-ultrapure/

 

Sorodna vsebina: