Obrat za razmnoževanje kvasovk

Sistem za razmnoževanje kvasovk Alfa Laval je zasnovan za razmnoževanje kvasovk v sterilnih pogojih v pivovarski industriji, namenjeno obnovitvi zalog kvasovk. Prilagodljiva zasnova sistema za razmnoževanje kvasovk omogoča razmnoževanje različnih sevov kvasovk po potrebi. Za obrat z eno (ali več) posodami je potrebna začetna inokulacija z laboratorijsko razmnoženo kulturo kvasovk (z uporabo bučke Alfa Laval SB Carlsberg).

Yeast propagation system

Zanesljiv in varen postopek za neokužene, sveže razmnožene kvasovke

  • Zagotavlja vrhunsko vitalnost in uporabnost kvasovk zaradi edinstvene zasnove procesa
  • Izdelan za varjenje z razmnoževanjem kvasovk – vsi procesni ventili in priključki so edinstveno zasnovani za razmnoževanje kvasovk
  • Mešala zagotavljajo nežno homogenizacijo
  • Enostavno in zanesljivo delovanje zaradi standardne zasnove ter preizkušene tehnologije

Sistem za razmnoževanje kvasovk je opremljen z edinstveno zgornjo ploščo za popolnoma higienično delovanje, vključno s samodejnim nadzorom tlaka, varnostnim ventilom, ventilom za preprečevanje vakuuma, sondo za merjenje ravni in prezračevalnim nastavkom s sistemom za raztapljanje zraka ali (za večje rezervoarje) z mešalnikom z votlo gredjo. Standardne zmogljivosti so do 100 hl delovne prostornine. Sistem za razmnoževanje kvasovk je dobavljen kot modul na ključ, ki je tovarniško sestavljen in suho preizkušen. Opremljen je lahko s postajo CIP in različnimi stopnjami avtomatizacije. 

.

Postopek razmnoževanja kvasovk

Ko sta CIP in parna sterilizacija zaključena, se posoda za razmnoževanje kvasovk napolni z vročo ali hladno pivino. Pivino nato sterilizira ogrevalni plašč na stožcu, za tem pa jo ohladi hladilni plašč na cilindričnem delu. Pred inokulacijo pivino prezračimo s sterilnim zrakom. V posodo nato pod sterilnimi in aseptičnimi pogoji inokuliramo čisto kulturo kvasovk (iz bučke Carlsberg). 

Med razmnoževanjem kvasovk se temperatura vzdržuje na določeni ravni, razmnoževalne kvasovke pa se aerirajo v skladu z zahtevami določenega seva. Ko kvasovke dosežejo zahtevano koncentracijo celic, se dovedejo v vmesni fermentor ali neposredno v posodo za fermentacijo kvasovk. 

Čiščenje

Pred uporabo ali prevozom vse cevi speremo z vodo in sterilizirano paro. Sistem za razmnoževanje kvasovk se čisti z vgrajenim ali zunanjim čistilnim sistemom CIP.

Namestitev

Oprema za razmnoževanje kvasovk je pred odpremo sestavljena in suho preizkušena. Nato je označena v naši delavnici za enostavno ponovno montažo v pivovarni v skladu s priloženimi priročniki

Vzdrževanje

Ventile je treba preverjati in tesnila menjati v rednih intervalih. Poleg tega je treba vsaj vsaki dve leti zamenjati filtrirni vložek.

.

Povprašajte za ponudbo

Katere aplikacije vas zanimajo?*    
Želite prejemati posnetke spletnih seminarjev, povabila na prihajajoče dogodke ter novice o izdelkih in storitvah?

Te informacije se shranijo in obdelujejo v skladu z našim pravilnikom o zasebnosti.