Hladilnik za kvasovke

Hladilnik za kvasovke Alfa Laval je vnaprej sestavljen modul, ki pivovarnam ponuja kompaktno enoto za enostavno naknadno vgradnjo, ki zagotavlja nežno in hitro hlajenje, bistveno za proizvodnjo piva vrhunske kakovosti. Sistem za hlajenje kvasovk je v celoti skladen s predpisi živilske industrije. To pomeni, da so vsi sestavni deli sistema, ki so v stiku s procesnimi tekočinami, izdelani iz nerjavnega jekla s toplotno odpornimi tesnili.

Beer Cooler 预装啤酒冷却系统-Beer Cooler pre-installed beer cooling system

Zanesljivo hlajenje kvasovk v kompaktnem formatu

  • Kompaktna in sanitarna zasnova zmanjšuje potrebni prostor na najmanjšo možno mero
  • Hitro in preprosto vzdrževanje zaradi ploščnega toplotnega izmenjevalnika sistema za hlajenje kvasovk s tesnili Clip-On
  • Sanitarno pretočno stikalo takoj ustavi postopek hlajenja, če se pretok kvasovk zaustavi, da prepreči zamrzovanje in podaljša čas delovanja
  • Predhodno je nameščen na saneh in je pred dobavo tovarniško preizkušen
  • Zasnovan za CIP in sterilizacijo za enostavno in nemoteno delovanje ter čim manj izpadov

Hladilnik za kvasovke Alfa Laval skupaj s številnimi preizkušenimi napravami za upravljanje kvasovk zagotavlja stroškovno učinkovite rešitve za vašo pivovarno. Poleg sistemov za hlajenje kvasovk vam lahko izkušena ekipa strokovnjakov Alfa Laval pomaga pri vsem – od razmnoževanja kvasovk do skladiščenja, od predelave piva iz pridelanih kvasovk do ravnanja z odpadnimi kvasovkami.

.
.

Princip delovanja

Postopek hlajenja kvasovk

Kvasovke se hladijo v nasprotnem toku s krožečim hladilnim sredstvom. Vključena je notranja črpalka za kroženje hladilne tekočine, če to zahteva uporaba. To pomaga zagotoviti najmanjšo možno temperaturno razliko med hladilnim sredstvom in kvasovkami v vsakem trenutku.

Vsako prekinitev pretoka kvasovk zazna sanitarno pretočno stikalo in hlajenje se takoj zaustavi.

Krmilni sistem

Hladilnik za kvasovke je opremljen z regulatorjem PID za nadzor hlajenja. Po želji je lahko opremljen s krmilnikom PLC. Relevantni prikazani procesni podatki vključujejo temperaturo in pretok kvasovk (če je v obseg dobave vključena oddajno-sprejemna enota za pretok).

.

Povprašajte za ponudbo

Katere aplikacije vas zanimajo?*    
Želite prejemati posnetke spletnih seminarjev, povabila na prihajajoče dogodke ter novice o izdelkih in storitvah?

Te informacije se shranijo in obdelujejo v skladu z našim pravilnikom o zasebnosti.

Servis

.

Storitve za prehrambne sisteme

Storitve Alfa Laval za prehrambne sisteme pomagajo okrepiti učinkovitost vaših prehrambnih sistemov z zvišanjem učinkovitosti vaših procesov. Tako (se) lahko:

  • Nenehno izboljšujete delovanje za ohranjanje konkurenčne prednosti
  • Osredotočite na čim daljše delovanje, optimizacijo in razpoložljivost
  • Povečate donosnost naložbe v celotnem življenjskem ciklu prehrambnih sistemov

Izvedite več o naši servisni ponudbi

service men with ipad