Zunanji pogon Iso-Mix (IMXD)

Zunanji pogon Alfa Laval Iso-Mix (IMXD) je revolucionarni sistem, ki omogoča avtomatizacijo in razširitev tehnik suhega hmeljenja za večje količine piva (od 100 do več kot 5000 hl). Preprost in kompakten IMXD deluje z vsemi sistemi za dovajanje hmelja. Preprečuje čezmerno ekstrakcijo aromatičnih spojin, zmanjšuje izgubo izdelka in omogoča učinkovito čiščenje CIP. Sistem lahko optimizira tudi postopke fermentacije, zorenja in hlajenja s hladnim šokom.

阿法拉伐 Iso-Mix 外置驱动器(IMXD)-Alfa Laval Iso-Mix External Drive (IMXD)

Učinkovito suho hmeljenje brez čezmernega nabiranja kisika

  • Dolgi časi zadrževanja pomenijo zelo hitro razpršitev in ekstrakcijo hmeljnih arom
  • Majhna izguba piva med suhim hmeljenjem, saj se hmelj odstrani s centrifugiranjem
  • Zmanjšana možnost zamašitve filtrov in procesnih linij, saj homogenizacija hmelja preprečuje usedanje in zamašitve
  • Prihranek stroškov zaradi učinkovitega izkoriščanja hmelja s pomočjo učinkovite disperzije in ekstrakcije hmelja v celotni količini piva
  • Preprečevanje prenosa hmelja iz centrifuge

IMXD omogoča postopek suhega hmeljenja piva, ki zmanjšuje čas zadrževanja, izgubo izdelka in težave v procesu. Dodatne potencialne prednosti opreme za suho hmeljenje IMXD vključujejo zmanjšanje ali odpravo težav v procesu, ki so navadno povezane s suhim hmeljenjem, kot so zamašitve cevi, toplotnih izmenjevalnikov in druge opreme, ki lahko povzročijo drage zaustavitve.

.

Princip delovanja

Sistem zunanjega pogona Iso-Mix External Drive (IMXD) je posebna različica našega zelo uspešnega sistema za suho hmeljenje Iso-Mix z vstopom na dnu, ki skrajša čas zadrževanja hmelja z nekaj dni na nekaj ur. Posebej primeren je za uporabo v procesu suhega hmeljenja piva v srednje velikih do velikih rezervoarjih za fermentacijo.   

Mešalnik IMXD vrti zunanji motor, ki je povezan z notranjo gredjo. Tako ni stika med tekočino v obtoku in zobniki mešalnika, kar omogoča, da sistem v tekočini v obtoku prenese visoke koncentracije trdnih snovi, kot so delci hmelja. 

Mešalnik IMXD je nameščen razmeroma nizko v rezervoarju, navadno v stožčastem delu. To omogoča delovanje mešalnika med polnjenjem in praznjenjem rezervoarja. Pri suhem hmeljenju ta konfiguracija omogoča, da mešalnik ohranja homogeno suspenzijo hmelja med prenosom iz rezervoarja v nadaljnje centrifugiranje. To pomaga ohranjati stalno obremenitev centrifuge, kar zagotavlja optimalno učinkovitost in uspešnost ločevanja.  

Sistem za suho hmeljenje IMXD zaradi visoke tolerance do krožečih delcev, vključno s celimi peleti, omogoča prilagodljivost pri izbiri hmelja za vnos v fermentor. Hmeljne pelete lahko na primer predhodno zmeljemo v majhnem rezervoarju pri visoki koncentraciji trdnih delcev in jih s pomočjo črpalke s prisilnim gibanjem doziramo v cirkulacijsko zanko ali pa cele hmeljne pelete s plinom vpihujemo neposredno v fermentor z ogljikovim dioksidom.  

Sistem za suho hmeljenje IMXD se lahko uporablja tudi za optimizacijo postopkov fermentacije in hlajenja, saj med fermentacijo ohranja kvasovke v suspenziji. To zagotavlja optimalen stik med kvasovkami in fermentiranimi sladkorji ter preprečuje, da bi se kvasovke med fermentacijo usedale v stožec. Tipične prednosti so krajši čas postopka, manjše nihanje časa postopka ter boljša in bolj dosledna uporaba izvlečkov. (Stopnja izboljšanja je odvisna od sevov kvasovk in procesnih pogojev, ki se uporabljajo za posamezno pivo ali blagovno znamko.) 

Sistem Iso-Mix/IMXD pomaga ohranjati (ali celo izboljšati) tudi zdravje in vitalnost kvasovk. Vsako dodatno strižno obremenitev več kot nadomesti manjša obremenitev kvasovk, saj kvasovke med celotno fermentacijo ostanejo v suspenziji. S tem se izognete obremenitvi kvasovk, ki je povezana z usedanjem v stožcu, zaradi česar lahko kvasovke ostanejo brez hranil. Zmanjšanje obremenitve kvasovk se kaže v zmanjšani proizvodnji SO2 in acetaldehida (oba sta znana stranska produkta, povezana z obremenitvijo kvasovk). 

.

Povprašajte za ponudbo

Katere aplikacije vas zanimajo?*    
Želite prejemati posnetke spletnih seminarjev, povabila na prihajajoče dogodke ter novice o izdelkih in storitvah?

Te informacije se shranijo in obdelujejo v skladu z našim pravilnikom o zasebnosti.

.

Servis

Storitve za prehrambne sisteme

Storitve Alfa Laval za prehrambne sisteme pomagajo okrepiti učinkovitost vaših prehrambnih sistemov z zvišanjem učinkovitosti vaših procesov. Tako (se) lahko:

  • Nenehno izboljšujete delovanje za ohranjanje konkurenčne prednosti
  • Osredotočite na čim daljše delovanje, optimizacijo in razpoložljivost
  • Povečate donosnost naložbe v celotnem življenjskem ciklu prehrambnih sistemov

Izvedite več o naši servisni ponudbi

service men with ipad