Hladno hmeljenje
Alfa Laval ponuja rešitve za učinkovito suho ali hladno hmeljenje – postopek dodajanja hmelja pivu po primarni fermentaciji. S postopkom sproščanja eteričnih olj iz hmelja se izboljšajo okus in arome, ki se izgubijo v pivovarni, ne da bi se povečala grenkoba piva. Ta praksa se je razširila v zadnjih letih, ko so postali priljubljeni slogi, kot je India Pale Ale.
Oprema za suho hmeljenje za praktično in učinkovito izkoriščanje hmelja
- Suho hmeljenje velikih količin naenkrat (IMXD)
- Popolna homogenizacija, zagotovljena z dinamičnim mešanjem (IMXD)
- Majhne izgube izdelkov (IMXD in Alhop)
- Brez tveganja za zamašitev (IMXD in Alhop)
Alfa Laval ponuja opremo za suho hmeljenje za vse glavne faze postopka: vnos peletov, razgradnjo, ekstrakcijo arome in okusa ter odstranjevanje hmeljevine. Rešitve Alfa Laval za suho hmeljenje so zasnovane tako, da pivovarjem pomagajo proizvajati edinstvena piva, hkrati pa povečujejo donos, skrajšujejo čas postopka, izboljšujejo postopke čiščenja in zmanjšujejo izgube.