Carboset

Alfa Laval Carboset™ in Carboset™ Mini sta sistema za karbonizacijo piva, ki sta odlična za natančno, samodejno in za vzdrževanje nezahtevno karbonizacijo piva ter drugih pijač, vključno z brezalkoholnimi. Naš stroj za karbonizacijo piva je zasnovan tako, da ustreza želeni ravni ogljikovega dioksida v pivu in potrebam po dušiku v pivu, s čimer je kot nalašč za vaše izpopolnjene recepte.

阿法拉伐 Carboset™啤酒碳酸化系统

Učinkovit, samodejen in robusten stroj za karbonizacijo

 • Odpravlja nevarnost nastajanja mehurčkov
 • Izjemna natančnost mešanja
 • Učinkovito raztapljanje ogljikovega dioksida
 • Vsestranskost in možnost prilagajanja različnim procesnim zahtevam
 • Samodejno krmiljenje in nezahtevno vzdrževanje

Alfa Laval Carboset™ je sistem za karbonizacijo, ki je kompakten, samostojen in vnaprej nameščen na ogrodju. V skladu s predpisi živilske industrije so vsi sestavni deli sistema za karbonizacijo, ki so v stiku s procesnimi tekočinami, izdelani iz nerjavnega jekla s toplotno odpornimi tesnili. Zasnovan je za čiščenje na mestu – ogljikov dioksid in proizvodno linijo lahko očistite, ne da bi iz cevi odstranili kakršne koli dele. Izbirate lahko med standardnimi in mini moduli.

.

Carboset™

Carboset™ je eden od sistemov in pripomočkov za pijače, ki jih razvijamo v sodelovanju s pivovarsko industrijo. To je dobro preizkušen, robusten in kompakten modul za karbonizacijo piva ter zanesljiva, učinkovita in higienična rešitev za izboljšanje kakovosti piva in drugih pijač.

CARBOSET beer carbonation wireframe

Mere*

 • (D × Š × V): 1.5m X 1.0m X 2.3 m
 • CO2 na izhodu: do 7 g/l (končni izdelek)

*Natančne mere se razlikujejo glede na obseg zmogljivosti.

.

Carboset™ Mini

Zasnovan z mislijo na pivovarne, ki proizvajajo kraft piva. Ta posebni modul vam pomaga doseči pravo raven ogljikovega dioksida v pivu in rešuje težave z nizko ali nedosledno koncentracijo ogljikovega dioksida v pivu. V Carboset™ Mini lahko shranite več receptov z individualnimi nastavitvami za različna piva in polnilne linije.

CARBOSET Mini beer carbonation wireframe

Mere*:

 • (D × Š × V): 1,600 x 500 x 2,000 mm
 • CO2 na izhodu: 4–6 g/l

Kako deluje

.

Kako deluje sistem za karbonizacijo

Doseganje želene in stalne koncentracije ogljikovega dioksida v pivu ni težavno. Pri našem sistemu za karbonizacijo se CO2 vbrizga neposredno v pivo prek posebej zasnovanega statičnega mešalnika, ki poskrbi za učinkovito raztapljanje plina. Na nadzorni plošči nastavite zahtevano stopnjo karbonizacije, merilniki pretoka, merilnik CO2 in regulacijski ventil pa zagotavljajo natančno odmerjanje plina.

Modul vključuje zadrževalno celico v kombinaciji z ventilom za povratni tlak, tako da se ves plin popolnoma raztopi, ko pivo zapusti modul.

Tipična uporaba bi lahko bila karbonizacija do točno 6,0 g/l CO2 v vstopnem pivu pri temperaturi 2 °C in tlaku 4 bare (g).

CARBOSET beer carbonation process chart
.

Pogosta vprašanja

Ali lahko Alfa Laval Carboset™ deluje pred polnilno linijo in/ali brez hranilnika?

Da. Pomembno je opozoriti, da pri tem obstaja tveganje, da se vsebnost CO2 med zaustavitvijo in zagonom polnilne linije spreminja. Vendar pa je tveganje zelo majhno zaradi običajne prisotnosti varovalne količine v polnilnem stroju.

 

Ali je Carboset mogoče namestiti takoj za ločevalnikom? 

Da, vendar mora biti Carboset sposoben komunicirati z ločevalnikom, da bi lahko obvladal prekinitev pretoka izdelka med praznjenjem. Pred izpustom ločevalnika si Carboset zapomni in shrani položaj dozirnega ventila za CO2 ter sproži enake pogoje doziranja, takoj ko se pretok izdelka ponovno začne.

 

Kako hitro lahko spremenim koncentracijo CO2 v izdelku? 

Nastavitvene vrednosti CO2 za različne recepte so shranjene v krmilni enoti Carboset. Če želite spremeniti koncentracijo CO2 v izdelku, morate preprosto izbrati recept, ki ustreza koncentraciji, ki jo želite uporabiti. To traja le nekaj sekund.

 

.

Povprašajte za ponudbo

Katere aplikacije vas zanimajo?*    
Želite prejemati posnetke spletnih seminarjev, povabila na prihajajoče dogodke ter novice o izdelkih in storitvah?

Te informacije se shranijo in obdelujejo v skladu z našim pravilnikom o zasebnosti.

.

Servis

Storitve za prehrambne sisteme

Storitve Alfa Laval za prehrambne sisteme pomagajo okrepiti učinkovitost vaših prehrambnih sistemov z zvišanjem učinkovitosti vaših procesov. Tako (se) lahko:

 • Nenehno izboljšujete delovanje za ohranjanje konkurenčne prednosti
 • Osredotočite na čim daljše delovanje, optimizacijo in razpoložljivost
 • Povečate donosnost naložbe v celotnem življenjskem ciklu prehrambnih sistemov

Izvedite več o naši servisni ponudbi

service men with ipad