Unique Mixproof Process

Z varčnim procesnim ventilom Alfa Laval Unique Mixproof Process zaščitite procesne tekočine na matricah ventilov in cevovodih. Ta ekonomična različica naših premijskih dvosedežnih mixproof ventilov z dvigom sedeža odpravlja tveganje navzkrižne kontaminacije. Enostavnejše čiščenje, zmožnost prenašanja nenadnih povišanj tlaka in namenske komponente zagotavljajo, da je ta ventil odlična izbira za uporabo v mlečni in živilski industriji ter industriji pijač.

Unique Mixproof Process 640x360

Stroškovno učinkovit ventil z dvojnim sedežem za temeljno mixproof funkcionalnost v higienskih aplikacijah

  • Zagotovite ustrezno varnost izdelkov z odpravo tveganja navzkrižne kontaminacije, nepotrebne izgube izdelkov ter učinkovitim čiščenjem.
  • Povečajte zanesljivost in prilagodljivost nastavitev svojega procesa s preverjeno tehnologijo ventilov, ki ustreza posebnim potrebam vaše proizvodnje
  • Zmanjšajte tveganje nenačrtovanih izpadov, hkrati pa porabite čim manj časa in sredstev za rutinsko vzdrževanje
  • Zmanjšajte vpliv na okolje z znatnim zmanjšanjem porabe vode in medija za CIP ter brez razlitja ali izgube izdelkov
  • Na voljo je v različnih velikostih, ki ustrezajo vašim zahtevam za temeljno higiensko obdelavo

Alfa Laval Unique Mixproof Process je namenski dvosedežni ventil s funkcijo dviga sedeža. Temelji na preizkušenih ventilih Unique Mixproof in Unique Single seat ter je certificiran po standardih FDA, 3A in drugih priznanih standardih.

Unique Mixproof Process ščiti vaše izdelke tudi pri visokem tlaku. Njegova modularna zasnova omogoča enostavno prilagajanje različnim aplikacijam, zahtevam po zmogljivosti in spreminjajočim se potrebam.

Vzdrževanje je poenostavljeno zaradi pogona, ki ne potrebuje vzdrževanja, in preizkušene tehnologije tesnil s posebej določenim stiskanjem, ki podaljšuje čas med vzdrževalnimi intervali. Poleg tega lahko izboljšate trajnost procesa tako, da ventil kombinirate s krmilno enoto Alfa Laval ThinkTop in tako prihranite do 90 % stroškov vode, čistilnega sredstva in odpadne vode.

Unique_Mixproof_Process_Matrix.gif

Zaščitite svoj izdelek

Z odpravo tveganja navzkrižne kontaminacije zagotovite ustrezno varnost izdelkov in hkrati učinkovito čiščenje.

Izboljšajte svoj proces

Povečajte zanesljivost in prilagodljivost nastavitev svojega procesa s preverjeno tehnologijo ventilov, ki ustreza posebnim potrebam vaše proizvodnje.

Poenostavite svoje storitve

Zmanjšajte tveganje nenačrtovanih izpadov, hkrati pa porabite čim manj časa in sredstev za rutinsko vzdrževanje.

Izboljšajte svojo trajnost

Zmanjšajte vpliv na okolje z bistveno manjšo porabo vode in medijev za CIP ter zmanjšajte izgubo izdelka.

.

Princip delovanja

Ventil Alfa Laval Unique Mixproof Process je običajno zaprt ventil, ki je krmiljen na daljavo s stisnjenim zrakom. Ventil ima dva ločena drsnika in tesnila za ločevanje pretoka tekočin; prostor med temi tesnili tvori komoro za puščanje pri atmosferskem tlaku pod vsemi pogoji delovanja. Do puščanja pride le redko, če pa že, tekočina steče v komoro za puščanje in odteče skozi odvodno odprtino na dno komore, kar olajša odkrivanje netesnih mest.

Exploded view_Unique Mixproof Process.png

 

 

Ko je ventil odprt, je komora za puščanje zaprta. Izdelek nato teče iz ene napeljave v drugo. Prepoznavna radialna zasnova ventila zagotavlja, da med delovanjem ventila praktično ne pride do razlitja izdelka.

Icon 2 Proven performance_ 640x360_new.png

Zasnovan je za maksimalno neprekinjeno obratovanje in minimalno servisiranje.

Icon 1 Proven Performance promo_640x360_new.png

Zaščita pred razlitjem preprečuje nepotrebno izgubo izdelka.

Icon 3 Proven performance promo 640x360.png

Z inteligentnim sistemom Alfa Laval ThinkTop prihranite do 90 % vode in čistilnih sredstev.

Mogoče bi vas zanimalo tudi...

Ventil Unique Mixproof zagotavlja brez razstavljanja in varnost izdelkov

Najnovejša generacija ventilov Unique Mixproof je zasnovana tako, da zagotavlja varnost izdelkov med higiensko obdelavo. Ob tem vam omogočajo, da izboljšate več drugih vidikov svojega delovanja.

UMP CIP and Process Brochure Vignette

Katalog izdelkov higienske opreme

Katalog izdelkov higienske opreme Alfa Laval »Na dosegu roke« vključuje letake izdelkov, krivulje učinkovitosti, povezave do animacij, brošure in cenike za naročanje.

Close at hand 2019 - Cover image 640x360

Storitve za higienske ventile

Če želite zagotoviti neprekinjeno delovanje svojih higienskih procesov, podaljšajte življenjsko dobo svojih higienskih ventilov. Alfa Laval vam kot servisni partner ponuja dostop do globalne servisne mreže in strokovnjakov ter lokalno podporo, ko je to potrebno. Lahko se – kadarkoli in kjerkoli – zanesete na našo široko paleto storitev za optimizacijo svojih procesov.

Service 640x360
.

NEAR novice

Da bi bili na tekočem o pomembnih zadevah in priložnostih v vaši industriji in procesih.

Poizvejte več

Tehnični članki