Prosto vrteči se retraktor

Zagotovite ustrezno kakovost izdelkov, preprečite kontaminacijo in izpolnite higienske standarde obdelave s prosto vrtečim se retraktorjem Alfa Laval. Ta izjemno učinkovita, prosto vrteča se naprava za čiščenje na mestu hitro in ekonomično pripravi posode za proizvodnjo. Odstranjuje ostanke z notranjih površin kanalov, rezervoarjev in drugih težko dostopnih zaprtih prostorov. Povečajte neprekinjeno delovanje procesov s to dinamično in varčno izvlečno razpršilno napravo.

Retractable cip nozzle

Popolna pokritost območja čiščenja s prihrankom vode, čistil in časa.

  • Zagotovite kakovost izdelkov s 100-odstotnim čiščenjem kanalov, rezervoarjev in drugih higienskih predelovalnih posod
  • Do 35 % večji prihranek časa, vode in čistilnih sredstev v primerjavi s statičnimi razpršilnimi sistemi s kroglicami
  • Zmanjšanje skupnih stroškov lastništva zaradi minimalnih stroškov in preproste namestitve, upravljanja in vzdrževanja retraktorja
  • Povečajte čas obratovanja in produktivnost s hitrejšimi in učinkovitejšimi cikli CIP, ki porabljajo manj virov
  • Zagotovite si popolnoma avtomatizirano delovanje v povezavi z zaznavalnimi in krmilnimi enotami Alfa Laval ThinkTop

Prosto vrteči se retraktor Alfa Laval je dinamična in varčna naprava, ki odstranjuje težko dostopne ostanke z notranjih površin posod. Ohranja higienske kanale in rezervoarje brezhibne, kar podaljša neprekinjeno obratovanje in produktivnost. Preprosta namestitev, upravljanje in vzdrževanje zmanjšujejo skupne stroške lastništva.

Naprava CIP je med proizvodnjo poravnana s steno posode in ne more zaiti v območja izdelka. Razpršilna glava se izvleče, kar zagotavlja 100-odstotno čiščenje, nato pa se ponovno uvleče, tako da je posoda pripravljena za proizvodnjo.

Ta izvlečna razpršilna naprava je zasnovana za mlečno in živilsko industrijo ter industrijo pijač in druge panoge, v katerih je higiena ključnega pomena.

Materiali za stik z izdelkom so skladni s predpisi za živila (FDA, EU in Kitajska). Na voljo je dodatna različica s paketom dokumentacije Alfa Laval Q-doc in certifikatom materiala 3.1 za kovinske dele.

.
Système NEP 100% de couverture
.

Princip delovanja

Prosto vrteči se retraktor Alfa Laval je sedežni ventil s pnevmatskim odpiranjem in vzmetnim zapiranjem, ki se uporablja za čiščenje notranjih površin posod za proizvodnjo higienskih izdelkov. V zaprtem položaju je poravnan s steno posode, razpršilna glava pa ni izpostavljena območju izdelka. Razpršilna glava se vrti med dvema hidroležajema, kar omogoča reakcijske sile čistilnega sredstva, ki prši iz odprtin. Razpršilna glava razpršuje čistilno sredstvo v vrtinčastem vzorcu 310° navzgor po celotni površini ter z vibracijskimi udarci in kaskadnim pretokom ustvari popolno pokritost.

Aktuator lahko med fazo praznjenja ali čiščenja ostane iztegnjen. Naprava se razen dela vtiča, ki je obrnjen proti izdelku, v celoti čisti sama. To površino običajno očistite tako, da jo povežete z drugo napravo za čiščenje rezervoarja. Ko je naprava pravilno nameščena, sama odvaja vodo.

NEP conduits hygiéniques alimentaires
.

Kako čisti so vaši kanali?

 

Želite izvedeti, kako lahko prosto vrteči se retraktor Alfa Laval izboljša čiščenje v vaših higienskih procesnih linijah?

Preberite, zakaj je to rešitev, ki maksimalno učinkovito izkorišča vire.

 

 

Prenos brošure

Free rotating retractor brochure retractable spray nozzle

Morda vas bodo zanimali tudi …

TJ40G/TJ20G

Serija rotacijskih brizgalnih glav TJ je zasnovana za higiensko uporabo, kot so živila, mlečni izdelki, pijače in osebna nega. Na voljo so v različnih velikostih in različnih konfiguracijah, ki pokrivajo vse velikosti rezervoarjev.

TJ series rotary jet head

SaniMagnum SB

SaniMagnum SB so zasnovani in certificirani v skladu z EHEDG ter so avtohorizontalno označeni s simbolom 3A.

SaniMagnum SB 640x360

Agitator ALT

Zgornje mešalo Alfa Laval ALT je primerno za atmosferske rezervoarje in rezervoarje pod tlakom ter izpolnjuje zahteve v živilski industriji, mlekarstvu, proizvodnji pijač, farmaciji, biotehnologiji in kozmetiki.

ALT 顶入式搅拌器-ALT top-in agitator

Obiščite testni in inovacijski center

Želite najprej poiskati optimalno opremo za delo, preden se odločite za naložbo? In bi radi izvedeli, koliko lahko prihranite, preden se odločite za nadgradnjo? V testnem in inovacijskem centru Alfa Laval lahko storite prav to. Posnemamo vašo proizvodno konfiguracijo in izvajamo preizkuse v resničnem življenju, da bi prikazali možnosti in dokumentirali prihranke. Optimiziramo na primer mešanje in disperzijo, čiščenje rezervoarjev in ventilov ter prenos tekočin in toplote.

Application and Innovation Centre Kolding Customer test centre 640x340x2

Katalog izdelkov

'Close at hand' online

Close at hand 2019 - Cover image 640x360
.

NEAR novice

Da bi bili na tekočem o pomembnih zadevah in priložnostih v vaši industriji in procesih.

Poizvejte več

Tehnični članki