Senzorika in nadzor

S širokim naborom rešitev za avtomatizacijo ventilov družbe Alfa Laval boste podaljšali čas neprekinjenega delovanja proizvodnje in varnost, ne glede na procesne pogoje. Senzorske in krmilne enote Alfa Laval natančno spremljajo in uravnavajo pretok v sistemih za tekočine. Te senzorske in krmilne enote omogočajo enostavno nastavljanje in upravljanje ter zanesljivo povratno informacijo o položaju, tako da vodje obratov vedno poznajo stanje ventila.

Alfa Laval ThinkTop sensing and control

Povečajo varnost izdelkov in čas delovanja z avtomatizacijo ventilov

  • Izboljšajo varnost izdelkov na podlagi več desetletij izkušenj pri ravnanju s tekočinami in strokovnega znanja o avtomatizaciji ventilov
  • Skrajšajte čas namestitve do 90 % in zmanjšajte število napak s hitro in intuitivno samodejno nastavitvijo
  • 360-stopinjski LED-indikator omogoča jasen pregled nad stanjem ventila iz poljubne smeri
  • Enostavno prilagodite senzorsko in krmilno enoto za vse združljive ventile s pametno montažo,ki omogoča hitrejšo namestitev in zmanjšuje število napak
  • Prihranite prostor s kompaktno zasnovo, ki se zlahka prilega ozkim prostorom

Povečajte produktivnost v svojih procesnih napeljavah za tekočine z zaznavalnimi in krmilnimi enotami Alfa Laval, ki ponujajo izjemen nadzor in upravljanje procesov obdelovanja tekočin.

Od stroškovno učinkovitih indikacijskih enot in standardnih digitalnih krmilnih glav ventilov do intuitivnih, popolnoma avtomatiziranih krmilnih enot za pametno digitalno proizvodnjo – z izbiro rešitve za avtomatizacijo, ki najbolje ustreza vašim zahtevam, boste povečali čas neprekinjenega obratovanja, vzdržljivost in varnost proizvodnje.

Nadgradnja sistemov za avtomatizacijo ventilov je preprosta, saj so senzorske in krmilne enote povratno združljive. Vse enote zagotavljajo zanesljive povratne informacije o stanju prek namenskih vmesnikov, vključno z IO-Link za Industry 4.0.

So idealne za uporabo v mlečni živilski in industriji, industriji pijač, industriji za domačo in osebno nego ter biotehnološki in farmacevtski industriji.

.

Kako delujejo senzorske in krmilne enote?

Rešitve za avtomatizacijo ventilov Alfa Laval vključujejo napredne senzorske in krmilne enote ThinkTop ter stroškovno učinkovite indikatorske enote, ki izpolnjujejo različne procesne zahteve.

Serija Alfa Laval ThinkTop, ki je združljiva z vsemi ventili Alfa Laval, uporablja mikročip senzorje za natančno merjenje gibanja stebla ventila in končnih položajev ventila.

Digitalni povratni signali PNP, Vmesnik AS ali komunikacijski protokol IO-Link poveže senzorje in prožilne naprave z vašimi avtomatiziranimi sistemi neodvisno od področnega vodila. Zbiranje, shranjevanje in analiziranje pomembnih podatkov v realnem času prinaša moč Industry 4.0 v vaše napeljave za higiensko obdelavo.

Indikatorske enote Alfa Laval, ki so nameščene neposredno na vrh ventila ali zgornji del ventila, imajo do dva povratna signala, ki prikazujeta položaj ventila (odprt ali zaprt). Principi delovanja se razlikujejo glede na tip senzorja in med drugim vključujejo brezkontaktne senzorje bližine, dvo- ali trižične bližinske senzorje ter senzorje z vtičem M12 ali zaprtim kablom.

 

.

Srečne stranke

Yogurt and cultured milk processing 640x360
businessmen shaking hands 640x360

Moloko Gorodets Dairy, Rusija

»Vedno se lahko zanesemo na neprekinjeno delovanje, ki ga zagotavljajo vrhunska kakovost, zanesljivost ter servis in podpora za opremo, avtomatizacijsko tehniko in komponente Alfa Laval.«

G. Gennadiy Zolotuhin, glavni mehanik, Moloko Gorodets Dairy's.

 

Preberite praktični primer podjetja Moloko, Rusija

Kaj lahko storimo za vas?

Lahko ste naša naslednja zadovoljna stranka. Z veseljem vam bomo pomagali!

Obrnite se na nas tukaj

.

Pridobite celoten pregled                                                                                                                              

 
.
.

Katalog »na dosegu roke« o avtomatizaciji

Na dosegu roke: Rešitve Alfa Laval za avtomatizacijo higienske opreme za ravnanje s tekočinami. V našem katalogu »Na dosegu roke« so podrobno opisani nadzorni sistemi za neprekinjen nadzor črpalk, ventilov, opreme za čiščenje rezervoarjev in drugih sestavnih delov procesnega sistema. Tako boste zagotovili večjo varnost, daljši čas neprekinjenega obratovanja, manjše stroške in večjo produktivnost.

Alfa Laval ThinkTop sensing and control
.

Povečajte svoje poslovanje. Optimizirajte svoje sisteme za ravnanje s tekočinami - trajnostno

Poskrbite, da bodo vaši procesi učinkovitejši in bolj trajnostni, hkrati pa dosežete skladnost z zakonodajo in zagotovite uspeh svojega podjetja. S trajnostno optimizacijo družbe Alfa Laval lahko prihranite do 80 % energije ter 90 % vode in čistilnih sredstev, hkrati pa zmanjšate količino odpadkov. Dobro za ljudi. Dobro za planet. Dobro za dobičkonosnost.

Sustainable optimizat640
.

Uresničite svojo trajnostno strategijo

Prihranite več energije in vode ter zmanjšajte emisije iz higienskih obdelovalnih linij. Naše mesečno glasilo near vam prinaša zgodbe o tem, kako vam lahko Alfa Laval pomaga pri izboljšanju okoljske učinkovitosti v mlekarski, živilski in farmacevtski industriji ter industriji pijač in izdelkov za osebno nego. Kar je dobro za ljudi in planet, je dobro tudi za vaše podjetje.

near-subscribtion