Toplotni izmenjevalnik s tiskanim vezjem

Zaupajte rezultatom 15 let preverjene učinkovitosti. Toplotni izmenjevalniki s tiskanim vezjem Alfa Laval (PCHE) združujejo vrhunsko robustnost in celovitost z izjemno visoko hitrostjo prenosa toplote – vse to v enoti, ki je do 85 % manjša in lažja od primerljivih toplotnih izmenjevalnikov s cevno spiralo. Edinstvena zasnova zagotavlja odlične zmogljivosti, nižje stroške namestitve in obratovalne stroške ter večjo varnost. Vsako enoto je mogoče v celoti prilagoditi vašim potrebam.

阿法拉伐印刷电路板换热器(PCHE)-printed circuit heat exchangers

Vrhunska učinkovitost z najmanjšim možnim odtisom

  • Zasnova iz nerjavnega jekla, na voljo v standardnih konfiguracijah ali v celoti po meri
  • Robustna zasnova prenese tlake do 1250 barov (18.125 psi) in temperature od –253 °C (–423 °F) do 540 °C (1004 °F)
  • Odporni so proti tlačnim impulzom v tekočini in vibracijam, ki jih povzroča pretok tekočine in lahko posledično povzročijo napake zaradi utrujenosti
  • Popolnoma v skladu s Kodeksom ASME za kotle in tlačne posode (razdelek VIII, poglavje 1 s certifikacijsko oznako U) in oznako CE (v skladu s PED 2014/
  • Skladnost z ISO 19880 in SAE J2601 za točilne naprave za polnjenje z vodikom.

Toplotni izmenjevalniki s tiskanim vezjem Alfa Laval so izjemno kompaktna rešitev za izboljšanje trajnosti v pomorstvu, obdelavi nafte in plina, na področju toplote in obnovljive energije (kot so sistemi za shranjevanje toplotne energije, nadkritični energetski cikli CO2, predgrevanje gorivnega plina v plinskih turbinah in vodikovih polnilnih postajah itd.).

Fotokemično jedkani mikro kanali za tekočino zagotavljajo izjemno visoko toplotno učinkovitost, medtem ko najsodobnejše difuzijsko varjenje (spajanje) ustvarja trdno jedro s površino za prenos toplote.

Končni rezultat sta vrhunska učinkovitost in najmanjši odtis, kar zagotavlja najnižje skupne stroške v življenjskem ciklu.

 


Področja uporabe

Toplotni izmenjevalniki s tiskanim vezjem Alfa Laval so zasnovani posebej za zagotavljanje izjemne kompaktnosti in učinkovitosti pri čistih ter visokotlačnih opravilih, ki presegajo zmogljivosti drugih varjenih ploščnih toplotnih izmenjevalnikov. Robustna zasnova zanesljivo prenese tlake od popolnega vakuuma do 1250 barov (18.125 psi).

Tipične vrste uporabe v pomorstvu vključujejo visokotlačno uparjanje v sistemih za oskrbo z gorivnim plinom (FGSS) ter ponovno uplinjanje UZP v plovilih FSRU in SRV™. V energetskem sektorju se izmenjevalniki s tiskanim vezjem uporabljajo pri obdelavi plina in kriogenem ravnanju z UZP.  Navadno so to sistemi za stiskanje plina na morju, sistemi za ogljikovodikove pline in vzpostavitev rosišča vode. Pri UZP, pri katerem je zaželen visok izkoristek energije, se uporabljajo v sistemih za ravnanje s plinom, ki ostaja pri hitrem izhlapevanju, in v sistemih za ravnanje z uparjenim plinom. Uporabljajo se tudi pri predgrevanju gorivnega plina v turbinah in superkritičnem ogljikovem dioksidu (sCO2) za proizvodnjo električne energije.

Na področju obnovljivih virov energije so se PCHE izkazali kot odlična tehnologija za visokotemperaturne procese dolgotrajnega shranjevanja energije (LDES), njihov razvoj pa poteka tudi na področju zajemanja ogljika.

Kombinacija dokazanih prednosti naše klasične zasnove PCHE z našo tehnologijo proti zmrzovanju 3DPlate™ omogoča tudi uporabo v celotni energetski verigi vodikovih polnilnih postaj od tekočine do plina. Na vodikovih polnilnih postajah so PCHE Alfa Laval idealna rešitev za predhodno hlajenje vodika, ki ponuja možnosti za skrajšanje časa polnjenja in čakanja med polnjenji, hkrati pa znižuje stroške namestitve.

Tehnični podatki

Projektni tlak

Vakuum EN/CE/PED do 1250 barg (18.125 psig)
Vakuum ASME do 1250 barg (18.125 psig)

Projektna temperatura

316/316L SST –196 °C (kriogeno) do 800 °C (–321 °F do 1472 °F)

Priključki

Prilagodljivo od majhnih do velikih cevi (od ¼ do 30)

Standardni materiali

304L ali 316L SST (drugi materiali so na voljo na zahtevo)

Mere/teža

Na zahtevo, prilagojeno zahtevam od nekaj kilogramov do več deset ton

Kako deluje

.

Alfa Laval Printed circuit heat exchanger

Princip delovanja

Toplotni izmenjevalniki s tiskanim vezjem delujejo z dvema ali več mediji na nasprotnih straneh difuzijsko varjene plošče. Na obeh straneh so možni visokotlačni tokovi, pri čemer je mogoče optimizirati vzorec 2D- ali 3D-plošče, da se zagotovita zahtevana toplotna dolžina in padec tlaka.

Zasnova

Zasnova toplotnega izmenjevalnika s tiskanim vezjem ima kompleksen vzorec pretoka, ki je kemično jedkan na ravnih ploščah materiala. Ta vzorec pretoka je optimiziran za vsako posamezno opravilo, s katerim se sooča stranka, da zagotovi zahtevane toplotne in hidravlične lastnosti. Vsak vzorec plošče pretočnega kroga je lahko drugačen, kar omogoča asimetrične tokove in optimizirano 2-fazno obnašanje.

Posamezne plošče se nato zložijo v blok in difuzijsko zvarijo (spojijo) v najsodobnejši peči pri visoki temperaturi in tlaku. Več blokov je mogoče zvariti skupaj, da ustvarimo zahtevane toplotne zmogljivosti ali površino za prenos toplote. Vstopni in izstopni kolektorji, priključki pri stranki in (po potrebi) priključki za odvajanje, zračenje ali čiščenje tvorijo varjene sklope, ki so privarjeni na dokončano jedro, da toplotni izmenjevalnik dokončno sestavimo.

S to konfiguracijo je mogoče doseči konstrukcijske tlake do 1250 barov (18.125 psi) v nerjavnem jeklu 304/316.
Površine za prenos toplote so prilagojene individualnim zahtevam.

.

Edinstvene funkcije, ki navdušujejo

Alfa Laval se ponaša z več kot 80 leti izkušenj na področju tehnologije prenosa toplote ter nenehno razvija nove inovacije za izboljšanje učinkovitosti, zanesljivosti in trajnostnega vpliva opreme. Naši toplotni izmenjevalniki s tiskanim vezjem ponujajo številne edinstvene lastnosti, ki jih ne boste našli nikjer drugje.

Alfa Laval PCHE with OptiBondOptiBond™

Robustna in kompaktna rešitev za delo z visokim tlakom

Najsodobnejša tehnologija difuzijskega varjenja (spajanja) zagotavlja vrhunsko vzdržljivost in toplotno učinkovitost v izjemno kompaktnem varjenem ploščnem toplotnem izmenjevalniku.

Več informacij

Alfa Laval PCHE with 3DPlate3DPlate™

Preprečuje zamašitev pri zmrzovanju

Patentiran 3D-vzorec plošč ohranja visoko učinkovitost in ohranja delovanje pri uporabi tekočin na vodni osnovi, kot so glikoli, v kriogenih aplikacijah.

Več informacij

Novice podjetja Alfa Laval o energiji na LinkedIn

Spremljajte našo stran LinkedIn o energiji za najnovejše novice o naših rešitvah.

Blue sky white cloulds Linkedin logo

Pomorske novice Alfa Laval na LinkedInu

Naša predstavitvena stran z rešitvami za pomorstvo, ki jih potrebujete, da ostanete v korak pred drugimi.

Marine LinkedIn 640x360

Varčujte z energijo – od začetka do konca!

Izkoristite večdesetletne izkušnje družbe Alfa Laval pri delu s projekti EPC in svojimi končnimi strankami. Med projektom vam ves čas zagotavljamo svojo podporo, tako da vaše stranke prejmejo optimalen paket toplotnih izmenjevalnikov.

engineers and contractor discussing at table

Pospeševanje trajnostnih rešitev

Predstavljajte si bolj trajnosten svet. Svet, v katerem lahko z manj proizvedemo več. Svet, v katerem lahko učinkovito zadovoljujemo naraščajoče potrebe po energiji in hkrati zmanjšujemo emisije CO2. Predstavljajte si svet, v katerem lahko izkoristimo moč naravnih virov in jih hkrati ohranjamo. V Alfa Laval si tega sveta ne le predstavljamo, ampak ga ustvarjamo skupaj z našimi strankami in partnerji.

Accelerating sustainable solutions-vignette640x360