Zahtevajte nove standarde
solutions-for-sustanability-hero-image

Vaša rešitev za trajnost: Alfa Laval razstavljivi toplotni izmenjevalniki

Povečanje trajnosti delovanja pomeni več kot le pozitiven vpliv na okolje. Prav tako je ključnega pomena za zagotavljanje dobičkonosne rasti vašega podjetja. Z izboljšanjem rekuperacije toplote lahko prihranite denar z zmanjšanjem stroškov goriva, prihranite pri električni energiji za delovanje hladilnika in črpalk ter ustvarite dodatne znatne prihranke pri vzdrževanju – vse to ob hkratnem zmanjšanju emisij CO2. Zatesnjeni toplotni izmenjevalniki Alfa Laval s ploščami in okvirji so vaša trajnostna rešitev za uresničitev tega cilja.

Družba Alfa Laval in naši partnerji vam lahko po vsem svetu pomagajo doseči vaše trajnostne cilje. Še danes se obrnite na naše strokovnjake za brezplačen izračun donosnosti naložbe.

Komaj čakamo, da se nam oglasite in pomagamo vašemu podjetju, da začne varčevati še danes!

sfs ROI calculator640x360

Stopite v stik z nami za brezplačen izračun ROI

Te informacije se shranijo in obdelujejo v skladu z našim pravilnikom o zasebnosti.

Potreba po večji trajnosti

Današnji vodje obratov se kot še nikoli prej soočajo z izzivi iskanja novih načinov prispevanja k splošni trajnosti podjetja. V vsakodnevnih aplikacijah HVAC in proizvodnih aplikacijah glavna oprema porabi velike količine energije, neposredno in posredno zaradi izgorevanja ogljikovih goriv. Ker se stroški energije še naprej povečujejo, se povečujejo tudi izdatki, zato je treba varčevati z izboljšano trajnostjo. Takšne prihranke je mogoče najti pri delovanju in vzdrževanju opreme, kot so odprti hladilni stolpi, vročevodni in parni kotli, hladilniki, zračni kompresorji, oprema za soproizvodnjo (CHP) in še veliko več.

gphe t15

Veliki prihranki in kratek donos na vložena sredstva

Alfa Laval omogoča prihranke v številnih aplikacijah, kar vam zagotavlja, da lahko računate na kratko dobo povrnitve naložbe v trajnostni razvoj. Tukaj je nekaj navdihujočih primerov:

 • 90.000 EUR prihrankov pri električni energiji in stroških vzdrževanja na leto z uporabo razstavljivega toplotnega izmenjevalnika za zaščito kondenzatorja hladilnega agregata z močjo 2.000 kW
 • 30.900 EUR letnih prihrankov pri stroških goriva z rekuperacijo toplote iz 90 kW zračnega kompresorja
 • 14.651 EUR na mesec prihranka pri stroških goriva zaradi pridobivanja 800 kW toplote iz industrijske odpadne vode

Trije pomembni načini, kako trajnost pomeni prihranek:

 • Prihranki pri stroških električne energije
 • Prihranki pri stroških goriva zaradi rekuperacije toplote za pripravo tople vode
 • Prihranki zaradi izboljšane učinkovitosti in daljšega časa delovanja

Si želite ogledati razliko, ki jo lahko naša tehnologija naredi za vašo aplikacijo? Še danes se obrnite na nas za brezplačen izračun donosnosti naložbe in začnite varčevati s trajnostjo.

sfs three ways to save640x360
Alfa Laval sustainably generated hot water

Uporaba trajnostno proizvedene tople vode

Vroča voda, pridobljena iz rekuperirane toplote, ima številne možnosti uporabe v vsakodnevnih aplikacijah HVAC in proizvodnji. Nekaj primerov:

 • Predgrevanje kotla za vročo vodo
 • Čiščenje
 • Kopanje in prhanje
 • Ogrevanje pisarn ali proizvodnih prostorov
 • Uporaba v proizvodnih procesih
 • Oskrba omrežja daljinskega ogrevanja