2024-04-05 Novice o proizvodih

Nadgradnja čiščenja rezervoarjev zmanjša porabo vode za 17 %

Zaradi vse večjega pritiska na sladkovodne vire se je vodilna ameriška skupina pivovarjev zavezala, da bo povečala učinkovitost rabe vode in zmanjšala njeno porabo pri svojem poslovanju. Eden od ukrepov za varčevanje z vodo je bil osredotočen na optimizacijo postopka čiščenja rezervoarjev. Z namestitvijo novih rotacijskih brizgalnih glav podjetja Alfa Laval se je poraba vode za čiščenje rezervoarjev zmanjšala za 17 %.

S čiščenjem rezervoarja boste poskrbeli za znatne prihranke vode

Voda je sestavina številka 1 v pivu, za katero se vsak dan porabi na milijone litrov čiste sladke vode. Vodilna ameriška skupina pivovarjev se je kot odgovor na vse večje izzive v zvezi z vodo odločila zmanjšati porabo vode pri svojem poslovanju. Eden od očitnih načinov za varčevanje z vodo je postopek čiščenja rezervoarja, ki zahteva veliko vode. Pivovarna uporablja velike fermentacijske posode, v katerih aktivne kvasovke pretvarjajo sladkorje v alkohol. Velikost in vodoravna postavitev teh rezervoarjev predstavljata poseben izziv pri čiščenju in zahtevata napredno tehnologijo za zagotavljanje ustreznega čiščenja vseh površin med cikli varjenja.

Nadgradnja brizgalnih glav je prihranila ogromne količine vode

Po navdihu podobnega projekta na Kitajskem se je skupina pivovarjev odločila nadgraditi prvotne enote Alfa Laval GJ 4 z novimi rotacijskimi brizgalnimi glavami TJ40G. TJ40G porabi manj vode kot GJ 4 in hitreje opravi celoten vzorec čiščenja. Manjša poraba vode v kombinaciji s hitrejšim časom čiščenja prihrani približno 760 litrov (200 galon) med končnim izpiranjem in razkuževanjem. Po prvih mesecih delovanja so nove naprave TJ40G zagotovile 17-odstotni prihranek vode. Skupni prihranek vode v fermentacijskih posodah naj bi znašal približno 5,7 milijona litrov na leto (1,5 milijona galon).

Z vodilno ameriško skupino pivovarjev sodelujemo že več kot 30 let in veseli nas, da lahko stranki zdaj pomagamo zmanjšati stroške poslovanja in hkrati doseči njene trajnostne cilje s povečanjem učinkovitosti vode v postopku čiščenja rezervoarjev. Dragocen stranski učinek je tudi manjša poraba vode, ki omogoča prihranke pri kemikalijah in energiji, porabljeni za črpanje, ogrevanje, rekuperacijo, ponovno uporabo in obdelavo čistilne vode,« pravi Andrew Delaney, generalni direktor čiščenja rezervoarjev pri družbi Alfa Laval v ZDA.

Montaža po principu Plug and Play (priključi in uporabljaj)

Stara in nova brizgalna glava uporabljata enake dovodne priključke. Vgradnja v posamezni rezervoar je trajala manj kot eno uro, pri čemer so bile v vsakem rezervoarju nameščene tri brizgalne glave. Zamenjava brizgalnih glav je potekala med fermentacijskimi cikli in ni povzročila dodatnih zastojev v procesu. Zaradi prostega vrtenja in vgrajenih krogličnih ležajev TJ40G se v primerjavi s starejšimi enotami GJ 4 intervali vzdrževanja podaljšajo za 50 %. Pozitivni rezultati prve namestitve novih brizgalnih glav utirajo pot nadaljnjim posodobitvam opreme za čiščenje rezervoarjev na drugih lokacijah pivovarne po ZDA.

Dejstva o projektu nadgradnje

Enote Alfa Laval TJ40G Rotary Jet Head so zasnovane za higiensko uporabo in omogočajo avtomatizirano čiščenje posod s prostornino med 50 in 500 kubičnimi metri tekočine (13.000 in 132.000 galon). Zasnova naprednih brizgalnih glav je optimizirana za čiščenje pivovarskih cistern ter živilskih in mlečnih procesov. TJ40G je odobren s strani FDA. Nadgradnja opreme za čiščenje rezervoarjev je del programa Optimize™ družbe Alfa Laval, katerega cilj je izboljšati vodno in energetsko učinkovitost higienske industrije.

 

Oznake

Vse
Beer with the sea in the background640x360

        

Emission-savings-pos-(CO2-e).png

Prihranki vode ustrezajo ocenjenim prihrankom CO2e v višini več kot 100 ton.

Water_savings_pos_solid.png

5,7 milijona litrov vode na leto.

Sorodna vsebina: