2023-09-05 Novice o proizvodih

Alfa Laval na poti k inteligentni črpalki

Alfa Laval je izdal novo programsko opremo za spremljanje stanja z vgrajeno analitiko. Nova analitika Alfa Laval Analytics za spletno spremljanje stanja z uporabo umetne inteligence pomaga higienski industriji preprečevati nenačrtovane izpade, podaljšuje življenjsko dobo dragocenih sredstev in pomaga dosegati trajnostne cilje.

»To je velik korak za higiensko industrijo. Naša nova rešitev Alfa Laval Analytics odkriva morebitne napake strojev, še preden se pojavijo, in pomaga diagnosticirati osnovni vzrok. V tesnem sodelovanju s svojimi strankami smo razvili preprosto, uporabno in zanesljivo rešitev, ki omogoča, da oprema vedno deluje na najvišji ravni,« pravi Torsten Pedersen, vodja oddelka za povezljivost in spremljanje pri Alfa Laval Fluid Handling.

Alfa Laval Analytics je funkcija z dodano vrednostjo, ki jo je mogoče dodati vsem novim in obstoječim napravam črpalk Alfa Laval. Rešitev vključuje enoletno naročnino, vključno s spletno namestitvijo, usposabljanjem za uporabo nadzorne plošče in stalno podporo.

Na voljo 24 ur na dan

Alfa Laval Analytics zbira in analizira podatke o vibracijah črpalk 24 ur na dan. Filozofija razvoja rešitve, ki temelji na umetni inteligenci, je bila omogočiti stabilnost za upravljavce in vodstvo obratov. Analitika omogoča jasen in intuitiven pregled stanja opreme prek preproste nadzorne plošče. Zelena za v redu, rumena za pozornost, oranžna za opozorilo in rdeča za takojšnje ukrepanje.

»Ne glede na lokacijo in čas lahko upravljavci in vodje obratov preverijo stanje obrata kar v svojem žepu. Na nadzorni plošči aplikacije lahko le s kratkim pogledom preverite stanje črpalk in po potrebi ukrepate ter preprečite drage izpade,« pravi Torsten Pedersen.

Pojasnjuje, da orodje Analytics ne odkriva le napak, temveč tudi natančno določa verjetne vzroke težav, ki so lahko na primer povezani z napačno namestitvijo črpalke, morebitnimi izboljšavami procesa ali mehanskimi napakami.

»Zaradi diagnostičnih zmogljivosti orodja Analytics lahko upravljavci in tehniki veliko lažje hitro najdejo težavo in jo odpravijo, še preden nastane škoda. Pri delovanju Analytics lahko celo podaljšamo garancijo za opremo, če črpalke stalno spremljamo in upoštevamo priporočila za pregled in popravilo,« pravi Torsten Pedersen.

Omogočanje predvidljivega vzdrževanja

Z zmožnostjo napovedovanja okvar in prepoznavanja delov, ki jih je treba popraviti ali zamenjati, Analytics utira pot izvajanju strategij napovednega vzdrževanja, ki odpravljajo dodatne stroške in preprečujejo nenačrtovane zastoje.

Hkrati Analytics podpira trajnost, saj obratom omogoča, da z manj storijo več. Z zagotavljanjem stalnega brezhibnega delovanja sredstev Analytics povečuje energetsko učinkovitost in pomaga zmanjšati emisije ogljikovega dioksida.

Alfa Laval Analytics je kibernetsko varna rešitev. Vsi podatki se prenašajo prek mobilnega omrežja in ne potrebujejo povezave z internetom v obratu.

Analytics je del programa Connected Services družbe Alfa Laval. Nove storitve se dodajajo sproti, da bi izkoristili potencial tehnologij industrije 4.0.

Tehnična postavitev programa Alfa Laval Analytics

  • Program Analytics je omogočen s prehodom CM Connect Gateway in vključuje 12-mesečno naročnino.
  • Namestitev in zagon sta preprosta, opravljena z uporabo aplikacije, ki uporabnika vodi po enostavnih korakih.
  • Naročnina omogoča dostop do nadzorne plošče, zagotavlja obvestila s priporočenimi ukrepi in podporo družbe Alfa Laval.

Alfa Laval Analytics

Oznake

Vse
Analytics Monitor

        

Sorodna vsebina: