2022-08-02 Novice o proizvodih

Znižajte stroške in zmanjšajte ogljični odtis svojega omrežja za distribucijo piva

Poraba piva po vsem svetu narašča. Skupna letna stopnja rasti (CAGR) naj bi se do leta 2025 povečevala za 3,7 %. Stroški piva pa naraščajo, medtem ko se svetovni donosi poljščin, kot sta pšenica in ječmen, zmanjšujejo. Tako pravijo podatki Svetovnega gospodarskega foruma, ki so bili objavljeni v članku junija 2021. Razlog za to so ekstremna vročina, suša in naraščajoči stroški energije.

Ob naštetih dejavnikih se pivovarne spopadajo z vprašanjem, kako zagotavljati bolj podnebno nevtralno dejavnost in s tem omogočati bolj trajnosten razvoj. Proizvajalci piva zato – tako velike kot tudi mikropivovarne – sprejemajo ukrepe za zmanjšanje ogljičnega odtisa svojih dejavnosti, zato postaja koncentrirano pivo privlačna alternativa današnjim tradicionalnim proizvodnim metodam.

Zmanjšajte ogljični odtis svojega omrežja za distribucijo piva

Kaj če bi lahko zmanjšali ogljični odtis svoje pivovarne, znižali stroške in odpravili zaplete v dobavni verigi, hkrati pa zagotovili enako kakovost svojega piva? To vam zdaj omogoča sistem za koncentriranje piva Alfa Laval Revos™. Revos je visokotlačni in nizkotemperaturni sistem za koncentracijo z reverzno osmozo, ki iz piva in pijač odstrani vodo, ob tem pa ob ponovni hidraciji ohranja prvotni aromatični profil. Revos s patentirano in energetsko učinkovito tehnologijo znižuje stroške dobavne verige.

Znižajte stroške prevoza razsutega tovora

Revos zagotavlja znatne prihranke pri prevozu razsutega tovora in postopkih za točenje piva. Tako se denimo pri prevozu koncentriranega piva v primerjavi s prevozom piva s standardnim volumnom pogostost prevoza s cisternami zmanjša za približno 65 % (od 5 do 15 dolarjev na hektoliter). Manjše število prevozov zagotavlja tudi manj emisij ogljika, nižje stroške dela in nižjo porabo goriva. Prihranki so odvisni od različnih dejavnikov, kot so stroški goriva na določeni poti. Na voljo je opcijski dodatek za dealkoholizacijo in alkoholne sodavice.

Znižajte stroške točilnih naprav

Bari lahko prihranijo več kot 20 dolarjev na hektoliter pri prevozu sodov, s čimer zagotavljajo bolj trajnostno poslovanje vse do mesta uporabe. Točilna naprava Alfa Laval Revos™ z avtomatiziranim nadzornim sistemom omogoča nadzor kakovosti točenega piva ali pijače.

 

Pivo je najprej v sode napolnjeno kot koncentrat in nato na točilnem pultu zmešano s filtrirano gazirano vodo, kar koristi prav vsem:

  • Pivovarnam in distributerjem omogoča do šestkrat cenejši prevoz, kar zagotavlja prihranke in/ali zvišanje cen vzdolž dobavne verige.
  • Pivovarna prav tako v realnem času prejema podatke o kakovosti pijače (temperatura, karbonizacija, volumenski delež, pretok) iz točilnega sistema.
  • Bar uživa prednosti manjših potreb po prevozu in skladiščnih kapacitetah.
  • Stranka uživa v odličnem okusu točenega piva z nespremenjeno kakovostjo izdelka in manjšim ogljičnim odtisom.

Odličen okus iz koncentrata

Koncentrati piva, vina in jabolčnika iz sistema Revos so s strogimi senzoričnimi testi, obsežnimi uradnimi komisijami za preverjanje okusa in analizo hlapov izpolnili vsa merila za okus, aromo in občutek v ustih. Senzorični testi kažejo minimalne ali zanemarljive razlike med kontrolno pijačo (sveže pivo) in poskusno pijačo (rehidrirano pivo).

Celovite rešitve Alfa Laval Revos

Alfa Laval lahko s sistemi Revos pomaga strankam pri implementaciji pivskih koncentratov po celotni dobavni verigi. Alfa Laval na področju prevoza in skladiščenja razsutega tovora ponuja rešitve za obdelavo in pakiranje tekočin, na področju točenja pa ponuja pasterizacijo in rešitev za točenje Revos.

Pred nakupom lahko sistem preizkusite

Ni vam treba verjeti na besedo. Preizkusite sistem za koncentriranje Alfa Laval Revos sami. Pošljite najprej osem sodov svojega piva ali pijače na eno od dveh testnih lokacij družbe Alfa Laval (v ZDA ali na Danskem) in se nato udeležite degustacije in preverjanja kakovosti na lokaciji. Lahko pa tudi najamete in preizkusite komercialno enoto ter določite zmogljivost in kakovost koncentrata na svoji lokaciji.

 

 

Oznake

Vse

Sorodna vsebina: