2022-01-25 Novice o proizvodih

Zagotovite proizvodnjo sira s 100-odstotnim čiščenjem območij v senci rezervoarja

Velika skandinavska mlekarna se je za povečanje proizvodnje sira z razširitvijo sprejema mleka obrnila na skupino Beritech, izkušenega proizvajalca rezervoarjev in sistemov. Cilj je bil zagotoviti popolno pokritost s čiščenjem dveh novih 30-metrskih silosov za surovo mleko z mešalniki, nameščenimi na dnu.

Podjetje Beritech je priporočilo naprave za čiščenje rezervoarjev, nameščene na vrhu, Alfa Laval za uporabo skupaj s šobami za čiščenje Alfa Laval PlusClean® s širokimi sredinskimi režami za zelo učinkovito čiščenje območij senc rezervoarjev. PlusClean zagotavlja 100-odstotno pokritost rezervoarja s čiščenjem, do 80-odstotni prihranek pri stroških vode in čistilnega sredstva ter preprečuje onesnaženje izdelka.

 

Višja raven higiene

Da bi zagotovili varnost hrane in preprečili kontaminacijo izdelkov v rezervoarjih za sprejem mleka, je podjetje Beritech priporočilo naprave za čiščenje Alfa Laval, nameščene na vrhu, in šobe za čiščenje PlusClean. Čistilna šoba PlusClean je usmerjena na senčna območja pod lopaticami mešalnika, kjer čiščenje z neposrednim udarcem curka iz naprav za čiščenje rezervoarjev, nameščenih na vrhu, ni mogoče, čeprav pride do posrednega navlaževanja površine.

Popolna pokritost s čiščenjem, merljivi prihranki in brez kontaminacije izdelka. To je prava vrednost za stranke, pravi glavni izvršni direktor skupine Beritech Group Bent Larsen. "Naš cilj je vedno optimizirati procese strank, povečati produktivnost ter zagotoviti varnost in kakovost hrane."

 

Odpravljanje tveganj kontaminacije

V preteklosti je morala mlekarna zaradi zagotavljanja zadostne pokritosti s čiščenjem sklepati kompromise glede higienskih standardov in trajnostnih ciljev, saj je uporabljala naprave za čiščenje cistern, ki so bile v celoti potopljene v izdelek. To je pomenilo kompromis glede trajnosti, saj so te naprave za čiščenje zahtevale delovanje pri visokih pretokih. Poleg tega jih ni mogoče v celoti odvajati ali samočistiti, kar predstavlja tveganje za zamašitev in nastanek novih senčnih območij. Poleg tega vzdrževanje teh naprav zahteva vstop servisnega tehnika v rezervoar.

 

Nasprotno pa naprava PlusClean skupaj z napravo za čiščenje, nameščeno na vrhu[1], zagotavlja 100-odstotno pokritost s čiščenjem. Zasnovana je tako, da očisti senčna območja, ki jih druge naprave za čiščenje rezervoarjev spregledajo, in zagotavlja, da na površinah pod lopaticami mešalnika ne ostanejo ostanki ali mikrobi. V nasprotju z vzdrževanjem statičnih razpršilnih krogel in rotacijskih razpršilnih glav je naprava PlusClean vgrajena v stene ali dno rezervoarja in nima gibljivih delov v rezervoarju. Vse vzdrževanje poteka zunaj rezervoarja.

 

 

Brezskrbna higiena s potrjevanjem čiščenja

Za potrditev higienskih pogojev postopka po čiščenju je mlekarna izvedla teste brisov za potrditev čiščenja rezervoarja. Rezultati testov so potrdili, da na hrbtni strani mešalnih lopatic ni bilo onesnaževal ali biofilma.

 

Hitrejše in natančnejše čiščenje rezervoarja Dve minuti vsakega glavnega cikla CIP sta dovolj, da namenski razpršilni ventilator PlusClean z velikim učinkom odstrani vse nečistoče s hrbtne strani mešalnih lopatic. Medtem ko se lopatice vrtijo pri 40 % običajne delovne hitrosti, šobe za čiščenje opravljajo svojo nalogo in z neposrednim visokoudarnim curkom brizgajo na spodnjo stran lopatic.

 

Popolna pokritost s čiščenjem, merljivi prihranki in brez kontaminacije izdelka. To je prava vrednost za kupca. Bent Larsen, izvršni direktor podjetja Beritech Group, pooblaščenega servisnega partnerja Alfa Laval.

 

Do 80-odstotni prihranek vode in čistilnih sredstev

Ker razpršilni ventilator z velikim učinkom v kratkem času zadene senčna območja, gre v nič zelo malo vode in čistilnega medija. V primerjavi s tehnologijama statične razpršilne krogle in rotacijske razpršilne glave čistilna šoba Alfa Laval PlusClean zaradi optimiziranega delovnega tlaka in pretoka zmanjša porabo vode in čistilnega sredstva za do 80 %. Ti prihranki pomagajo mlekarni pri doseganju njenih trajnostnih ciljev.

Hitra povrnitev naložbe, nizki skupni stroški lastništva

 

Nizki investicijski stroški, nizki obratovalni stroški in nizke zahteve po vzdrževanju zagotavljajo hitro povrnitev naložbe. Po več kot 1.000-kratnem aktiviranju naprava PlusClean še naprej zagotavlja varnost procesov in izdelkov ter povečuje produktivnost na linijah za proizvodnjo sira v mlekarni.

 

 

Oznake

Vse

Sorodna vsebina: