2022-10-26 Novice o proizvodih

Trajnostna optimizacija povečuje prihranke energije za 30 %

Ko je turški proizvajalec mleka in mlečnih izdelkov Yörükoğlu Süt imel težave s črpalkami drugega dobavitelja, se je za pomoč obrnil na svojega partnerja za pakiranje, globalnega partnerja v zavezništvu Alfa Laval, Tetra Pak. Kar se je začelo kot rutinski obisk podjetja Alfa Laval v predelovalnem obratu v Antaliji, se je razvilo v dolgoročno partnerstvo, ki je obratu za predelavo mleka prineslo daljši čas delovanja, nižje stroške, večje prihranke energije in boljši trajnostni profil.

 

Podjetje Yörükoğlu Süt je eden največjih proizvajalcev mleka in mlečnih izdelkov v Sredozemlju in želi postati največji proizvajalec mleka in mlečnih izdelkov v regiji. Mlekarna Yörükoğlu Süt je v svojem obratu v Antaliji, ki ima proizvodno zmogljivost 600 ton na dan, doživljala slabe storitve za črpalke drugega dobavitelja. Mlekarna je zaprosila podjetje Tetra Pak za oceno težave, in ker je strokovnjak za uporabo podjetja Alfa Laval v tistem času izvajal vmesno usposabljanje za ventile in črpalke pri podjetju Tetra Pak v Istanbulu, sta obe podjetji poslali svojega predstavnika v Antalijo. Z uporabo spletnega orodja Joules, trajnostnega orodja Alfa Laval, za primerjavo opreme za ravnanje s tekočinami in preverjanje prihrankov pri vodi, energiji in čistilnih sredstvih so predstavniki priporočili zamenjavo obstoječih črpalk s črpalkami Alfa Laval LKH, da bi dosegli znatno zmanjšanje porabe vode, energije in emisij.

Uspešen poskus dokazuje učinkovitost črpalk

Povečanje trajnosti obrata z optimizacijo delovanja črpalk je bilo za podjetje Yörükoğlu Süt zelo privlačno. Podjetje Alfa Laval je izvedlo tri delavnice, da bi mlekarni predstavilo svoje strokovno znanje, zanesljivost in zavezanost storitvam za stranke. Na podlagi ustreznih informacij, kot so dolžina cevi in ovinki, je družba Alfa Laval priporočila zamenjavo obstoječih črpalk s črpalkami Alfa Laval LKH. Kompaktne, a zmogljive črpalke LKH zagotavljajo večjo energetsko učinkovitost kot podobne vrhunske centrifugalne črpalke in so za 30 % ali več energetsko učinkovitejše od podobnih črpalk srednjega razreda. Mesec in pol testiranja je podjetje Yörükoğlu Süt prepričalo v nakup in namestitev črpalk LKH, ki so neprekinjeno zagotavljale optimalno delovanje in prihranek energije.

Hiter dobavni rok je zagotovil, da smo lahko hitro optimizirali delovanje črpalk in dosegli prihranke, pravi Burak Aksoy, vodja tovarne v podjetju Yörükoğlu Süt. "Zadovoljni smo z neprekinjenim delovanjem in prihranki energije, ki jih prinašajo črpalke LKH."

Širitev tovarne in partnerstvo za optimalno delovanje, trajnost in prihranke

Odlično sodelovanje med podjetji Yörükoğlu Süt, Alfa Laval in Tetra Pak - in uspešni rezultati s črpalkami LKH - so privedli do nadaljnjih razprav o širitvi tovarne mlekarne v Antaliji s sosednjim proizvodnim objektom na površini 26.000 kvadratnih metrov.

Obseg dobave je vključeval tehnično znanje in izkušnje družbe Alfa Laval, namestitev, servis in podporo ter širok nabor opreme družbe Alfa Laval, kot so:

  • Centrifugalne črpalke
  • Enosedežni ventili
  • Mešani ventili
  • Povratni ventili
  • Metuljasti ventili
  • Nadzorne enote ventilov ThinkTop®
  • Izmenjevalci toplote
  • Pasterizatorji
  • Mešala
  • Oprema za rezervoarje
  • Sistemi za čiščenje na mestu (CIP)

Širši obseg dobave je zagotovil večje prihranke energije zaradi mešalnikov in črpalk Alfa Laval, večje prihranke vode zaradi ventilov in mešalnikov Alfa Laval Unique Mixproof ter manjši odtis zaradi kompaktne in učinkovite velikosti opreme. Še več, dodatne prednosti so vključevale hitro pomoč družbe Tetra Pak, kratek čas dobave ter minimalno vzdrževanje ventilov in črpalk.

Spoznavanje, kako lahko Alfa Laval in Tetra Pak s prihranki vode in energije pospešita naš trajnostni program, nam je odprlo oči.

Trajnost, zaupanje in odprta komunikacija

Značilnost odličnih poslovnih odnosov v veliki meri temelji na zaupanju in odprti komunikaciji. Če se lahko brezpogojno zanesete na svoje partnerje ter ste odprti za nove zamisli in dialog, to neizogibno ustvarja prave pogoje za uspeh. V tem primeru pa se je trajnost izkazala za skupni imenovalec in gonilno silo partnerstva med podjetji Yörükoğlu Süt, Tetra Pak in Alfa Laval.

Imamo skupne vrednote in skupno vizijo za bolj trajnostne proizvodne procese, ki so dobri za naš planet, pravi Aksoy iz podjetja Yörükoğlu Süt.

 

Krepitev že tako močnega partnerstva

Podjetje Yörükoğlu Süt je sporočilo, da namerava okrepiti partnerstvo s podjetjema Tetra Pak in Alfa Laval. Mlekarna zdaj sodeluje z Alfa Laval pri dobavi vseh predelovalnih komponent novega obrata v Antaliji in namerava naročiti več črpalk Alfa Laval. To je dober obet za doseganje optimalne trajnosti in učinkovitosti obratovanja ter najnižjih skupnih stroškov obratovanja za mlekarno.

LKH UltraPure_left side_ROW_main image_640x360.jpg

 

Centrifugalne črpalke Alfa Laval LKH povečujejo produktivnost procesa, hkrati pa zagotavljajo visoko učinkovitost, nežno ravnanje z izdelki ter varnost in higieno živil.

Oznake

Vse

Sorodna vsebina: