2022-09-12 Novice o proizvodih

Novo pulzno čiščenje sedeža Alfa Laval ThinkTop za odtočne ventile prihrani do 95 % tekočine CIP

Odtočni ventili predstavljajo do 20 % vseh ventilov v običajnem predelovalnem obratu. Toda njihovo čiščenje je drago, težavno in dolgotrajno zaradi dolgih ciklov čiščenja in nevarnosti tlačnih sunkov. Novo pulzno čiščenje sedeža ventila Alfa Laval ThinkTop za odtočne ventile reši vse te težave tako, da hitro in temeljito očisti ventile, hkrati pa zagotavlja do 95 % prihranka tekočine sistema za čiščenje brez razstavljanja (CIP).

 

ThinkTop ponovno dviguje standard varčevanja z vodo. Nova funkcija pulznega čiščenja sedeža ventila omogoča za odtočne ventile to, kar je leta 2019 za »mixproof« ventile naredilo čiščenje ventilov s hitrim odpiranjem sedeža ventila. Medtem ko čiščenje ventilov s hitrim odpiranjem sedeža ventila zmanjša porabo tekočine CIP za »mixproof« ventile za do 90 %, impulzno čiščenje sedeža zmanjša porabo tekočine CIP izpustnega ventila za do 95 %.

Več prihrankov, daljši neprekinjen čas delovanja

Predstavljajte si prihranke, ki jih omogoča uporaba te standardne funkcije avtomatiziranega položaja ventila, ki se sproži z dvigajočim se signalom programabilnega logičnega krmilnika (PLC) in jo nadzirata zaznavalni in krmilni enoti Alfa Laval ThinkTop V50 in V70.

"Pulzno čiščenje sedeža ThinkTop prinaša neverjetne prihranke količine tekočine CIP za lastnike procesnih obratov in operaterje v primerjavi z običajnim PLC-čiščenjem sedeža s časovnim nadzorom," pravi René Stietz, vodja portfelja izdelkov oddelka za ventile in avtomatizacije, Alfa Laval. "Alfa Laval je prvi in edini ponudnik rešitev za avtomatizacijo ventilov, ki zagotavlja znatne prihranke pri tekočini CIP za odtočne ventile."

Hitrejše in učinkovitejše čiščenje

Kratki sunki ali impulzi poganjajo postopek čiščenja ventila in aktivirajo ventil, ko strižne sile dosežejo vrh. Vsak pozicijski pulz traja manj kot sekundo, kar preprečuje tlačne sunke v sistemu. Impulz ustvari visoko turbulenten tok, ko tekočina steče skozi ozko režo med ohišjem ventila in sedežem ventila, ter učinkovito odstrani vse ostanke in omogoča brezmadežno čiste odtočne ventile.

100-odstotno preverjeno čisti odtočni ventili

pulzno čiščenje sedeža olajša nadzor in preverjanje ciklov čiščenja ventilov. Položaja ventila ne nadzira časovnik PLC, temveč Alfa Laval ThinkTop. Poleg zmanjšanja količine uporabljene tekočine CIP programiranje senzorja za hitro odpiranje in zapiranje sedeža ventila zagotavlja hitrejše in temeljitejše čiščenje ter boljšo higieno kot čiščenje sedeža s časovnim nadzorom. ThinkTop tudi preveri, ali je bilo čiščenje ventila zaključeno.

Pulzno čiščenje sedeža je standardna funkcija enot za zaznavalne in krmilne enote ThinkTop V50 in V70 z enim elektromagnetnim ventilom, ki je namenjeno za uporabo z enosedežnimi ventili ali zapornimi loputami, ki se uporabljajo kot odtočni ventili. Ne glede na način pogona je lahko odtočni ventil konfiguriran kot običajno odprt ali običajno zaprt zaporni ali preklopni ventil. pulzno čiščenje sedeža poenostavi zagon ventila, prepreči tlačne sunke ter zmanjša porabo tekočine CIP in čas čiščenja.

Če želite izvedeti več, obiščite alfalaval.com/ThinkTop

 

Oznake

Vse

Sorodna vsebina: