2022-08-26 Novice o proizvodih

Novi Alfa Laval CM Connect izkorišča digitalizacijo za optimizacijo higienske obdelave

Novi Alfa Laval CM Connect predstavlja naslednji korak v digitalizaciji za spodbujanje inovacij in rasti za stranke v industriji higienske obdelave.

CM Connect je naročniški sistem za spremljanje stanja in prehod v oblaku. Upravljavcem obratov omogoča dostop do podatkov o vrtljivi opremi na procesnih linijah z oddaljene lokacije. Priročno dostopni podatki o dejanskem času delovanja, analizi trendov in času do naslednjega servisa upravljavcem obratov omogočajo, da z osebnimi računalniki in mobilnimi napravami sprejemajo premišljene odločitve o vzdrževanju. To varuje neprekinjenost procesov in kritična sredstva, izboljšuje varnost na delovnem mestu, prihrani čas in denar ter zagotavlja konkurenčno prednost.


Povečajte učinkovitost obrata in zmanjšajte nenačrtovane izpade

V okviru razvoja industrije 4.0 je CM Connect naraven korak naprej v digitalizaciji strank in razširja Alfa Lavalovo ponudbo rešitev za spremljanje stanja.

S popolno preglednostjo nad vsemi povezanimi sredstvi lahko upravljavci obratov odkrivajo težave, ki vplivajo na prihodnje delovanje, preprečujejo nenačrtovane izpade in izboljšajo upravljanje sredstev.

CM Connect deluje kot prehod, ki komunicira prek povezave Bluetooth, in lahko poveže do 10 brezžičnih sistemov za nadzor vibracij Alfa Laval CM, ki so bili predstavljeni lani. Podatke nato prek mobilnega omrežja 4G pošlje v oblak za pregled in analizo na intuitivni in uporabniku prijazni nadzorni plošči.

 

Napredna obvestila v realnem času

Napredna analiza vibracij omogoča zaznavanje vsakršnih odstopanj od vnaprej določenih mejnih vrednosti opreme. Če pride do odstopanj, so uporabniki o tem obveščeni s sporočilom SMS ali e-pošto in lahko na podlagi analize podatkov ukrepajo v realnem času.

 

"Osredotočite se na tisto, kar je pomembno. CM Connect upravljavcem obratov omogoča načrtovanje in določanje prioritet vzdrževanja na podlagi uporabnih podatkov," je dejal John Walker, vodja portfelja za črpalke pri Alfa Lavalu. "Namesto zamenjave obrabljivih delov pred koncem njihove uporabne dobe lahko operaterji porabijo čas in denar samo takrat in tam, kjer je potrebno vzdrževanje."

 

Poleg povezovanja brezžičnih sistemov za nadzor vibracij CM lahko CM Connect deluje tudi kot senzor. Meri vibracije, notranjo temperaturo in skupni čas delovanja, kadar je nameščen na črpalke Alfa Laval LKH, SRU, SX in DuraCirc ali druge vrtljive stroje, kot so mešala ali mešalniki.

 

Za večjo digitalizacijo

Alfa Laval v okviru svoje zavezanosti vodenju digitalne preobrazbe v higienski industriji raziskuje in razvija rešitve industrije 4.0, s katerimi želi strankam zagotoviti konkurenčno prednost.

Za več informacij obiščite CM Connect

 

Oznake

Vse

Sorodna vsebina: