2022-05-19 Novice o proizvodih

Brezalkoholno pivovarstvo - nove tehnologije in velike priložnosti

Okusi se spreminjajo - potrebno je novo razmišljanje. Svet že 30 let uživa v brezalkoholnem ali nizkoalkoholnem pivu. V zadnjem času pa so kakovostna piva 0,0 pridobila širšo potrošniško podporo in velik uspeh.

 

Zato je dealkoholizacija piva - odstranjevanje alkohola iz namenskih končnih receptur piva na manj kot 0,05 % ABV - v velikem razmahu.

Potrošniki, ki se zavedajo zdravja in okusa, zdaj vse pogosteje izbirajo pivo z nizko vsebnostjo alkohola ali brez njega, da bi se družili, odgovorno pili in reševali življenja. Da bi zadostili naraščajočemu povpraševanju, morajo tradicionalni pivovarji prilagoditi procesne linije - ne da bi pri tem ogrozili okus, aromo ali občutek v ustih. To zahteva poglobljeno razumevanje obstoječih procesov, opreme in sistemov ter kako jih najbolje optimizirati, da bi izkoristili priložnosti, ki jih ponuja pivo 0,0.

Sprejmite pivo 0.0 z zaupanjem. Pridobite znanje o procesih in tehnično podporo, ki jo potrebujete, od družbe Alfa Laval. Nato uživajte v večjem dobičku, nižjih davkih in novih tokovih prihodkov od presežnega alkohola, ki bodo dodali vrednost vašemu pivovarskemu poslovanju.

 

Trije načini odstranjevanja alkohola iz piva

Ni poti mimo. Pri varjenju brezalkoholnega piva je treba močenje in kuhanje pivine do mešanja hmelja in fermentacije, pri kateri nastane etanol. Kako najbolje odstraniti alkohol iz piva? Z uporabo ustrezne tehnologije odstranjevanja ali filtriranja. Dobite koncentrat alkohola, čeprav se njegova moč razlikuje. Za ločevanje alkohola (etanolnega kondenzata) lahko uporabite enega od teh treh pristopov, ne da bi morali v procesne linije pivovarne dodati eksplozijsko varne cone (ATEX):

1. Redčenje in odvajanje

Za redčenje kondenzata s približno 18-35 vol. % alkohola, odvisno od vsebnosti alkohola v pivu, lahko ponovno uporabite tesnilno vodo iz tesnil vakuumskih črpalk. Tako redčenje etanola zagotavlja, da bo tekočina vedno pod plameniščem in zato ne bo potrebovala območja ATEX. Razredčeni etanol se lahko nato odvaja ali zbira, kar je običajna praksa, če ni druge uporabe ali uporabe za etanol.

2. Dodajanje vrednosti proizvodom iz piva

Proizvedite novo pivo visoke vrednosti z dodajanjem tega bistrega nevtralnega alkoholnega kondenzata za živila (18-35 % ABV) kot sestavine drugim pivskim izdelkom. Povečanje vsebnosti alkohola v obstoječi paleti izdelkov doda vrednost in odpre nove tokove prihodkov, hkrati pa izboljša okus piva.

3. Ustvarjanje novih pijač z visoko vrednostjo

Še ena možnost: Uporaba bistrega nevtralnega alkoholnega kondenzata, primernega za živila, kot sestavine za nove izdelke visoke vrednosti, kot so koktajli, pripravljeni za pitje, aromatizirane pijače na osnovi piva in celo novi hibridni izdelki, kot so pivski koktajli z uporabo vodke ali alkoholnih izdelkov na osnovi ječmena. Pri tem odvečni alkohol doda vrednost, saj izboljša okus, kar je prednost, ki jo ljubitelji piva zelo cenijo.

 

Kako nizko lahko greste?

Za prehod s 4,5-odstotne vsebnosti alkohola na 0,5 do 0,0 je potrebno znanje in izkušnje. Še posebej, če želite ohraniti vse lastnosti, ki jih ljudje želijo od dobrega piva - aromo, okus, občutek v ustih in drugo. Za prehod z visoke na nizko vsebnost alkohola potrebujete partnerja, ki ve, kako upravljati kulture kvasovk, kako vrste slada in tehnike fermentacije vplivajo na vašo pivo ter kako najbolje prilagoditi okus in aromo po odstranitvi alkohola. Alfa Laval je z bogatim strokovnim znanjem v pivovarni, obrtniškimi, tehnološkimi in marketinškimi spretnostmi morda pravi partner za vas.   

 

 

Oznake

Vse
dealcoholized beer

Varite pivo brez alkohola odličnega okusa

To je enostavno - z modulom za dealkoholizacijo Alfa Laval. Ta posebej zasnovan modul "vse v enem" združuje preizkušene tehnologije - od odplinjevanja piva in proizvodnje kulinarične pare do vakuumskega odstranjevanja in kondenzacije alkohola - za zanesljivo in stroškovno učinkovito odstranjevanje alkohola iz piva. Preprosto vključite svoje sisteme s to enoprehodno kolono za odstranjevanje alkohola pri nizkih temperaturah in tlakih. Brez težav. Brez večjih kapitalskih naložb. Samo pivo z odličnim okusom 0,0. Brez šale.

Poleg tega odkrijte nove načine, kako kar najbolje izkoristiti etanol, odstranjen iz vašega piva, kot je mešanje za proizvodnjo inovativnih alkoholnih hibridov.

Sorodna vsebina: