2022-06-29 Novice o proizvodih

Alfa Laval in SSAB združujeta moči pri izdelavi prvega toplotnega izmenjevalnika, izdelanega iz jekla brez fosilnih goriv

Alfa Laval je s SSAB, globalnim švedskim jeklarskim podjetjem, podpisal sporazum o sodelovanju pri razvoju in komercializaciji prvega toplotnega izmenjevalnika na svetu, izdelanega iz jekla brez fosilnih goriv. Cilj je, da bi bila prva enota, izdelana iz jekla z zmanjšano vsebnostjo vodika, pripravljena leta 2023. Sodelovanje je tudi pomemben korak na poti Alfa Lavala, da do leta 2030 postane ogljično nevtralna.

Svetovna proizvodnja jekla predstavlja 7 odstotkov svetovnih emisij ogljika. Prihajajoče jeklo brez fosilnih goriv, izdelano s tehnologijo HYBRIT, ki ima vodilni položaj na področju jekla visoke trdnosti, bo pomenilo preboj za industrijo pri prehodu na bolj trajnostno delovanje. Energijsko učinkoviti toplotni izmenjevalniki družbe Alfa Laval, ki se uporabljajo v industrijskih procesih po vsem svetu, so izdelani iz 40 odstotkov jekla in so do 50 odstotkov učinkovitejši od tradicionalne tehnologije. To pomeni, da lahko prihranijo energijo in zmanjšajo emisije CO2. Po podatkih Mednarodne agencije za energijo (IEA) bi lahko z energetsko učinkovitostjo do leta 2040 dosegli več kot 40-odstotno zmanjšanje emisij toplogrednih plinov, pri čemer bi 50 odstotkov teh prihrankov pri energetski učinkovitosti zagotovili v industrijskem sektorju.

"Veseli me, da lahko napovem sodelovanje s podjetjem SSAB, ki temelji na našem skupnem strokovnem znanju in odločnosti za spodbujanje inovacij," pravi Tom Erixon, predsednik in izvršni direktor družbe Alfa Laval. "Z združitvijo njihovega jekla brez fosilnih goriv in naših energetsko učinkovitih toplotnih izmenjevalnikov lahko prispevamo k preoblikovanju industrije v smeri ogljične nevtralnosti."

Martin Lindqvist, predsednik in izvršni direktor družbe SSAB, pravi: "Ponosni smo, da lahko Alfa Laval pozdravimo kot partnerja, in veselimo se, da bomo skupaj iskali načine za blažitev podnebnih sprememb.  S tem sodelovanjem dosegamo nove segmente in upamo, da bomo navdušili povsem nove stranke."

Ali ste vedeli, da si je podjetje Alfa Laval zastavilo cilj, da bo do leta 2030 v celotni vrednostni verigi postalo ogljično nevtralno?

Oznake

Vse
Concept zero 640x360

        

Concept Zero – nevidna revolucija



















Concept Zero je vizija in cilj za izdelavo prvega ogljično nevtralnega toplotnega izmenjevalnika na svetu iz jekla brez fosilnih goriv.

> Preberite več o viziji Concept Zero

Sorodna vsebina: