2020-08-05 Novice o proizvodih

Predstavljamo Alfa Laval ThinkTop® V50 in V70

Podjetje Alfa Laval je predstavilo prenovljeno in premišljeno različico modela Alfa Laval ThinkTop®, najbolj prodajane ventilske enote za krmiljenje in zaznavanje za higienske ventile, ki se uporabljajo v industriji mlečnih izdelkov, živil, pijač, pivovarstva in farmacije. Alfa Laval ThinkTop V50 in V70, druga generacija vrhunskih krmilnih enot, sta preoblikovani in izpolnjujeta potrebe kupcev s svojo najmodernejšo tehnologijo.

 

 

»Skrbno smo prisluhnili, kaj si stranke želijo od krmilne enote za krmiljenje in zaznavanje,« pravi René Stietz, produktni vodja ventilov, avtomatizacije in ravnanja s higienskimi tekočinami, Alfa Laval. »Spremembe, ki smo jih naredili na modelu ThinkTop, so neposreden odgovor na potrebe strank in so zato zelo relevantne – na primer, hitrejša in bolj intuitivna vzpostavitev brez posledic za vzdržljivost in zanesljivost.« 

 

Preoblikovan po potrebah strank

Ponovno koncipiran model Alfa Laval ThinkTop prvič doslej strankam nudi: hitro in intuitivno vzpostavitev ter začetek obratovanja; izboljšan vizualni prikaz stanja s 360° LED, drugačen položaj vijaka Gore Vent; kompaktnejša in bolj estetska oblika; čiščenje ventilov s funkcijo »Burst Seat Clean«; ter QR-koda za preprost spletni dostop do podpornih gradiv in direktne podpore.

 

  • Hitri in intuitivni: Nova funkcija za samodejno vzpostavitev nudi proizvajalcem hiter in preprost začetek obratovanja – do 90 % hitreje od prejšnje generacije. Poleg tega funkcija za vzpostavitev v živo skupaj s prepoznavanjem pravih ventilov zagotavlja popolno ujemanje med vzpostavitvami vseh vrst.
  • Prilagodljivi in pametni: Novi model ThinkTop pristaja na vsak ventil Alfa Laval, zato je idealen za nameščanje na starejše naprave. Poleg tega je tudi pameten. Ima stalno samodiagnostično preverjanje, po potrebi preverja in popravlja delovanje ventilov in ima vgrajen napreden vizualni indikator stanja 360° LED, s katerim lahko upravljavci od koder koli vidijo stanje delovanja.
  • Vzdržljivi in zanesljivi: Novi model ThinkTop je prav tako vzdržljiv in zanesljiv, kot je bila prva generacija. Vendar je zaradi novega položaja membranskega vijaka Gore Vent model ThinkTop še bolj vzdržljiv in zanesljiv kot prej, saj hkrati izenačuje notranji tlak v enoti in preprečuje vdor vode.
  • Estetska oblika: Zelo praktična nova minimalistična industrijska zunanjost z ravnimi linijami, brez vijakov in z brezkompromisno obliko je za 30 % kompaktnejša od prejšnje različice, vendar je enako visoka, zato je novi model ThinkTop primeren za namestitev povsod, kjer primanjkuje prostora. V njegovi notranjosti je nameščeno ciljno senzorsko krmilno vezje z različnimi funkcijami, ki krmili celotno delovanje in komuniciranje z ventilom; dodaten adapter ni potreben.
  • Čiščenje ventilov s hitrim odpiranjem (Burst seat): Izkoristite prednosti izjemno učinkovitega čiščenja s hitrim brizganjem čistilne tekočine (CIP) v trenutku, ko se ventil odpre. Tovrstno optimirano vklapljanje ventilov bistveno zmanjša porabo vode med čiščenjem brez razstavljanja (CIP) in prihrani do 90 % stroškov za čistilna sredstva.

Evolucijsko razmišljanje

Model Alfa Laval ThinkTop je bil predstavljen leta 2000 kot tehnološki preboj, ki je revolucionarno spremenil tehnologijo zaznavanja in krmiljenja higienskih ventilov. Skoraj 20 let zatem je podjetje Alfa Laval zdaj v svoj preizkušeno vzdržljivi model vgradilo evolucijske ukrepe, radikalno spremenilo njegov videz in funkcionalnost, s čimer odgovarja na stalno spreminjajoče se potrebe strank in čedalje strožje zahteve.

 

Novi seriji Alfa Laval ThinkTop V50 in V70 sta primerni za celotno oskrbo ventilov, medtem ko je njuna izbira odvisna od števila potrebnih elektromagnetnih ventilov. Serija ThinkTop V50 je primerna za ventile Alfa Laval DV-ST, zaporne lopute, enosedežne in dvosedežne ventile, medtem ko je serija ThinkTop V70 primerna za vse prej omenjene vrste ventilov ter še za dvosedežne in posebne ventile Alfa Laval.

Poleg tega novi seriji Alfa Laval ThinkTop V50 in V70 izpolnjujeta standarde razredov zaščite IP66, IP67 in IP69K.

 

Za dodatne informacije o serijah Alfa Laval ThinkTop V50 in V70 obiščite www.alfalaval.com/thinktop

 

O podjetju Alfa Laval

Alfa Laval je vodilni globalni ponudnik specializiranih izdelkov in inženirskih rešitev, ki temeljijo na ključnih tehnologijah prenosa toplote, ločevanja in obvladovanja tekočin.

Oprema, sistemi in storitve podjetja so namenjeni podpori kupcem pri optimizaciji delovanja njihovih procesov. Rešitve Alfa Laval jim pomagajo pri ogrevanju, hlajenju, ločevanju in prevozu izdelkov v industrijskih panogah, ki se ukvarjajo s proizvodnjo hrane in pijače, kemikalij in petrokemikalij, farmacevtskih izdelkov, škroba, sladkorja in etanola.

Sorodna vsebina: