2020-08-05 Novice o proizvodih

Novi centrifugalni dekanter ALDEC G3 VecFlow™ proizvajalca Alfa Laval zmanjša stroške odstranjevanja vode iz blata in njegovega zgoščevanja

Alfa Laval je predstavil svoj novi centrifugalni dekanter ALDEC G3 VecFlow™. Novi centrifugalni dekanter je opremljen s posebno polnilno enoto VecFlow™ podjetja Alfa Laval, ki zmanjša porabo energije za 30 % in hkrati poveča učinkovitost ločevanja.

Za 30 % manjša poraba energije

Čim manjša turbulenca je ključna za majhno porabo energije in veliko zmogljivost ločevanja v centrifugalnih dekanterjih. Alfa Lavalova nova polnilna enota VecFlow™ injicira blato tako, da je vpliv na tok v notranjosti posode dekanterja kar najmanjši. Tako se turbulenca zmanjša za več kot 80 % v primerjavi s klasičnimi centrifugalnimi dekanterji, medtem kot se poraba energije zmanjša za 30 %.

 

Velika učinkovitost ločevanja

Zaradi majhne turbulence v dekanterju je ločevanje še učinkovitejše, kar v obratih omogoča optimizacijo procesov s povečevanjem odstotka suhe snovi, manjšo porabo flokulantov in večjim pretokom. S prilagodljivim krmilnim sistemom upravljavci zlahka določijo pravo razmerje med temi prednostmi glede na posamezne potrebe ob uporabi.

 

Nadgradnja za lastnike ALDEC G3

Strankam, ki že uporabljajo naprave ALDEC G3, bo na voljo nadgradnja dekanterjev z novim transportnim mehanizmom, ki obsega tudi polnilno enoto VecFlow™. S tem se bo povečala učinkovitost ločevanja in zmanjšala poraba energije na enako raven kot pri napravah ALDEC G3 VecFlow™.

»Še naprej premikamo meje odstranjevanja vode iz blata in smo veseli, da lahko pokažemo naš novi centrifugalni dekanter ALDEC G3 VecFlow™. Naložba v kombinacijo majhnih stroškov delovanja in izjemne učinkovitosti ločevanja se zelo hitro povrne – pogosto hitreje kot v enem letu,« pravi. »Možnost nadgradnje sedanjih naprav ALDEC G3 je lep primer, kako pri podjetju Alfa Laval vedno želimo svojim strankam zagotoviti največjo vrednost skozi celotno življenjsko obdobje opreme. Z investicijo v dekanter Alfa Laval pridobite osnovo, ki je pripravljena na prihodnost in vam bo služila še mnogo let,« zaključi Carl Rehncrona.

 

Za dodatne informacije o novi napravi Alfa Laval ALDEC G3 VecFlow™ nas obiščite na www.alfalaval.com/vecflow

 

Sorodna vsebina: