Ko izberete Alfa Laval, izberete predanega partnerja, ki vam bo na voljo na vsakem koraku. Po zaslugi naše svetovne podporne mreže lahko pomagamo pri kakršnih koli tehničnih izzivih, kjer koli po svetu. Od prodaje do dobave, od naročanja do servisa in rezervnih delov; strokovno znanje in podpora, ki jo potrebujete, sta vedno na dosegu roke.

.
heating-and-cooling-hub-why-alfa-laval-1500

Vaš partner pri ogrevanju in hlajenju

Prednosti sodelovanja z Alfa Laval

.

Zakaj Alfa Laval

Z več kot 80 let inovacij na področju prenosa toplote pri Alfa Laval vemo, kaj je potrebno za doseganje visokozmogljivih rešitev za vsako uporabo. Naši strokovnjaki nenehno iščejo nove načine, kako vaši opremi zagotoviti boljšo zanesljivost, učinkovitost in enostavnost za upravljanje in vzdrževanje. Zato se lahko zanesete na naše rešitve, ki so pripravljene na sedanje izzive in zahteve v prihodnosti. 

Toda oprema je šele začetek. Ko izberete Alfa Laval, izberete predanega partnerja, ki vam bo na voljo na vsakem koraku. Po zaslugi naše svetovne podporne mreže lahko pomagamo pri kakršnih koli tehničnih izzivih, kjer koli po svetu. Od prodaje do dobave, od naročanja do servisa in rezervnih delov; strokovno znanje in podpora, ki jo potrebujete, sta vedno na dosegu roke.

ur experts continuously strive to find new ways of making your equipment more reliable, more efficient, and simpler to operate and maintain

Lotani in fuzijsko spojeni ploščni izmenjevalci toplote

Vse kar je potrebno za soočanje izzivov v prenosu toplote danes - in jutri

Pričakujte več prednosti, ko se odločite, da bo vaš partner pri prenosu toplote Alfa Laval.

CB series brazed plate heat exchanger

PressureSecurePressureSecure

Neprimerljiva moč za zahtevne naloge

Naši plošče z inovativno zasnovo podpirajo širok nabor aplikacij z visokimi temperaturami in visokim tlakom. Enote lahko delujejo s tanjšimi ploščami in manjšim številom plošč, kar pomeni manjšo porabo surovin in energije, manj hladilnega sredstva in daljšo življenjsko dobo opreme.

ValuePlusValuePlus

Celotna podpora – z možnostmi dodane vrednosti, ki ustrezajo vašim potrebam

Pridobite dostop do širokega nabora orodij, pa tudi do strokovnjakov za aplikacije in izdelke podjetja Alfa Laval. Podpora ValuePlus vključuje vso dokumentacijo, odobritve in certifikate ter rastočo ponudbo dodatne opreme. Ob strokovnem znanju pri izdelavi prototipov in testiranju ter obsežnih proizvodnih zmogljivostih podjetja Alfa Laval lahko vedno pričakujete hitro opravljeno delo in popolno skladnost z vsemi predpisi.

REFutureREFuture

Naložba v prihodnost hladilnih sredstev 

Alfa Laval kot inovativen dejavnik pri razvoju rešitev za naravna hladilna sredstva prinaša dolgoletne izkušnje pri delu z izdelki, ki omogočajo uporabo hladilnih tekočin nove generacije z nizkim potencialom globalnega segrevanja, kar vam pomaga pri doseganju ciljev trajnosti in vseh zakonodajnih zahtev.

FlexFlowFlexFlow™

Vrhunska toplotna zmogljivost

Patentirana asimetrična zasnova plošč podjetja Alfa Laval je ena izmed mnogih edinstvenih novosti, ki vam omogoča izboljšan toplotni izkoristek s pomočjo optimiziranega padca tlaka in povečane turbulence. Poleg zmanjšanja porabe energije to pomeni zmanjšanje količine hladilnega sredstva in surovin.

DynaStaticDynaStatic™

Prilagodljiva porazdelitev hladilnega sredstva

Ta prelomna metoda proizvodnje vam omogoča, da v celoti prilagodite namestitev, velikost in število vhodnih odprtin, kakor ustreza vaši specifični uporabi, kar vašim izdelkom zagotavlja optimalen sistem za distribucijo hladilnega sredstva. Rezultat je večja učinkovitost ter prilagodljivost glede uporabe hladilnih sredstev z nizkim potencialom globalnega segrevanja.

AlfaNovaAlfaNova®

100 % nerjavno jeklo

AlfaNova® iz 100 % nerjavnega jekla je rešitev, ki jo podjetje Alfa Laval ponuja za aplikacije, ki uporabljajo sredstva, ki niso združljiva s tradicionalnimi materiali za toplotne izmenjevalnike. Ker je ta napredna zasnova optimizirana za uporabo z naravnimi hladilnimi sredstvi, jo je mogoče tudi popolnoma reciklirati.

IceSafeIceSafe

Nadzorovano, nedestruktivno zmrzovanje

Pri aplikacijah, pri katerih je to potrebno, lahko dobavimo ploščne toplotne izmenjevalnike, ki v določenih delovnih pogojih omogočajo tvorjenje ledenih kristalov, ki jih odstranjujejo iz občutljivih območij. To zagotavlja zanesljivo delovanje in dolgo življenjsko dobo izdelka.


Razstavljivi prenosniki toplote s ploščo in ogrodjem

Prelomne inovacije pri ogrevanju in hlajenju

Dolgoletne raziskave in testiranja so privedla do najsodobnejših toplotnih izmenjevalnikov toplote za ogrevanje in hlajenje. Ti modeli, polni funkcij, ki so edinstvene za Alfa Laval, zagotavljajo večjo učinkovitost, zanesljivost in uporabnost.

AlfaQ plate heat exchanger

CurveFlowCurveFlow™

Izboljšan pretok, minimizirano obraščanje

Porazdelitveno območje CurveFlow™ optimizira pretok sredstva za boljši izkoristek celotne površine plošče. Izboljšanje pretoka z enakomernejšo porazdelitvijo preprečuje nastanek mrtvih točk ter zagotavlja višjo toplotno učinkovitost in zmanjšano nevarnost obraščanja. To pa pomeni tudi prihranek energije, nižje stroške vzdrževanja in manj skrbi glede nenačrtovanih izpadov.

ClipGripClipGrip™

Popolno tesnjenje in brezskrbno vzdrževanje

Tesnila ClipGrip™nudijo vrhunsko pritrditev na ploščo ter omogočajo lažjo montažo. Edinstvena zasnova preprečuje krivljenje plošč ob zapiranju in zapletanje novih kompletov tesnil. Vzdrževanje je hitrejše, plošče in tesnila zdržijo dlje, s tem pa tudi prihranite.

Five-point alignmentPoravnava s petimi točkami

Odlična postavitev za popolno zanesljivost

Ta sistem zagotavlja popolno poravnavo plošč pri zapiranju enote, hkrati pa omogoča hitro in enostavno odstranjevanje plošč med vzdrževanjem. Odlično pozicioniranje plošč zagotavlja zanesljivo mehansko delovanje in podaljša življenjsko dobo vaše opreme.

OmegaPortOmegaPort™

Večja toplotna učinkovitost

Nekrožni - ovalni dovod in odvod Alfa Laval ponuja dva načina za varčevanje z energijo: večjo toplotno učinkovitost in manjše stroške črpalke. To doseže s povečanjem pretoka sredstev, nižjim padcem tlaka in optimalno izrabo površine plošče.

Offset gasket groovesZamaknjeni utori tesnila

Največji prenos toplote

Utor tesnila s posebnim cikcak vzorcem ponuja največje možno območje prenosa toplote. Bolj učinkovita uporaba celotne plošče zmanjšuje število plošč, potrebnih za optimalno delovanje, in zagotavlja največjo toplotno učinkovitost za še večje prihranke energije.

T-bar rollerVodilo s kolesci na T-profilu

Nižja višina in lažje vzdrževanje

Patentirana zasnova nosilne palice varuje vodilo pred prahom in drugimi delci, preprečuje zagozditev in zmanjšuje možnost poškodb ogrodja. Poleg tega zagotavlja manjšo višino enote in lažje odpiranje in zapiranje pri vzdrževanju.

PowerArcPowerArc™

Najdaljša možna življenjska doba plošč

Naš optimiziran delilnik vzorcev plošče zagotavlja bolj togo ploščo, preprečuje podaljševanje plošče in zagotavlja popolno poravnavo. Rezultat je robustnejša in trpežnejša plošča, ki še dodatno zagotavlja učinkovitejši prenos toplote.

Bearing BoxesOhišje z ležaji

Lažje, varnejše, enostavnejše vzdrževanje

Mnogi izmed naših toplotnih izmenjevalnikov z velikimi in srednjimi ploščami uporabljajo zatezne vijake z ohišji z ležaji, s čimer se zmanjša trenje pri odpiranju in zapiranju enote. To eni osebi omogoča enostavno in varno servisiranje toplotnega izmenjevalnika brez potrebe po posebnih orodjih.

Vodnik za hitro izbiro

Vodnik po izdelkih Alfa Laval je preprosto orodje, ki vam pomaga izbrati najboljšo rešitev za vašo aplikacijo. Navaja tudi lokalne partnerje podjetja Alfa Laval, od katerih lahko zahtevate ponudbo za izbrani izdelek.

product-guide-640x360-B

Svetovalec? Strokovnjak za integracijo sistema?

Ste projektant? Poglejte sem! Alfa Laval s strokovnim znanjem in desetletnimi izkušnjami na področju toplotne izmenjave ponuja strokovne vire za današnje izzive na področju ogrevanja in hlajenja. Odkrijte odgovore na zapletena vprašanja o vsem, od energetske učinkovitosti do naravnih hladilnih sredstev, ter koristna orodja, ki olajšajo iskanje prave tehnologije za vašo uporabo.

heating cooling-hub-vignette-2021