Sistem zaprtega vodnega kroga hlajenja

Pri hlajenju ključnih procesov v petrokemičnih obratih, rafinerijah, elektrarnah in drugih industrijskih okoljih z velikimi obremenitvami se številni lastniki in operaterji najraje odločijo za hlajenje z zaprtim krogom. Za stroškovno učinkovito in vzdržljivo hlajenje z zaprtim krogom Alfa Laval nudi bogat izbor ploščnih toplotnih izmenjevalnikov in filtrov za varno, zanesljivo, učinkovito in okolju prijazno obratovanje.

ALF + GPHE in Secool 640x360px

Ko je potreben hladilni sistem z zaprtim krogom

Alfa Laval je svetovno uveljavljen dobavitelj zaprtozančnih rešitev za hlajenje v skorajda vseh branžah industrije, kjer imajo tovrstne rešitve ključno vlogo. Na voljo je izbor stroškovno učinkovitih velikih ploščnih toplotnih izmenjevalnikov in samočistilnih filtrov. Imamo tudi dovolj strokovnega znanja za izdelavo optimiziranih kombinacij izmenjevalnikov in filtrov ter dovolj upravljavskih izkušenj za dobavo po specifikacijah.

 

Enostavni za čiščenje in prilagajanje

Ploščni toplotni izmenjevalniki so v različnih pogledih idealni za zaprtozančno hlajenje in uporabo. Ker so kompaktni, učinkoviti in prilagodljivi, jih je mogoče zlahka prilagajati spremembam zmogljivosti obrata. Poleg tega jih je zaradi oblike, odporne proti prijemanju umazanije, potrebno bistveno manj čistiti.

 

V primerjavi z drugimi tehnologijami, kot so npr. samostojni hladilni stolpi, je pri zaprtozančnem hlajenju s ploščnimi toplotnimi izmenjevalniki potrebno manj nadomestne vode in manj njene obdelave. Posledično je manj vzdrževanja in prečrpavanja, kar bistveno zmanjša stroške obratovanja.

 

Namestitev filtra v kombinaciji s toplotnim izmenjevalnikom

ALF je vsestranski filter podjetja Alfa Laval, namenjen montaži skupaj s ploščnimi toplotnimi izmenjevalniki Alfa Laval pri uporabi v zaprtozančnih hladilnih sistemih ter številnih drugih postopkih filtriranja. Filtri Alfa Laval ALF odstranijo neželene snovi – tudi pesek in različne organske snovi – iz hladilne vode pred vstopom v ploščne toplotne izmenjevalnike. S tem se zmanjša potreba po vzdrževanju in čiščenju izmenjevalnika ter podaljša življenjska doba opreme. Filtri Alfa Laval ALF so samočistilni in jih praktično ni treba vzdrževati.

 

Pregled zaprtega kroga vodnega hlajenja

Benefits

  • Protects the water source from contamination
  • No fouling on closed loop water side
  • Ideal for retrofitting shell-and-tube
  • Only 20% of the space compared to shell-and-tube
  • Corrosion-free solution