Rafinerija surove nafte

Visoka učinkovitost, nizki stroški in osredotočenost na trajnost so bistveni dejavniki za ohranjanje konkurenčnosti v dejavnosti rafiniranja nafte. Rešitve družbe Alfa Laval za rafinerije ponujajo enostaven način za izboljšanje dobičkonosnosti ob zagotavljanju največje zanesljivosti in kakovosti izdelkov. Sodelujte z nami in izkoristite naše izkušnje in znanje. Naši strokovnjaki v sodelovanju z vašimi procesnimi inženirji ustvarjajo visoko učinkovite rešitve.

proud-engineer-in-front-of-oil-refinery-right

Odkrijte vse podrobnosti:

 • Kako lahko Alfa Laval optimizira vse vrste procesov v rafinerijah.
 • Naša široka ponudba storitev optimizacije procesov za rafinerije.
 • Zgodbe o uspehu strank, ki temeljijo na bogatih izkušnjah.
 • Kako lahko z rešitvami družbe Alfa Laval povečate energetsko učinkovitost svojega obrata.
 • Izdelki Alfa Laval za uporabo v rafinerijah.

        

 

process experts discussing at table

Storitve za optimizacijo procesov

Sodelovanje z družbo Alfa Laval vam omogoča dostop do vrste storitev za optimizacijo procesov, ki zajemajo vse faze vašega projekta, od začetne ideje, študije izvedljivosti in osnovnega načrta do namestitve in zagona naše opreme.

V tesnem sodelovanju z izdajatelji licenc, inženirskimi podjetji in končnimi uporabniki ekipa Alfa Lavala za rafinerije prinaša vodilno svetovno strokovno znanje na področju optimizacije procesov za vse vrste rafinerijskih projektov ter tako povečuje verjetnost uspeha projekta in donosnost naložbe.

Preberite več o naših storitvah optimizacije procesov

.

Izboljšana učinkovitost postopkov

 • Večja proizvodna zmogljivost
 • Izboljšana izkoristek in kakovost izdelkov
 • Večja energetska učinkovitost
 • Izboljšana zanesljivost
 • Nižji stroški življenjskega cikla

Izvedite več

Minimalni projektni CAPEX

 • Nižji stroški za procesno opremo
 • Poenostavljena konfiguracija procesa
 • Manjši stroški namestitve
 • Optimalne rešitve za modularno oblikovanje

Izvedite več

Trajnost

 • Zmanjšana poraba energije
 • Zmanjšani izpusti
 • Minimalna poraba hladilne vode
 • Manjša poraba materiala

Izvedite več

 
.

Rešitve

Premislite o svojih postopkih

Rešitve Alfa Laval za rafinerije ponujajo številne nove možnosti, s katerimi lahko izboljšate učinkovitost delovanja svojega obrata, zmanjšate stroške investicij za nove naložbe in čim bolj zmanjšate svoj okoljski odtis. Rafinerijam po vsem svetu pomagamo optimizirati številne procese.

oil-refinery-sunset-green-plants

Oprema v novi preobleki

Alfa Laval ponuja široko paleto izdelkov, za katere sta značilni visoka učinkovitost in zanesljivost ter so idealni za uporabo v rafinerijah. Zaradi svojih dolgoletnih izkušenj v industriji natančno vemo, kako zasnovati rešitve, ki povečujejo učinkovitost in dolžino cikla vaših procesov.

male and female engineers standing next to alfa laval compabloc welded plate heat exchanger

Storitve v novi preobleki

Podpiramo vas z vsemi vrstami storitev in usposabljanja, ki so potrebne za visoko učinkovitost in maksimalne donose v celotni življenjski dobi vaše naložbe. Alfa Laval vam kot servisni parter zagotovi zanesljivo delovanje in visoko učinkovitost ter čim nižje skupne stroške lastništva.

engineer wearing hard hat and safety glasses holding laptop in front of pipes and blue sky

Primeri iz prakse in članki

Preberite, kako je ekipa Alfa Laval za rafinerije pomagala optimizirati procese v številnih rafinerijah po vsem svetu. S svojimi preizkušenimi rešitvami vam lahko pomagamo povečati donosnost naložb v rafinerijo, ne glede na to, ali načrtujete prenovo ali gradnjo novega obrata.

Asian oil refinery worker infront of an Alfa Laval Compabloc welded plate heat exchanger

Spletni seminarji

Kako lahko iz postopkov v rafinerijah pridobite več, medtem ko porabite manj energije? Naši strokovnjaki bodo predstavili možnosti destilacije surove nafte in obdelave nafte z vodikom ter vam približno podali podatek o tem, koliko lahko prihranite.

female-male-engineers-facing-each-other

Trajnostne rešitve

Predstavljajte si bolj trajnosten svet. Svet, v katerem lahko z manj proizvedemo več. Svet, v katerem lahko učinkovito zadovoljujemo naraščajoče potrebe po energiji in hkrati zmanjšujemo emisije CO2. Predstavljajte si svet, v katerem lahko izkoristimo moč naravnih virov in jih hkrati ohranjamo. V podjetju Alfa Laval si ta svet ne le predstavljamo, ampak ga ustvarjamo skupaj s svojimi strankami in partnerji.

Male and female engineer discussing outside solar panels, windmills and green grass

Optimalna zasnova procesa

Strokovnjaki iz področja rafinerij v Alfa Lavalu o tem, kako vam lahko naše rešitve pomagajo povečati donosnost in trajnost rafinerije.

 

Optimizirajte svoje storitve kondenzacije

Naše nove rešitve vam lahko pomagajo ustvariti velike prihranke in izboljšati učinkovitost vaše rafinerije. Omogočajo tudi pridobivanje velikega dela nizkokakovostne energije, ki bi bila sicer izgubljena.

 

Prenosi

Želim izvedeti več

Te informacije se shranijo in obdelujejo v skladu z našim pravilnikom o zasebnosti.

Novice podjetja Alfa Laval o energiji na LinkedIn

Preberite, kako lahko z našimi rešitvami in podporo, ki jo lahko ponudimo kot vaš partner, prepoznate nove možnosti za boljši izkoristek obstoječih procesnih aplikacij in kako lahko pomagamo vašemu podjetju rasti na pravi način z doseganjem celotnega trajnostnega potenciala. Na naši predstavitveni strani lahko spremljate naše najnovejše inovacije in rešitve ter naše delo na področju čiste energije, energetske učinkovitosti in krožnega gospodarstva.

Blue sky white cloulds Linkedin logo

Varčujte z dragoceno energijo – od začetka do konca!

Izkoristite večdesetletne izkušnje družbe Alfa Laval pri delu s projekti EPC in svojimi končnimi strankami. Med projektom vam ves čas zagotavljamo svojo podporo, tako da vaše stranke prejmejo optimalen paket toplotnih izmenjevalnikov.

engineers and contractor discussing at table