Generatorji elektrike

Ne glede na to, ali gre pri vaši elektrarni za majhen rezervni obrat ali za elektrarno, ki proizvaja več sto megavatov, želimo iz nje potegniti kar največ. To je odvisno od dizelskega motorja ali motorjev, ki so njegov osrednji del, pa tudi od okoliške opreme. Alfa Laval je vodilni dobavitelj opreme z dolgo zgodovino delovanja na področju ustvarjanja elektrike z motorji, kar pomeni, da razumemo celoten spekter potreb.

Engine power portfolio 640x360 2023

Alfa Laval v elektrarnah na dizelske motorje

Oprema Alfa Laval prispeva k skoraj vsem vidikom delovanja elektrarn na motorje in zagotavlja visoko zmogljivost ob nizkih stroških lastništva. Idealna je za nove obrate, lahko pa jo namestimo tudi v obstoječe obrate kot zamenjavo ali nadgradnjo in tako močno povečamo učinkovitost. Naše rešitve in strokovno znanje izboljšajo zanesljivost, trajnost in učinkovitost.

Engine-power-fuel-lube-oil-cleaning.jpg

Čiščenje goriva in mazalnega olja

Centrifugalno ločevanje je najzanesljivejši in stroškovno najučinkovitejši način čiščenja goriva in mazalnega olja. Hitri ločevalniki - separatorji Alfa Laval temeljijo na več kot 100 letih izkušenj z ločevanjem in združujejo visoko učinkovitost ločevanja ter zaščito motorja z izjemno preprosto uporabo.

Preberite več o gorivu
Preberite več o mazalnem olju

Biogoriva

Biogoriva se lahko uporabljajo v dizelskih motorjih brez večjih sprememb motorja, vendar se razlikujejo od običajnih olj in jih je treba uporabljati pazljivo. Alfa Laval vam lahko pomaga pri uspešnem prehodu s svojim strokovnim znanjem in separatorji, pripravljenimi za biogoriva.

Marine biofuels

Engine-power-fuel-supply.jpg

Oskrba z gorivom

Sistem Alfa Laval FCM 1.5 Oil zagotavlja fleksibilno in v prihodnost usmerjeno kondicioniranje goriva. Zmožen je upravljati do štiri gorivna olja in varen ter učinkovit postopek zamenjave. Vedno in ne glede na vrsto goriva zagotavlja optimalno čistočo, tlak, pretok in viskoznost pri vstopu v motor.

Izvedite več

Engine-power-fuel-and-lube-oil-pumping.jpg

Črpanje goriva in mazalnega olja

Trivijačne črpalke Alfa Laval ALP so bile razvite za pomorsko industrijo ter zagotavljajo najnižje obratovalne stroške in najvišjo zanesljivost. Zato so črpalke ALP najboljša izbira za pretok goriv in mazanje z olji.

Izvedite več

Engine-power-viscochief.jpg

Nadzor viskoznosti olja

Alfa Laval Viscochief 3 je samostojni modularni sistem za avtomatiziran nadzor viskoznosti goriva. Ta sistem ponuja edinstveno priložnost za nadzor več parametrov goriva z enim samim sistemom, pri čemer ga lahko vgradite v nov sistem za oskrbo z gorivom ali ga dodate kot nadgradnjo.

Izvedite več

Engine-power-fuel-lube-oil-filtration-221212.jpg

Filtriranje goriva in mazalnega olja

Samočistilni filtri Alfa Laval Moatti zagotavljajo visokozmogljivo filtriranje kurilnega in mazalnega olja – praktično brez padca tlaka. Poleg tega, da varujejo motorje pred onesnaževalci in nečistočami, nimajo kartuš, kar zmanjšuje količino odpadkov.

Izvedite več

Engine-power-freshwater-generation.jpg

Proizvodnja sladke vode

Kompaktni in učinkoviti generatorji sladke vode Alfa Laval pretvarjajo morsko vodo v kakovostno sladko vodo. Njihova učinkovita tehnologija razsoljevanja zmanjšuje porabo energije in s tem povezane emisije – pametne funkcije, kot so nelepljena tesnila, pa olajšajo vzdrževanje.

Izvedite več

Engine-power-heating-cooling.jpg

Ogrevanje in hlajenje

Zatesnjeni ploščni toplotni izmenjevalniki Alfa Laval temeljijo na več kot 100 letih inovacij na področju tehnologije ogrevanja in hlajenja. Kompaktni, energetsko učinkoviti izmenjevalniki, ki so odporni proti obraščanju, lastnikom elektrarn ponujajo najvišjo toplotno učinkovitost, hkrati pa zahtevajo najmanj prostora in vzdrževanja.

Izvedite več

Engine-power-auxiliary-cooling.jpg

Pomožno hlajenje

Rešitve Alfa Laval za pomožno hlajenje so prilagojene obratovalnim pogojem in zahtevam obrata. Naši hladilniki zraka z mokro površino (WSAC) uporabljajo zaprto krožno hlajenje in kondenzacijo, hibridni hladilniki zraka (HYAC) pa združujejo tradicionalno hlajenje zraka in zaprto krožno hlajenje z izhlapevanjem.

Več informacij – WSAC
Več informacij – HYAC

Engine-power-oily-waste-treatment.jpg

Predelava oljnih odpadkov

Naše rešitve za obdelavo oljnih odpadkov ne zagotavljajo le največjega varstva okolja, temveč tudi zmanjšujejo izgubo olja. Alfa Laval PureBilge brez filtrov očisti zaoljeno vodo na manj kot 15 ppm, Alfa Laval PureDry pa zmanjša količino mulja – in zmore ponovno pridobiti uporabno gorivo.

Izvedite več

Engine-power-waste-heat-recovery-new.jpg

Rekuperacija odpadne toplote

Rešitve Alfa Laval Aalborg za rekuperacijo odpadne toplote, ki so optimizirane za posebne pogoje v posamezni elektrarni, povečujejo učinkovitost goriva in učinkovitost elektrarne na splošno. S pridobivanjem največje možne količine energije iz izpušnih plinov povečujejo dobiček in hkrati zmanjšujejo emisije CO2.

Izvedite več

Engine-power-auxiliary-waste-heat-recovery-new.jpg

Pomožna rekuperacija odpadne toplote

Rekuperacija odpadne toplote lahko zajema več kot le glavne motorje. Alfa Laval Aalborg Micro je kompaktna in lahka rešitev za uporabo v manjših motorjih in plinskih turbinah. Primeren je za različne medije in podpira proizvodnjo električne energije, procesne aplikacije, daljinsko ogrevanje in drugo.

Izvedite več

Engine-power-multiscrubber.jpg

Čiščenje izpušnih plinov

Vsestranski čistilnik Alfa Laval MultiScrubber omogoča enostavno izpolnjevanje predpisov o emisijah SOx ali PM ali odstranjevanje vidnega dima izpušnih plinov. Ta sistem za čiščenje dimnih plinov v zaprti zanki odlikujejo preprosta namestitev, upravljanje in vzdrževanje ter njegova preizkušena tehnologija mokrega čiščenja.

Več informacij - DeSOx

Več informacij - PM

Več informacij - Deplume

Engine-power-crankcase-gas-cleaning.jpg

Čiščenje izpušnih plinov v karterju

Alfa Laval PureVent odstrani 99,9 % oljne meglice iz karterja motorja in tako ustvari čistejše okolje v obratu in hkrati varuje zdravje zaposlenih. Učinkovitost tega edinstvenega centrifugalnega separatorja je neprimerljiva s tradicionalnimi cikloni, lovilci zraka ali filtri.

Izvedite več

Brošura s pregledom izdelkov

Rešitve Alfa Laval zagotovijo zanesljivost in učinkovitost procesov v celotni elektrarni na motorje. Prenesite naš pregled izdelkov in se seznanite z opremo, ki jo ponujamo, ter z načini, kako izboljšati procese.

engine-power-download

Prebrskaj katalog

Vrhunske rešitve

 

Želim izvedeti več

Te informacije se shranijo in obdelujejo v skladu z našim pravilnikom o zasebnosti in varstvu osebnih podatkov.