Proizvodnja etilenoksida in glikola

Učinkovita rekuperacija toplote je bistvena pri proizvodnji etilenoksida in etilenglikola. Bodisi da se uporabljajo kot hladilci revnega medija, grelniki za prevretje, izmenjalniki, kondenzatorji ali centrifuge, inovativne tehnologije prenosa toplote in separacije družbe Alfa Laval nudijo odlične rezultate na vseh stopnjah procesa.

Ethylene oxide and glycol production 640x360

 

Optimizacija proizvodnje etilenoksida in etilenglikola

Znanje in izkušnje, oprema in storitve družbe Alfa Laval pomagajo proizvajalcem etilenoksida in etilenglikola privarčevati energijo, povečati proizvodnjo, zmanjšati vzdrževanje ter znižati stroške. To pomeni operativno zanesljivost, ki zagotavlja boljši končni finančni rezultat.

Absorpcijsko-odstranjevalni sistem, potreben za proizvodnjo etilenoksida in etilenglikola, loči etilenoksid od ogljikovega dioksida/nereaktivnega etilena. V absorpcijskem stolpu absorpcijsko sredstvo vsrka etilenoksid ter omogoči, da preostali plin zapusti stolp na vrhu. Vpiti plin se pošlje v stolp za odstranjevanje, da se ga sprosti iz absorpcijskega sredstva, ki ga je nato mogoče ponovno uporabiti.

Toplotni izmenjevalniki so bistvenega pomena na dveh mestih: rekuperirajo toploto z dna odstranjevalca, da se segreje bogati medij ter ohladi revni medij, preden gre skozi končni hladilec revnega medija, ki je prav tako bistven za ponovni vstop v absorpcijski stolp. Izguba toplote med absorberjem in odstranjevalcem ter neučinkovitost izmenjevalnika sta lahko izredno potratni. Tehnologije za prenos toplote družbe Alfa Laval čim bolj zmanjšajo odpadno toploto. Ploščni toplotni izmenjevalnik Alfa Laval Compabloc s kompaktno zasnovo in minimalnim tlorisom ima pretok v smeri proti toku, je izredno zanesljiv ter omogoča odlično učinkovitost prenosa toplote.

Alfa Laval Compabloc je odlična izbira za uporabo kot hladilec revnega medija – za to pa so primerni tudi razstavljivi polvarjeni ploščni toplotni izmenjevalniki. Alfa Laval Compabloc omogoča tudi izjemne rezultate pri grelnikih za prevretje in kondenzatorjih. Na podlagi zanesljive visoko učinkovite opreme Alfa Laval je povečal učinkovitost in dobičkonosnost v več kot 60 absorpcijskih odstranjevalnih sistemih.