Herobanner VCA

Vizualna ocena stanja

Proaktivni pristop k varnosti in obratovalnemu času za ploščne prenosnike toplote.

Optimizirajte svoj toplotni izmenjevalnik s tesnilno ploščo za prihodnje delovanje

Toplotni izmenjevalnik s tesnilnimi ploščami je stacionarni kos opreme brez gibljivih delov, vendar ga je – tako kot drugo ključno opremo za proizvodnjo – za optimalno delovanje kljub temu treba vzdrževati. Vendar pa se intervali vzdrževanja toplotnega izmenjevalnika lahko zelo razlikujejo glede na različne dejavnike, kot so: medij, temperatura in tlak. Zato je pomembno, da ocenite učinkovitost svojega toplotnega izmenjevalnika s tesnilnimi ploščami.

Vizualna ocena stanja strokovnjakov Alfa Laval vam bo omogočila hiter pregled stanja ploščnih toplotnih izmenjevalnikov s tesnilnimi ploščami. Dobili boste vpogled v dejansko stanje svoje opreme in podrobnosti glede mehanskih delov, potrebnih popravil ter napoved za preostalo življenjsko dobo tesnila. 

Posredovali vam bomo tudi poročilo, ki vsebuje:

  • podatke o enoti, vključno z morebitnimi spremembami in prilagoditvami
  • slike in opis problematičnih področij 
  • toplotni posnetek vaše enote z obrazložitvijo
  • povzetek naših ugotovitev in priporočila 

Z oceno vizualnega stanja tesno sodelujemo z vami pri odkrivanju in reševanju vseh morebitnih težav. Toplotna kamera nam omogoča oceno toplotne zmogljivosti in dajanje priporočil za vzdrževanje vaših toplotnih izmenjevalnikov v optimalnem stanju. Z našimi priporočili lahko načrtujete vzdrževanje v skladu s svojimi željami, Alfa Laval pa vam ponuja nasvete na lokaciji montaže. 

 

VCA_phone.png

Želite izvedeti več? Prenesi zloženko

Kaj vsebuje ocena vizualnega stanja?

Podrobno poročilo s toplotno sliko in priporočili vsakega GPHE

Po obisku vam bomo posredovali podrobno poročilo za vsako enoto, ki smo jo ocenili. Poročilo vsebuje toplotno sliko in druge ustrezne slike, podatke o toplotnem izmenjevalniku ter naša opažanja in priporočila za optimalno delovanje.

hanger-plate-Vignette 640x360

Hitra izvedba brez potrebe po odpiranju naprave

Oceno vizualnega stanja je najbolje opraviti, ko enota obratuje. To nam omogoča izdelavo toplotne slike. Vsaka enota je običajno ocenjena v manj kot 5 minutah, odvisno od velikosti in dostopnosti.

alfa-laval-service-and-support 2-640x360

Obvestila o morebitnih težavah z varnostjo in zmogljivostjo

Varnost je pri Alfa Laval eden od ključnih dejavnikov. Vsi naši serviserji so usposobljeni za varno delo in vas bodo obvestili, če opazijo kakršne koli varnostne težave v zvezi z vašimi toplotnimi izmenjevalniki. Učinkovitost toplotnega izmenjevalnika bo ocenjena na podlagi termične slike in informacij, ki jih prejmemo od vas. O učinkovitosti se lahko pogovorite z našim serviserjem neposredno na kraju montaže svojega ploščnega toplotnega izmenjevalnika.

heat-exchangers 640x360

Izkoristite prednosti kratkoročnih in dolgoročnih priporočil za vzdrževanje

Na podlagi naših ugotovitev in pogovora z vami vam lahko ponudimo kratkoročna in dolgoročna priporočila za vzdrževanje. To vam bo omogočilo načrtovanje vzdrževanja in prednostno razvrščanje opravil.

plant sun Vignette 640x360

Načrtujte vzdrževalne dejavnosti na podlagi naših ugotovitev

Večina naših strank ima raje načrtovano vzdrževanje kot popravila zaradi okvar, ki so vedno neprijetna. Naše ugotovitve in strokovno znanje o toplotnih izmenjevalnikih nam omogočata, da vam pomagamo pri določanju prednostnih vzdrževalnih dejavnosti ter odločitvah o tem, kaj je treba storiti takoj in kaj lahko počaka.

VCA-service Vignette 640x360