TestUnit M20

Enota Alfa Laval TestUnit M20 je popolnoma integriran ploščni sistem za raziskave in razvoj, izobraževanje, optimizacijo in povečevanje obsega postopka, zagotavljanje kakovosti ter manjšo proizvodnjo. Z 2,5-palčnim ohišjem M20-2.5", ki je na voljo po izbiri, je to enoto na kolesih mogoče preprosto pretvoriti tudi v enoto za spiralno navite membrane. Alfa Laval TestUnit M20 je mogoče opremiti s celotno serijo ploskih membran in spiralnih membran za reverzno osmozo, nanofiltracijo, ultrafiltracijo

testunit m20 left side 640x360

Enota Alfa Laval TestUnit M20 je zasnovana tako, da omogoča hitre in natančne rezultate preizkusov, ob tem pa zagotavlja, da stroški opreme in naprav ostanejo na najnižji možni ravni.

Ta enota je popolnoma integriran sistem na kolesih, ki obsega Alfa Laval LabStak® M20, visokotlačno črpalko, tank, toplotni izmenjevalnik, ventil, merilnike in hidravlično ročno črpalko za kompresijo.

Enoto Alfa Laval TestUnit M20 je mogoče opremiti s celotno serijo ploskih membran za reverzno osmozo, nanofiltracijo, ultrafiltracijo in mikrofiltracijo, ki jih ponuja družba Alfa Laval. Z 2,5-palčnim ohišjem Alfa Laval Lab M20-2.5", ki je na voljo po izbiri, je mogoče preizkušati tudi spiralne membrane.

Dodatna možnost

Alfa Laval LabStak® M20 with Lab M20-2.5" housing

Za enoto Alfa Laval TestUnit M20 ponujamo posebej oblikovano ohišje Alfa Laval Lab M20-2.5", ki ga je mogoče vstaviti med prirobnice modula Alfa Laval LabStak® M20.

S pomočjo tega posebnega ohišja je Alfa Laval TestUnit M20 mogoče preprosto preoblikovati v enoto za preizkušanje spiralnih membran za v celoti prilegajoče se 2,5-palčne sanitarne spiralne membrane. Edinstvena kombinacija ploščne in spiralno zavite tehnologije v eni enoti.

Alfa Laval LabStak® M20

Alfa Laval LabStak® M20_320x180px

Enota Alfa Laval LabStak® M20, ki je nameščena v enoti Alfa Laval TestUnit M20, je na voljo tudi kot ločena preizkusna enota za uporabo na istih področjih kot enota Alfa Laval TestUnit M20 ter z enakimi posebnimi lastnostmi.

 

Alfa Laval LabUnit M20

Alfa Laval LabUnit M20

Alfa Laval LabUnit M20 je popolnoma integriran sistem v zaprti omarici na kolesih, ki vsebuje Alfa Laval LabStak® M20 in druge osnovne komponente.

Prednosti

  • V celoti integriran sistem z modulom, črpalko, toplotnim izmenjevalnikom, ventilom, manometri in hidravlično ročno črpalko;
  • prilagodljiva površina membrane od 0,036 do 0,72 m²;
  • istočasen preizkus različnih vrst membran;
  • več namenov – možnost združitve ploščnih in spiralnih zasnov v eno enoto z octijskim 2,5-inčnim ohišjem;
  • preprosta zamenjava spiralnih in ploskih membran;
  • ločen odvod za permeat iz vsakega posameznega membranskega para;
  • visoka obratovalna temperatura in tlak;
  • variacija navzkrižnega toka od 5 do 24 l/min;
  • kompaktna in prostorsko varčna zasnova;
  • vsi sestavni deli so skladni s predpisi FDA, kar omogoča uporabo na področju predelave hrane in farmacevtike. 

 

Kako deluje

Flow diagram TestUnit M20 500x320

Fizična separacija

Membranska filtracija je postopek fizične separacije, pri katerem je gonilna sila razlika v tlaku med obema stranema posebne membrane. Za ta postopek je značilno, da je mogoče ločiti molekule različnih velikosti in z različnimi značilnostmi.
Skoraj vsak postopek industrijskega membranskega filtriranja se izvaja s prečnim tokom, pri katerem tekočina, ki se jo filtrira, teče vzporedno z membrano z veliko hitrostjo ter pod tlakom.

Fizična pregrada

Najpreprosteje povedano, membranska filtracija obsega prehajanje enega samega vstopnega toka preko membranskega sistema, ki tok razdeli na dva posamezna toka, imenovana permeat in retentat. Membrana, ki ju loči, je fizična pregrada z izjemno specializiranimi lastnostmi; gre za pregrado, preko katere lahko prehajajo le določene izbrane sestavine iz vstopnega toka.

Prehajanje

Pore v takšnem membranskem materialu so tako majhne, da se jih meri v angstremih (10-10 m), za to, da se tekočino potisne skozi njih, pa je potreben tlak. Pravzaprav so pore v membranah, ki se uporabljajo za nanofiltracijo ter reverzno osmozo, tako majhne, da jih ni mogoče opaziti niti z vrstičnim elektronskim mikroskopom.