LabUnit M10

Z membransko površino le 336 cm2 je Alfa Laval LabUnit M10 najmanjša in najkompaktnejša enota za membransko filtracijo s prečnim tokom, ki jo Alfa Laval ponuja za ultrafiltracijo in mikrofiltracijo. Je popolnoma integriran sistem ter priljubljena izbira za izobraževalne namene ter raziskave in razvoj.

labunit m10 left side 640x360

Popolnoma integriran sistem

Alfa Laval LabUnit M10 je izredno vsestranska enota, a preprosta za uporabo, in se uporablja za razvoj in optimizacijo, povečevanje obsega postopkov ter za usposabljanje. Ker omogoča prilagodljivost pri namestitvi in preizkušanju dveh različnih membran hkrati, je učinkovito orodje pri začetnem izbiranju membran.

Alfa Laval LabUnit M10 je mogoče uporabljati s celotno serijo ploskih membran, ki jih Alfa Laval ponuja za ultrafiltracijo in mikrofiltracijo.

Alfa Laval LabStak® M10

Alfa Laval LabStak® M10_320x180px

Enota Alfa Laval LabStak® M10, ki je nameščena v enoti Alfa Laval LabUnit M10, je na voljo tudi kot ločena preizkusna enota za uporabo na istih področjih kot enota Alfa Laval LabUnit M10 ter z enakimi posebnimi lastnostmi.

Prednosti

  • V celoti integriran, a prilagodljiv sistem, ki obsega enoto Alfa Laval LabStak® M10 skupaj s potrebno črpalko, cevmi, ventili, toplotnim izmenjevalnikom in instrumenti;
  • preprosta zamenjava membran;
  • prozorna plošča za opazovanje navzkrižnega toka;
  • istočasen preizkus dveh različnih vrst membran;
  • visoka obratovalna temperatura (80 °C);
  • majhna prostornina preizkušanega medija;
  • vzorec pretoka je podoben tistemu pri večjih modulih;
  • vsi sestavni deli so skladni s predpisi FDA, kar omogoča uporabo na področju predelave hrane in farmacevtike. 

 

Kako deluje

Tokovni diagram tipične inštalacije

Ploščna enota je oblikovana tako, da ima odprte kanale po vsej membranski površini. Skoznje teče vstopni tok/retentat.

Samo membrano podpirajo votle plošče s številnimi režami, ki omogočajo, da se permeat zbira in odstranjuje iz enote preko cevi za zbiranje permeata.

Ploščne enote uporabljajo membrano samo, pri tem pa so v pomoč tesnilni obroči ali trakovi, ki preprečujejo, da bi vstopni tok/retentat vstopil v kanale za permeat. Ti preprečujejo tudi vsakršno puščanje iz samih plošč.

LabUnit M10 flow diagram