Ploske membrane UF

Nabor ultrafiltracijskih ploskih membran družbe Alfa Laval pokriva širok spekter lastnosti pretoka in vrednosti izključitvene molekulske mase. Membrane se uporabljajo v številnih postopkih v živilski industriji, industriji pijač, mlečni, biotehniški in farmacevtski industriji.

all flat sheet membranes left side 640x360

Alfa Laval ponuja širok nabor ploskih membran za ultrafiltracijo (UF) z različnimi vrednostmi izključitvene molekulske mase (MWCO) ter lastnostmi pretoka. Membrane so na voljo v različnih serijah, ki se razlikujejo glede na lastnosti membrane. Vse serije imajo edinstveno strukturo iz polipropilenskega (PP) nosilnega materiala, ki zagotavlja optimalne pogoje za čiščenje.

Serija GR

Ultrafiltracijske membrane GR so narejene iz polisulfona ali polietersulfona. Na voljo je 9 različnih vrst membran z vrednostmi izključitvene molekulske mase od 2000 do 100.000 daltonov.

Serija FS

Membrane FS za ultrafiltracijo so narejene iz fluoropolimera ter so trenutno na voljo le kot FS40PP z vrednostjo izključitvene molekulske mase 100.000 daltonov.

Serija RC

Membrane RC so na voljo kot RC70PP, ki je narejen iz regeneriranega acetata celuloze. Vrednost izključitvene molekulske mase te ultrafiltracijske membrane je 10.000 daltonov.

Serija ETNA

Alfa Laval v okviru serije ETNA ponuja dve vrsti membran: ETNA01PP in ETNA10PP z vrednostjo izključitvene molekulske mase (MWCO) 1000 oz. 10.000 daltonov. Obe vrsti membrane sta narejeni iz kompozitnega fluoropolimera.

Serija UFX-pHt

Za ultrafiltracijske membrane UFX-pHt družbe Alfa Laval je značilno, da so odporne proti visokemu pH in temperaturam. Membrane so narejene iz trajno hidrofilnega polisulfona. Na voljo so kot UFX10 pHt z vrednostjo izključitvene molekulske mase 10.000 daltonov.

Prednosti

  • Pokrivajo širok spekter lastnosti pretoka, velikosti por, vrednosti izključitvene molekulske mase in zmogljivosti zavrnitve;
  • na voljo na metre kot standardne pole velikosti 20 × 20 cm ali razrezane na ploske dele, da se prilegajo vsem konfiguracijam ploščnih modulov Alfa Laval;
  • dobavljene z vsemi potrebnimi tesnilnimi obroči in obroči za prehode;
  • primerne za obsežen nabor postopkov;
  • proizvaja središče za membrane družbe Alfa Laval. 

Kako deluje

Membrane_filtration-HIW.jpg

 

Reverzna osmoza (RO)

RO uporablja najtesnejšo možno membrano za tekočinsko separacijo. Načeloma je voda edini material, ki lahko preide skozi membrano. Vsi drugi materiali (soli, sladkorji itd.) ne bodo mogli skozi.

Nanofiltracija (NF)

NF ni tako fin separacijski postopek kot reverzna osmoza in uporablja membrane, ki so nekoliko bolj odprte. Nanofiltracija omogoča prehajanje majhnih ionov, večje ione in večino organskih sestavin pa izloča.

Ultrafiltracija (UF)

Za UF se uporablja membrane, pri katerih so pore večje, tlak pa je relativno nizek. Soli, sladkorji, organske kisline in manjši peptidi lahko prehajajo skozi, medtem ko beljakovine, maščobe in polisaharidi ne morejo.

Mikrofiltracija (MF)

Pri MF so suspendirani trdni delci, bakterije in maščobne globule običajno edine snovi, ki ne morejo skozi membrano.