Ploske membrane RO

Nabor nanofiltracijskih membran in membran za reverzno osmozo družbe Alfa Laval pokriva širok spekter lastnosti pretoka in zmogljivosti zavrnitve. Membrane se uporabljajo v številnih postopkih v živilski industriji, industriji pijač, mlečni, biotehniški in farmacevtski industriji.

RONF flat sheet membranes 640x360

Alfa Laval ponuja različne polimerne ploske membrane za nanofiltracijo (NF) in reverzno osmozo (RO). Material membran je tankoplasten kompozit, ki temelji na edinstveni strukturi, bodisi na polipropilenskem (PP) bodisi na poliestrskem (PET) nosilnem materialu, ki zagotavlja optimalne pogoje za čiščenje.

Membrane NF

Membrane NF za nanofiltracijo so ulite na poliestrski nosilni material z deležem zavrnitve magnezijevega sulfata >90 %.

Membrane RO

Alfa Laval ponuja tri različne polimerne ploske membrane za reverzno osmozo (RO). Membrane RO90 in RO99 so ulite na poliestrski nosilni material z deležem zavrnitve natrijevega klorida med 90 in ≥ 98 %. Membrana RO98pHt, ki je ulita na polipropilenski nosilni material, z deležem zavrnitve natrijevega klorida >97 % je odporna proti visokemu pH in temperaturam.

Prednosti

  • Pokrivajo širok spekter lastnosti pretoka, velikosti por, vrednosti izključitvene molekulske mase in zmogljivosti zavrnitve;
  • na voljo na metre kot standardne pole velikosti 20 × 20 cm ali razrezane na ploske dele, da se prilegajo vsem konfiguracijam ploščnih modulov Alfa Laval;
  • dobavljene z vsemi potrebnimi tesnilnimi obroči in obroči za prehode;
  • primerne za obsežen nabor postopkov;
  • proizvaja središče za membrane družbe Alfa Laval. 

Kako deluje

Membrane_filtration-HIW.jpg

 

Reverzna osmoza (RO)

RO uporablja najtesnejšo možno membrano za tekočinsko separacijo. Načeloma je voda edini material, ki lahko preide skozi membrano. Vsi drugi materiali (soli, sladkorji itd.) ne bodo mogli skozi.

Nanofiltracija (NF)

NF ni tako fin separacijski postopek kot reverzna osmoza in uporablja membrane, ki so nekoliko bolj odprte. Nanofiltracija omogoča prehajanje majhnih ionov, večje ione in večino organskih sestavin pa izloča.

Ultrafiltracija (UF)

Za UF se uporablja membrane, pri katerih so pore večje, tlak pa je relativno nizek. Soli, sladkorji, organske kisline in manjši peptidi lahko prehajajo skozi, medtem ko beljakovine, maščobe in polisaharidi ne morejo.

Mikrofiltracija (MF)

Pri MF so suspendirani trdni delci, bakterije in maščobne globule običajno edine snovi, ki ne morejo skozi membrano.