Ploske membrane MF

Nabor mikrofiltracijskih ploskih membran družbe Alfa Laval je na voljo z različnimi velikostmi por in lastnostmi pretoka. Membrane se uporabljajo v številnih postopkih v živilski industriji, industriji pijač, mlečni, biotehniški in farmacevtski industriji.

mf flat sheet membranes left side 640x360

Alfa Laval ponuja dve seriji mikrofiltracijskih (MF) membran z različnimi velikostmi por in lastnostmi pretoka. Material membran je bodisi polisulfonski polimer bodisi fluoropolimer, ki temelji na edinstveni strukturi, na polipropilenskem (PP) nosilnem materialu, ki zagotavlja optimalne pogoje za čiščenje.

Serija MFG

Mikrofiltracijske membrane MFG so narejene iz polisulfonskega polimera. Na voljo sta naslednji vrsti membran: MFG z velikostjo por 0,1 µm in MFG 2 z velikostjo por 0,2 µm.

Serija MFP

Mikrofiltracijske membrane MFP so narejene iz fluoropolimera. Na voljo so naslednje vrste membran: MFP 2 (velikost por 0,2 µm), MFP 5 (velikost por 0,5 µm) in MFP 8 (velikost por 0,8 µm). 

 

Prednosti

  • Pokrivajo širok spekter lastnosti pretoka, velikosti por, vrednosti izključitvene molekulske mase in zmogljivosti zavrnitve;
  • na voljo na metre kot standardne pole velikosti 20 × 20 cm ali razrezane na ploske dele, da se prilegajo vsem konfiguracijam ploščnih modulov Alfa Laval;
  • dobavljene z vsemi potrebnimi tesnilnimi obroči in obroči za prehode;
  • primerne za obsežen nabor postopkov;
  • proizvaja središče za membrane družbe Alfa Laval. 

Kako deluje

Membrane_filtration-HIW.jpg

 

Reverzna osmoza (RO)

RO uporablja najtesnejšo možno membrano za tekočinsko separacijo. Načeloma je voda edini material, ki lahko preide skozi membrano. Vsi drugi materiali (soli, sladkorji itd.) ne bodo mogli skozi.

Nanofiltracija (NF)

NF ni tako fin separacijski postopek kot reverzna osmoza in uporablja membrane, ki so nekoliko bolj odprte. Nanofiltracija omogoča prehajanje majhnih ionov, večje ione in večino organskih sestavin pa izloča.

Ultrafiltracija (UF)

Za UF se uporablja membrane, pri katerih so pore večje, tlak pa je relativno nizek. Soli, sladkorji, organske kisline in manjši peptidi lahko prehajajo skozi, medtem ko beljakovine, maščobe in polisaharidi ne morejo.

Mikrofiltracija (MF)

Pri MF so suspendirani trdni delci, bakterije in maščobne globule običajno edine snovi, ki ne morejo skozi membrano.