Moduli M39L/H

M39L/H je eden od najbolj priljubljenih ploščnih modulov družbe Alfa Laval. Zaradi svoje posebne zasnove je ta modul odlična izbira za ultrafiltracijo in mikrofiltracijo zelo viskoznih produktov (1‒30 cP) ter fermentacijskih brozg v biotehniški in farmacevtski industriji kot tudi za uporabo v živilski industriji in industriji pijač. Konkurenčna prednost tega modula družbe Alfa Laval sta boljša kakovost in kapaciteta v kombinaciji z nižjimi obratovalnimi in investicijskimi stroški.

 Alfa Laval Module M39L/H

Boljši produkti in postopki

Posebnost ultrafiltracije (UF) je, da omogoča istočasno separiranje, koncentriranje in prečiščevanje tekočine. Voda in snovi z majhno molekulsko maso lahko preidejo skozi membrano, snovi z veliko molekulsko maso pa zavrne.

Kompozitna struktura mikrofiltracijskih (MF) in ultrafiltracijskih (UF) membran, ki obsega nosilno plast, ki zagotavlja mehansko trdnost, ter tanjšo selektivno plast za separacijo, združuje najboljše iz obeh svetov: veliko mehansko trdnost in veliko kapaciteto/pretok.

Ploščni modul M39L/H

Modul M39L/H družbe Alfa Laval je priljubljena izbira v biotehniški in farmacevtski industriji, kjer se zelo uspešno uporablja za predelovanje antibiotikov, aminokislin/organskih kislin, dekstranov itd. Modul se obširno uporablja tudi na področju prehrane in pijač, na primer za mlečne izdelke, gumi, beljakovine, pivo, sladkor, sokove itd.

Modul Alfa Laval M39L/H je zasnovan tako, da bo izpolnjeval prihodnje zahteve po optimizirani dinamiki pretoka, majhni porabi energije in obratovanju pod nizkim tlakom. Na voljo je s ploščami, ki imajo nizke (L) ali visoke (H) kanale, ter v različnih velikostih glede na površino membrane, ki lahko meri največ 60 m2.

Modul obratuje pri temperaturah do 80 °C, pod tlakom do največ 8 barov in pH med 1 in 14. Opremiti ga je mogoče s celotno serijo ploskih ultrafiltracijskih in mikrofiltracijskih membran družbe Alfa Laval.

Alfa Laval PilotUnit Combi M39/M3.8

Alfa Laval PilotUnit Combi M39/M3.8

Alfa Laval PilotUnit Combi M39/M3.8 je priročen in vsestranski pilotni membranski sistem, ki obsega ploščni modul Alfa Laval tipa M39L/H. Je celovit sistem s potrebno črpalko, filtrom, toplotnim izmenjevalnikom, ventili, tankom itd.; za delovanje potrebuje le napajalno enoto, stisnjen zrak, vodo in vstopni produkt.

Prednosti

V primerjavi s prejšnjimi vrstami modulov modul M39 družbe Alfa Laval ponuja:

  • do 30 % manjšo porabo energije;
  • do 30 % večji pretok;
  • do šestkrat večje velikosti predelov;
  • skupno znižanje cene sistema za 10‒30 %;
  • približno 1,5-kratno znižanje obratovalnega tlaka;
  • do 15 % večjo stopnjo koncentracije;
  • približno 1,5-krat večje velikosti modula.

Kako deluje

M39 drawing

Ploščni modul družbe Alfa Laval je oblikovan tako, da ima odprte kanale po vsej membranski površini. Skoznje teče vstopni tok/retentat.

Samo membrano podpirajo votle plošče s številnimi režami, ki omogočajo zbiranje permeata ter njegovo odstranjevanje iz modula preko cevi za zbiranje permeata.

Ploščni moduli uporabljajo membrano samo, pri tem pa so v pomoč tesnilni obroči ali trakovi, ki preprečujejo, da bi vstopni tok/retentat vstopil v kanale za permeat. Ti preprečujejo tudi vsakršno puščanje iz samih plošč.

Plate-and-frame membrane replacement

Zaradi zasnove ploščnih modulov družbe Alfa Laval je mogoče posamezne membrane zamenjati, ne da bi to vplivalo na druge membrane v modulu.