Modul M38L/H

Prilagodljivi modul Alfa Laval M38L/H je bil razvit za obdelavo vseh produktov z nizko do srednjo viskoznostjo (1‒25 cP) ter fermentacijskih brozg s pomočjo ultrafiltracije in mikrofiltracije. Modul je še posebej primeren za uporabo v industrijah, kot so biotehniška in farmacevtska industrija, živilska industrija, industrija pijač, kot tudi za industrijo celuloze in papirja.

module m38 front 640x360

Boljši produkti in postopki

Posebnost ultrafiltracije (UF) je, da omogoča istočasno separiranje, koncentriranje in prečiščevanje tekočine. Voda in snovi z majhno molekulsko maso lahko preidejo skozi membrano, snovi z veliko molekulsko maso pa zavrne.

Kompozitna struktura mikrofiltracijskih (MF) in ultrafiltracijskih (UF) membran, ki obsega nosilno plast, ki zagotavlja mehansko trdnost, ter tanjšo selektivno plast za separacijo, združuje najboljše iz obeh svetov: veliko mehansko trdnost in veliko kapaciteto/pretok.

Ploščni modul M38L/H

Ploščni modul Alfa Laval M38L/H je energijsko učinkovit modul za biotehniško in farmacevtsko industrijo, v katerih se uporablja za predelovanje antibiotikov, aminokislin/organskih kislin, dekstranov itd. Modul je priljubljen tudi na področju prehrane in pijač, na primer za mlečne izdelke, gumi, beljakovine, pivo, sladkor, sokove itd.

Modul Alfa Laval M38L/H je zasnovan tako, da bo izpolnjeval prihodnje zahteve po optimizirani dinamiki pretoka, majhni porabi energije in obratovanju pod nizkim tlakom. Na voljo je s ploščami, ki imajo nizke (L) ali visoke (H) kanale, ter v različnih velikostih glede na površino membrane, ki lahko meri največ 60 m2.

Modul lahko obratuje pri temperaturah do 80 °C, pod tlakom do največ 10 barov in pH med 1 in 14. Opremiti ga je mogoče s celotno serijo ploskih membran, ki jih družba Alfa Laval ponuja za ultrafiltracijo in mikrofiltracijo.

Alfa Laval PilotUnit Combi-50 UF/MF

Alfa Laval PilotUnit Combi-50 UF/MF

Alfa Laval PilotUnit Combi-50 UF/MF je priročen in vsestranski pilotni membranski sistem, ki obsega ploščne module Alfa Laval tipa M37 ali M38. Je celovit sistem s potrebno črpalko, ventili, tankom itd.; za delovanje potrebuje le napajalno enoto, stisnjen zrak, vodo in vstopni produkt.

Prednosti

  • Majhna poraba energije;
  • standardni moduli s površino membrane do 60 m²;
  • obratovanje z majhnim padcem tlaka;
  • čvrsta, a fleksibilna konstrukcija iz nerjavnega jekla in polimera;
  • zasnova s tankim kanalom za obdelavo širokega spektra viskoznosti;
  • preprosta in cenovno ugodna zamenjava membran na lokaciji;
  • natančno povečevanje proizvodnega obsega s povečanjem velikosti ali števila modulov;
  • sanitarna zasnova z materiali, ki so vsi skladni s predpisi ameriške Uprave za hrano in zdravila (FDA). 

Kako deluje

M38 drawing

Ploščni modul družbe Alfa Laval je oblikovan tako, da ima odprte kanale po vsej membranski površini. Skoznje teče vstopni tok/retentat.

Samo membrano podpirajo votle plošče s številnimi režami, ki omogočajo zbiranje permeata ter njegovo odstranjevanje iz modula preko cevi za zbiranje permeata.

Ploščni moduli uporabljajo membrano samo, pri tem pa so v pomoč tesnilni obroči ali trakovi, ki preprečujejo, da bi vstopni tok/retentat vstopil v kanale za permeat. Ti preprečujejo tudi vsakršno puščanje iz samih plošč.

Plate-and-frame membrane replacement

Zaradi zasnove ploščnih modulov družbe Alfa Laval je mogoče posamezne membrane zamenjati, ne da bi to vplivalo na druge membrane v modulu.