Modul M37

Modul Alfa Laval M37 je posebej zasnovan za ultrafiltracijo (UF) in mikrofiltracijo (MF) zelo viskoznih produktov (50‒250 cP) ter fermentacijskih brozg. Modul je še posebej primeren za uporabo v industrijah, kot so biotehniška in farmacevtska industrija, živilska industrija, industrija pijač, kot tudi za industrijo celuloze in papirja.

module m37 left side 640x360

Boljši produkti in postopki

Posebnost ultrafiltracije (UF) je, da omogoča istočasno separiranje, koncentriranje in prečiščevanje tekočine. Voda in snovi z majhno molekulsko maso lahko preidejo preko membrane, snovi z veliko molekulsko maso pa zavrne.

Kompozitna struktura mikrofiltracijskih (MF) in ultrafiltracijskih (UF) membran, ki obsega nosilno plast, ki zagotavlja mehansko trdnost, ter tanjšo selektivno plast za separacijo, združuje najboljše iz obeh svetov: veliko mehansko trdnost in veliko kapaciteto/pretok.

Ploščni modul M37

Ploščni modul Alfa Laval M37 je naš visokokoncentracijski modul za tekočine z izredno visoko viskoznostjo. Veliko produktov je nenewtonskih, zato se z večjo hitrostjo pretoka razredčijo. Tega učinka se v celoti poslužuje izjemna zasnova sistema s tankimi kanali modula M37, zaradi česar so moduli uporabni za produkte, ki jih večina drugih ultrafiltracijskih sistemov ne more obdelati.

Visokokoncentracijski modul Alfa Laval M37 je zasnovan tako, da bo izpolnjeval prihodnje zahteve po optimizirani dinamiki pretoka, majhni porabi energije in obratovanju pod nizkim tlakom. Na voljo je z velikostmi membranske površine do 27 m² in lahko obratuje pri temperaturah do 80 °C, pod tlakom do 15 barov in pH med 1 in 14. Opremiti ga je mogoče s celotno serijo ploskih ultrafiltracijskih in mikrofiltracijskih membran družbe Alfa Laval.

Alfa Laval PilotUnit Combi-50 UF/MF

Alfa Laval PilotUnit Combi-50 UF/MF

Alfa Laval PilotUnit Combi-50 UF/MF je priročen in vsestranski pilotni membranski sistem, ki obsega ploščni modul Alfa Laval M37 ali M38. Je celovit sistem s potrebno črpalko, ventili, tankom itd.; za delovanje potrebuje le napajalno enoto, stisnjen zrak, vodo in vstopni produkt.

Prednosti

  • Obdelava snovi z izredno visoko viskoznostjo;
  • obdelava izredno koncentriranih produktov;
  • majhna poraba energije;
  • standardni moduli s površino membrane do 27 m²;
  • obratovanja z majhnim padcem tlaka;
  • čvrsta, a fleksibilna konstrukcija iz nerjavnega jekla in polimera;
  • zasnova s tankim kanalom za obdelavo širokega spektra viskoznosti;
  • preprosta in cenovno ugodna zamenjava membran na lokaciji;
  • natančno povečevanje proizvodnega obsega s povečanjem velikosti ali števila modulov;
  • sanitarna zasnova z materiali, ki so vsi skladni s predpisi ameriške Uprave za hrano in zdravila (FDA). 

Kako deluje

M37 drawing

Ploščni modul družbe Alfa Laval je oblikovan tako, da ima odprte kanale po vsej membranski površini. Skoznje teče vstopni tok/retentat.

Samo membrano podpirajo votle plošče s številnimi režami, ki omogočajo zbiranje permeata ter njegovo odstranjevanje iz modula preko cevi za zbiranje permeata.

Ploščni moduli uporabljajo membrano samo, pri tem pa so v pomoč tesnilni obroči ali trakovi, ki preprečujejo, da bi vstopni tok/retentat vstopil v kanale za permeat. Ti preprečujejo tudi vsakršno puščanje iz samih plošč.

Plate-and-frame membrane replacement

Zaradi zasnove ploščnih modulov družbe Alfa Laval je mogoče posamezne membrane zamenjati, ne da bi to vplivalo na druge membrane v modulu.