Modul M30

Modul Alfa Laval M30 je posebej zasnovan za reverzno osmozo (RO) in nanofiltracijo (NF). Zaradi edinstvenih lastnosti je modul M30 družbe Alfa Laval idealna izbira na številnih področjih uporabe v mlekarstvu, živilski, kemični, farmacevtski industriji, industriji celuloze in papirja ter za čiščenje vode.

module m30 front 640x360

Odstranite vodo

Kjer je potrebno odstranjevanje ali zbiranje vode, je reverzna osmoza najboljša metoda. Čisto vodo je mogoče ločiti od raztopljenih soli in trdih delcev. Z neprekinjenim delovanjem, v veliki meri in stroškovno učinkovito.

Na toploto občutljive produkte, kot so beljak, aminokisline, farmacevtski izdelki, razredčena hrana in pijača, je mogoče koncentrirati pri nizkih temperaturah. Stroški so veliko nižji kot pri drugih, tradicionalnih postopkih – pogosto je energijski prihranek lahko tudi do 50-odstoten v primerjavi z na primer sušenjem z razprševanjem.

Ploščni modul M30

Standardni ploščni modul M30 družbe Alfa Laval je narejen iz nerjavnega jekla in čvrstih polimerov. Ta skupek distančnikov in z membrano prekritih plošč, ki ga skupaj drži en središčni svornik, je zasnovan tako, da se pod hidravličnim tlakom oblikujejo membranski pretočni kanali.

Osnovni modul je enak za vse industrije. Vendar pa je modul Alfa Laval M30 mogoče razširiti ali zmanjšati ter opremiti s črpalkami za kakršen koli namen. Zaradi tega je modul M30 družbe Alfa Laval idealna izbira na številnih področjih uporabe v mlekarstvu, živilski, kemični, farmacevtski industriji, industriji celuloze in papirja ter za čiščenje vode.  

Modul Alfa Laval M30 je na voljo z velikostmi membranske površine od 19 m² in lahko obratuje pod tlakom do 60 barov pri 40 °C in pH do 9 (do 12 za CIP). Opremiti ga je mogoče s celotno serijo ploskih membran družbe Alfa Laval za reverzno osmozo in nanofiltracijo.

Alfa Laval PilotUnit Combi-50 RO/NF

Alfa Laval PilotUnit Combi-50 RO/NF

Alfa Laval PilotUnit Combi-50 RO/NF je priročen in vsestranski pilotni membranski sistem, ki obsega ploščni modul Alfa Laval M30 skupaj s potrebno črpalko, ventili, tankom itd. Za delovanje potrebuje le napajalno enoto, stisnjen zrak, vodo in vstopni produkt.

Prednosti

  • Sanitarna zasnova z materiali, ki so vsi skladni s predpisi ameriške Uprave za hrano in zdravila (FDA);
  • preprosto čiščenje na mestu (CIP);
  • majhna prostornina;
  • preprosto zaznavanje okvar membrane in njihova zamenjava;
  • majhna poraba energije;
  • kemično in termično toleranco določajo membrane ter vrsta materiala plošče;
  • koncentracija na toploto občutljivih sestavin in sestavin z nizko molsko maso. 

 

Kako deluje

M30 GA drawing

Ploščni modul družbe Alfa Laval je oblikovan tako, da ima odprte kanale po vsej membranski površini. Skoznje teče vstopni tok/retentat.

Samo membrano podpirajo votle plošče s številnimi režami, ki omogočajo zbiranje permeata ter njegovo odstranjevanje iz modula preko cevi za zbiranje permeata.

Ploščni moduli uporabljajo membrano samo, pri tem pa so v pomoč tesnilni obroči ali trakovi, ki preprečujejo, da bi vstopni tok/retentat vstopil v kanale za permeat. Ti preprečujejo tudi vsakršno puščanje iz samih plošč.

Plate-and-frame membrane replacement

Zaradi zasnove ploščnih modulov družbe Alfa Laval je mogoče posamezne membrane zamenjati, ne da bi to vplivalo na druge membrane v modulu.