LabStak M39 L/H

Enota Alfa Laval LabStak® M39L/H je bila posebej razvita za ultrafiltracijo in mikrofiltracijo zelo viskoznih produktov in fermentacijskih brozg. Enota je idealna za številne industrije, med drugim biotehnologijo, farmacevtsko industrijo, živilsko industrijo in industrijo pijač. Da lahko izpolni zahteve teh industrij, je bila enota Alfa Laval LabStak® M39L/H zasnovana za optimizirano dinamiko pretoka, majhno porabo energije in obratovanje pod tlakom. Po izbiri so na voljo tudi kompleti plošč za

LabStak M39 left side 640x360

Priročno in prilagodljivo

Enota Alfa Laval LabStak® M39L/H je zasnovana tako, da omogoča hitro in natančno ocenjevanje postopkov v laboratorijih in drugih preizkusnih objektih, ob tem pa zagotavlja, da stroški opreme in naprav ostanejo na najnižji možni ravni. Enota je priljubljena izbira za povečevanje obsega, preizkušanje membran, zagotavljanje kakovosti, razvoj postopkov in proizvodnjo manjšega obsega.

Prilagodljiva enota Alfa Laval LabStak® M39L/H obsega ploščni modul polnega obsega za membransko filtracijo s prečnim tokom tipa Alfa Laval Module M39L/H. Modul je enak kot tisti, ki se jih uporablja v sistemih membranske filtracije polnega obsega družbe Alfa Laval, ki so narejeni z moduli tipa M39L/H. Tako enota Alfa Laval LabStak® M39L/H uporablja nosilne plošče enake velikosti in jo je mogoče opremiti s celotnim naborom ploščatih membran za ultrafiltracijo in mikrofiltracijo, ki jih prav tako ponuja družba Alfa Laval.

Dodatna možnost 

Za Alfa Laval LabStak® M39L/H ponujamo komplete plošč z različnimi višinami kanalov za optimizacijo pretoka in tlaka:

 • komplet plošč M39L
  nizek kanal, za tekočine nizke in srednje viskoznosti
 • kompet plošč M39H
  visok kanal, za zelo viskozne tekočine

 Alfa Laval LabUnit M39L/H

Alfa Laval LabUnit M39L/H

Alfa Laval LabUnit M39L/H je popolnoma integriran sistem, ki obsega enoto Alfa Laval LabStak® L/H skupaj s potrebno črpalko, ventilom, toplotnim izmenjevalnikom ter instrumenti.

Prednosti

 • Prilagodljiva površina membrane od 0,2 do 1,0 m²;
 • istočasno preizkušanje do petih različnih vrst membran;
 • preprosta zamenjava membran;
 • visoka obratovalna temperatura (do 80 °C);
 • izdelek je mogoče priklopiti na obvodni tok industrijskega obrata;
 • možnost različnih višin kanalov za optimizacijo pretoka in tlaka;
 • majhna prostornina;
 • prilagodljiva zasnova sistema;
 • vzorec pretoka je podoben tistemu pri večjih sistemih;
 • vsi sestavni deli so skladni s predpisi FDA, kar omogoča uporabo na področju predelave hrane in farmacevtike. 

 

Kako deluje

Технологическая схема Alfa Laval LabUnit M39L/H

Ploščni modul družbe Alfa Laval je oblikovan tako, da ima odprte kanale po vsej membranski površini. Skoznje teče vstopni tok/retentat.

Samo membrano podpirajo votle plošče s številnimi režami, ki omogočajo zbiranje permeata ter njegovo odstranjevanje iz modula preko cevi za zbiranje permeata.

Ploščni moduli uporabljajo membrano samo, pri tem pa so v pomoč tesnilni obroči ali trakovi, ki preprečujejo, da bi vstopni tok/retentat vstopil v kanale za permeat. Ti preprečujejo tudi vsakršno puščanje iz samih plošč.

Tokovni diagram tipične inštalacije