LabStak M20

Alfa Laval LabStak® M20 je prilagodljiva ploščna preizkusna enota za ploske membrane in postopke membranske filtracije. Idealna je za raziskave in razvoj, zagotavljanje kakovosti kot tudi za optimizacijo postopkov s pilotnimi napravami ter za povečevanje obsega. Enoto je mogoče opremiti z vsemi ploskimi membranami za reverzno osmozo (RO), nanofiltracijo (NF), ultrafiltracijo (UF) in mikrofiltracijo (MF) družbe Alfa Laval. Z 2,5-palčnim ohišjem M20-2.5", ki je na voljo po izbiri, je enoto mogoče

labstak m20 front 640x360

Priročno in prilagodljivo

Če so zanesljivi in ponovljivi rezultati bistvenega pomena pri vašem delu, bo Alfa Laval LabStak® M20 najprimernejša izbira.

Ta prilagodljiva enota je zasnovana za ploščne sisteme. Dva zunanja sidrna svornika in nizka prirobnica s polnim hodom omogočajo hitro in preprosto spremembo membranske površine modula. Katero koli površino med 0,036 in 0,72 m² (deljivo z 0,036) je mogoče preprosto vstaviti, ne da bi za to potrebovali dodatno orodje.

Alfa Laval LabStak® M20 lahko prenese visoko obratovalno temperaturo in delovni tlak in jo je mogoče opremiti s celotnim naborom ploščatih membran družbe Alfa Laval. Z 2,5-palčnim ohišjem Alfa Laval Lab M20-2.5", ki je na voljo po izbiri, je mogoče preizkušati tudi spiralne membrane.

Dodatna možnost

Alfa Laval LabStak® M20 with housing

Za modul Alfa Laval LabStak® M20 ponujamo posebej oblikovano 2,5-palčno ohišje Alfa Laval Lab M20-2.5", ki ga je mogoče vstaviti med prirobnice modula.

S pomočjo tega posebnega ohišja je Alfa Laval LabStak® M20 mogoče preprosto preoblikovati v enoto za preizkušanje v celoti prilegajočih se sanitarnih 2,5-palčnih spiralnih membran. Edinstvena kombinacija ploščne in spiralno navite tehnologije v eni enoti.

Alfa Laval TestUnit M20

Alfa Laval TestUnit M20_320x180px

Alfa Laval TestUnit M20 je popolnoma integriran sistem na kolesih na odprti mizi iz nerjavnega jekla, ki vsebuje Alfa Laval LabStak® M20 in druge osnovne komponente.

 

Alfa Laval LabUnit M20

Alfa Laval LabUnit M20

Alfa Laval LabUnit M20 je popolnoma integriran sistem na kolesih v zaprti omarici, ki vsebuje Alfa Laval LabStak® M20 in druge osnovne komponente.

Prednosti

  • Prilagodljiva površina membrane od 0,036 do 0,72 m²;
  • istočasen preizkus različnih vrst membran;
  • možnost preizkusa spiralnih membran;
  • preprosta zamenjava spiralnih in ploskih membran;
  • ločen odvod za permeat iz vsakega posameznega membranskega para;
  • visoka obratovalna temperatura in tlak;
  • variacija navzkrižnega toka od 3,5 do 24 l/min;
  • kompaktna in prostorsko varčna zasnova;
  • vsi sestavni deli so skladni s predpisi FDA, kar omogoča uporabo na področju predelave hrane in farmacevtike. 

Kako deluje

Flow diagram_LabStak® and LabUnit M20

Tokovni diagram Alfa Laval LabStak® M20

Fizična separacija

Membranska filtracija je postopek fizične separacije, pri katerem je gonilna sila razlika v tlaku med obema stranema posebne membrane. Za ta postopek je značilno, da je mogoče ločiti molekule različnih velikosti in z različnimi značilnostmi.
Skoraj vsak postopek industrijskega membranskega filtriranja se izvaja s prečnim tokom, pri katerem tekočina, ki se jo filtrira, teče vzporedno z membrano z veliko hitrostjo ter pod tlakom.

Fizična pregrada

Najpreprosteje povedano, membranska filtracija obsega prehajanje enega samega vstopnega toka preko membranskega sistema, ki tok razdeli na dva posamezna toka, imenovana permeat in retentat. Membrana, ki ju loči, je fizična pregrada z izjemno specializiranimi lastnostmi; gre za pregrado, preko katere lahko prehajajo le določene izbrane sestavine iz vstopnega toka.

Prehajanje

Pore v takšnem membranskem materialu so tako majhne, da se jih meri v angstremih (10-10 m), za to, da se tekočino potisne skozi njih, pa je potreben tlak. Pravzaprav so pore v membranah, ki se uporabljajo za nanofiltracijo ter reverzno osmozo, tako majhne, da jih ni mogoče opaziti niti z vrstičnim elektronskim mikroskopom.