Varnostni filtri

Če so v toku produkta, ki vstopa v enoto za membransko filtracijo, prisotni kakršni koli nezaželeni delci, to močno vpliva na učinkovitost in vzdržljivost celotnega filtracijskega sistema. Varnostni filtri Alfa Laval so narejeni za preprečevanje tega.

safety filters right side 640x360

Enote za membransko filtracijo so zelo občutljive na prisotnost kakršnih koli delcev in drobirja v toku produkta. Najvarnejši in najlažji način zaščite pred tem je uporaba varnostnih filtrov, ki se jih namesti v dovodni vod.

Varnostni filtri Alfa Laval so filtri za cevi z režami, ki zadržujejo delce, in so zasnovani posebej za izpolnjevanje sanitarnih zahtev. Standardni filtrski vložek Alfa Laval ima 100-mikronske (0,004-inčne) reže. Na zahtevo so na voljo tudi 50-mikronski, 200-mikronski in 300-mikronski filtrski vložki.

Varnostni filtri Alfa Laval so na voljo s priključki premera 38 mm, 51 mm in 76 mm, da tako ustrezajo širokemu spektru zahtev glede pretoka.

Za namestitev in odstranjevanje teh filtrskih vložkov ni potrebno nobeno orodje, kar pomeni prihranek časa in delovne sile.

Vsi uporabljeni materiali so skladni z ustreznimi predpisi ameriške Uprave za hrano in zdravila (FDA), vsi pa so narejeni iz nerjavnega jekla AISI 316L.

Prednosti dodatne opreme za membrane

  • Širok nabor posebne pomožne opreme, fitingov in dodatne opreme;
  • celoten spekter je na voljo iz enega samega strokovnega vira;
  • kratek dobavni čas ter učinkovita logistika;
  • vse komponente se odlično prilegajo druga drugi;
  • vsi materiali so skladni s predpisi ameriške Uprave za hrano in zdravila (FDA) ter primerni za uporabo na področjih hrane in farmacevtike.  

Kako deluje

Varnostne filtre se namesti v dovodni vod, ki vodi do opreme za membransko filtracijo, da se tako zaščiti občutljive enote za membransko filtracijo pred nezaželenimi učinki kakršnih koli delcev in drobirja, ki so lahko prisotni v toku produkta.

Podrobne informacije o varnostnih filtrih Alfa Laval so navedene v dokumentaciji, ki je na voljo za prenos.