Ohišja

Sanitarna ohišja Alfa Laval iz nerjavnega jekla so eden od najbolj bistvenih delov v sistemih filtracije s spiralnimi membranami Alfa Laval. Ohišja so na voljo v različnih velikostih in za različne kapacitete, da so primerna za obratovanje s celotno serijo v celoti prilegajočih se spiralnih membran družbe Alfa Laval. Vsi materiali so skladni s predpisi ameriške Uprave za hrano in zdravila (FDA) (Kodeks zveznih predpisov) Naslov 21, zaradi česar so ta ohišja idealna za živilsko industrijo, indust

housing 640x360

Sanitarna ohišja Alfa Laval iz nerjavnega jekla so zasnovana tako, da prenesejo visoke obratovalne temperature (do 80 °C) ter delovni tlak do 64 barov. Ohišja imajo majhno porabo energije ter absolutno minimalen obvodni pretok, saj so izredno natančno mehansko obdelana z visoko toleranco.

Enostavna za uporabo

Zasnova teh ohišij omogoča preprosto in hitro zamenjavo spiralnih elementov, zaradi česar so motnje pri obdelavi in čas nedelovanja minimalni. So lahka in imajo le majhen notranji prostor z velikimi odprtinami ter idealno porazdelitev pretoka.

Te enote so zasnovane za namestitev na regalih, kar omogoča varčevanje s prostorom.

Enostavna izbira

Ohišja Alfa Laval so zasnovana z različnimi notranjimi premeri, ki se ujemajo z zunanjim premerom spiralnih membran Alfa Laval, ki jih je mogoče namestiti v ta ohišja, ter se uporabljajo za mikrofiltracijo, ultrafiltracijo, nanofiltracijo in reverzno osmozo. Alfa Laval trenutno ponuja spiralne membrane v velikostih (v inčih) 2,5, 3,8, 3,9, 6,3, 8,0, 8,3 in 8,4.

Poleg tega je prilagodljivo tudi skupno število spiralnih membran, ki jih je mogoče napolniti v eno ohišje Alfa Laval. Ohišja Alfa Laval lahko vsebujejo do pet spiralnih membran, odvisno od notranjega premera ohišja ter uporabljenega delovnega tlaka. Ohišja Alfa Laval so na voljo za različne nazivne tlake, odvisno od področja uporabe, od PN10 do PN64. 

Na zahtevo so na voljo tudi druge vrste ohišij Alfa Laval.

Ohišje

  • Kompaktna in stroškovno učinkovita rešitev;
  • hitra in preprosta zamenjava spiralnih elementov;
  • visoka obratovalna temperatura (80 °C);
  • majhna poraba energije in minimalen obvodni pretok mimo elementa zaradi točnih in natančnih toleranc premera in obsega;
  • prostorsko varčna zasnova namestitve na regalih;
  • nizka teža in majhna prostornina;
  • velike odprtine in idealna porazdelitev pretoka. 

Kako deluje

Drawing of 6.3 inch Alfa Laval housing

Ohišje je eden od najosnovnejših delov sistema membranske filtracije Alfa Laval, ki temelji na spiralni zasnovi.

Fleksibilen dizajn s pomočjo rešitev po meri

Oprema za membransko filtracijo Alfa Laval je zasnovana modularno, kar zagotavlja visoko stopnjo prilagodljivosti, saj so spiralne membrane nameščene v ohišjih, ohišja so vgrajena v zanke, zanke pa so vgrajene v sisteme. Zasnovo sistema je tako mogoče prilagoditi, da ustreza vsem procesnim potrebam, in jo je mogoče razširiti, če se potreba po proizvodnji poveča. To pomeni, da je vašo naložbo mogoče nadgraditi za kakršno koli povečanje proizvodne kapacitete, če in ko to potrebujete – z relativno nizkimi dodatnimi stroški.