Dodatna oprema za membrane

Alfa Laval ponuja vse, kar potrebujete za popoln sistem membranske filtracije. Ponujamo tudi širok nabor posebne pomožne opreme, fitingov in dodatne opreme, potrebnih za namestitev membran, ki se uporabljajo v sistemih s spiralno navitimi membranami in ploščnih sistemih, ter za njihovo varno in učinkovito uporabo.

housing 640x360

Nežna alternativa

Alfa Laval je eden glavnih dobaviteljev tehnologij za industrijsko separacijo na svetu. Ponosni smo na svojo tradicijo oskrbovanja skoraj vseh industrij s separacijsko opremo, ki temelji na centrifugalnih in mehanskih načelih. Vendar obstaja veliko postopkov, v katerih so snovi preobčutljive, da bi lahko prestale takšno obdelavo. Za takšne postopke s ponosom ponujamo nežno alternativo, tj. membransko filtracijo s prečnim tokom.

Alfa Laval je vodilni dobavitelj membranskih filtrov s prečnim pretokom in opreme za sanitarno rabo na svetu. Visoko higienski membranski izdelki družbe Alfa Laval so prva izbira mnogih vodilnih uporabnikov tehnologije membranskega filtriranja kot tudi dobaviteljev proizvajalcev originalnih modulov in sistemov membranskega filtriranja.

Zagotavljanje pravilnega delovanja

Učinkovitost sistemov membranskega filtriranja družbe Alfa Laval je močno odvisna od zanesljive, neprekinjene uporabe dodatne opreme, posebej zasnovane za podporo in optimizacijo proizvodnje obrata.

Edinstvena zmogljivost družbe Alfa Laval je, da lahko svojim strankam ponudi obširen nabor dodatne opreme za membrane, kot so posebej prilagojena ohišja za membrane, namestitvene naprave, toplotni izmenjevalniki, krmilni inštrumenti, oprema za tanke in ventili.  Vsa naša dodatna oprema za membrane je odobrena za tlačne razrede do 60 barov, kar zagotavlja odpornost pri postopkih membranske filtracije, ki zahtevajo visoko obratovalno temperaturo.

Alfa Laval ponuja tudi širok izbor visokotlačnih črpalk sanitarnega standarda s pozorno izbranimi značilnostmi pretoka za nadzor pretoka skozi membrane.

Prednosti

  • Širok nabor posebne pomožne opreme, fitingov in dodatne opreme;
  • celoten nabor opreme je na voljo iz enega samega strokovnega vira;
  • kratek dobavni čas ter učinkovita logistika;
  • vse komponente se odlično prilegajo druga drugi;
  • vsi materiali so skladni s predpisi ameriške Uprave za hrano in zdravila (FDA) ter primerni za uporabo na področjih hrane in farmacevtike. 

En strokovni vir za različne rešitve

Če izberete družbo Alfa Laval za prednostnega dobavitelja sistemov membranske filtracije in pomožne membranske opreme, lahko izkoristite učinkovito logistiko, popolno prileganje vseh sestavnih delov ter prednosti nakupovanja celotnega spektra sanitarne opreme in fitingov iz enega samega strokovnega vira.

Kako deluje

Fizična separacija

Membranska filtracija je postopek fizične separacije, pri katerem je gonilna sila razlika v tlaku med obema stranema posebne membrane. Za ta postopek je značilno, da je mogoče ločiti molekule različnih velikosti in z različnimi značilnostmi.
Skoraj vsak postopek industrijskega membranskega filtriranja se izvaja s prečnim pretokom, pri katerem tekočina, ki se jo filtrira, teče vzporedno z membrano z veliko hitrostjo ter pod tlakom.

Fizična pregrada

Najpreprosteje povedano, membranska filtracija obsega prehajanje enega samega vstopnega toka preko membranskega sistema, ki tok razdeli na dva posamezna toka, imenovana permeat in retentat. Membrana, ki ju loči, je fizična pregrada z izjemno specializiranimi lastnostmi; gre za pregrado, preko katere lahko prehajajo le določene izbrane sestavine iz vstopnega toka.

Prehajanje

Pore v takšnem membranskem materialu so tako majhne, da se jih meri v angstremih (10-10 m), za to, da se tekočino potisne skozi njih, pa je potreben tlak. Pravzaprav so pore v membranah, ki se uporabljajo za nanofiltracijo ter reverzno osmozo, tako majhne, da jih ni mogoče opaziti niti z vrstičnim elektronskim mikroskopom.

Skladnost

Vsi materiali, ki se uporabljajo za proizvodnjo membran Alfa Laval, v spiralno navitih in ploskih zasnovah in konfiguracijah, so skladni s predpisom EU (ES) 1935/2004 in Direktivo Komisije 2002/72/ES ter tudi s predpisom ameriške Uprave za hrano in zdravila (CFR), naslov 21. Membrane so tako primerne za uporabo na področju predelave hrane in farmacevtike. Prav tako EU Regulation (EC) 2023/2006.

Ta skladnost velja tudi za opremo in fitinge, ki so povezani z membranskim obratovanjem, vključno z elementi, kot so enote s ploščami, ohišja sestavnih delov in črpalke.