VO

Centrifuge Alfa Laval za rastlinsko olje se nenehno modernizira, da je mogoče izkoristiti prednosti s področja razvoja materialov, mehanske zasnove ter dinamike fluidov. Serija majhnih in srednje velikih separatorjev za rastlinsko olje se uporablja za neprekinjeno degumiranje, nevtralizacijo in pranje.

VO植物油分离高速离心机

Separatorji za rastlinsko olje temeljijo na preprosti, robustni in dobro preverjeni odprti zasnovi ter omogočajo preprosto vzdrževanje. Zasnova zmanjša padec tlaka po vsem separatorju, kar pomeni, da so zahteve glede dovodnega tlaka majhne.

Bobni serije za rastlinsko olje so posebej zasnovani za separacijo maščobnih olj. Njihova geometrija omogoča minimalen padec tlaka ter visoko stopnjo pretoka, odvodi pa so opremljeni s stacionarnimi »paring« napravami za odstranjevanje različnih faz. »Paring« naprava za lahko fazo je fiksiran »paring« disk, medtem kot je »paring« naprava za težko fazo prilagodljiva.

Premer »paring« naprave za težko fazo je mogoče preprosto prilagoditi tako, da se spremeni dolžino »paring« cevi. To omogoča prilagajanje položaja separacijske vmesne površine v zloženih diskih, kar zagotavlja optimalno separacijo.

Serija separatorjev za rastlinsko olje je z mislijo na delovno okolje zasnovana za obratovanje pri nizki ravni hrupa. To se doseže s pomočjo z gumo udušenega sestava ležajev ter zunanje zasnove bobna, ki je zasnovana za majhen hrup vetra.

Kako deluje

Centrifugalna sila povzroči separacijo v zloženih diskih (1) in težke delce (težka faza in mulj) potisne proti obrobju bobna ter jih samodejno izpusti skozi odprtine (2), lažja faza pa teče proti središču bobna.

Težko fazo se izčrpa iz separatorja skozi odtok za težko fazo (3) na vrhu. Podobno se lažje olje izčrpa za nadaljnjo obdelavo skozi ločeno odprtino za lahko fazo (4), ki je prav tako na vrhu separatorja.