Serija za pivovarstvo

Diskovne centrifuge Alfa Laval za pivovarne so na voljo v različnih velikostih in konfiguracijah, vsaka pa je posebej zasnovana za specifično vrsto separacije.

Beer centrifuge-Brew series

 Alfa Laval pivovarski industriji že več desetletij dobavlja visokokakovostne separatorje. Pivovarski separatorji Alfa Laval so se izkazali za bistvene pri omogočanju pivovarnam po vsem svetu doseganje večjih donosov na podlagi večje učinkovitosti ter so jim pomagali pri izpolnjevanju spreminjajočih se vzorcev povpraševanja ter istočasno ohranjanju dobičkonosnosti. Pivovarski separatorji družbe Alfa Laval zagotavljajo minimalne stopnje sprejemanja kisika pri prehodu skozi separator, kar je ena glavnih zahtev glede kakovosti v pivovarstvu. Higiena je prav tako poglavitna točka vseh vidikov zasnove teh pivovarskih separatorjev.

Separatorji iz serije BREW se vsi običajno uporabljajo v naslednjih korakih pivovarskega postopka:

  • predhodno prečiščevanje
  • separacija zelenega piva
  • separacija vroče pivine
  • ponovno pridobivanje piva

S funkcijami in možnostmi, kot so Oxy Stop, hidrohermetično tesnilo, ki zagotavlja minimalno sprejemanje kisika v prečiščeni tekočini, samosprožilni sistem SmartEject, ki zagotavlja občasen izpust trdnih delcev, ki imajo veliko vsebnost suhe snovi, posebej zasnovan sistem frekvenčnega regulatorja (VFD), ki zagotavlja prednosti, ki vključujejo nizek začetni tok ter kratkočasno napajanje, ter veliko več, lahko pivovarji prilagodijo delovanje separatorja ter kapaciteto določene naloge, ki zagotavlja optimalno donosnost.

Kako deluje

 How its works - Note Image might not correspond fully with describing text. Please refer to Documentation for more detailed info

Vstopni produkt v rotirajoči centrifugalni boben vstopi z vrha preko stacionarne vstopne cevi, hitrost njegovega pretoka se pospeši v razdelilniku, nato pa vstopi v zložene diske. Separacija se odvija med diski. Produkt se premika proti središču bobna, kjer se pod tlakom črpa iz bobna s pomočjo vgrajenega »paring« diska.

Težja faza trdnih delcev se zbira na obrobju bobna, od koder se občasno izpusti preko centrifugalnega ciklona. Trdne delce izpusti hidravlični sistem pod separacijskim prostorom v bobnu, ki v ustreznih intervalih prisili drseče dno bobna, da se spusti ter tako odpre odprtine za trdne delce na obrobju bobna.

Samosprožilni sistem deluje tako, da z vrha spusti zaznavalni plin v zaznavalno komoro. Ko nabrani delci dosežejo zunanje obrobje diska, ki indicira usedline, se tlak dovoda zaznavalnega plina spremeni.  Ta sprememba tlaka preko nadzornega sistema sproži izpust.