PX

Serija diskovnih centrifug PX je zasnovana izključno za neprekinjeno degumiranje, nevtralizacijo, odstranjevanje voska ter pranje različnih rastlinskih olj in živalskih maščob v majhnih, srednjih in velikih obratih za predelovanje.

PX 工业离心机-PX industrial centrifuge

Serija PX temelji na edinstveni polhermetični zasnovi. Hermetični dovod, ki se napaja z dna, zagotavlja nežno, nedestruktivno pospeševanje surovine do polne hitrosti bobna. Območje pretoka za surovine je treba povečati, da se zmanjša dovodni padec tlaka. Odvodi za težko in lahko fazo so odprti, kar zmanjša padec tlaka po vsem separatorju. Tako je zahtevani dovodni tlak stroja lahko nizek.

Odvodi so opremljeni s stacionarnimi »paring« napravami za odstranjevanje različnih faz. »Paring« disk za lahko fazo je fiksiran, »paring« cevi za težko fazo pa so prilagodljive.

S prilagoditvijo pozicionerja na odvodu težke faze lahko operater zmanjša ali poveča premer »paring« cevi. Ta patentirana inovacija omogoča prilagajanje položaja separacijske vmesne površine med obratovanjem, kar zagotavlja optimalno separacijo.

Serija PX je z mislijo na delovno okolje zasnovana za obratovanje pri nizki ravni hrupa. To se doseže s pomočjo z gumo udušenega sestava ležajev, oplaščenega ogrodja ter zunanje zasnove bobna, ki je zasnovana za majhen hrup vetra.

Kako deluje

Olje, ki se ga separira, se dovaja v boben separatorja z dna skozi votlo vreteno, od koder vstopi v zložene diske. Težka faza in težek mulj se potisneta proti obrobju bobna, lažja faza pa teče proti središču bobna, od koder se jo izčrpa za nadaljnjo obdelavo. Težka faza gre skozi zgornji disk v komoro, kjer jo prilagodljiva »paring« naprava izčrpa iz separatorja. Mulj se nabira v prostoru za mulj in se ga avtomatsko izpusti v presledkih. Izpust omogoča hidravlični sistem, ki v ustreznih, vnaprej določenih intervalih prisili drseče dno bobna, da se spusti ter tako odpre odprtine za mulj na obrobju bobna. Mulj se zbira v ogrodju ter zapusti centrifugo preko ciklona.