MIB

Separator MIB 303 ima novo zasnovo separatorjev s polnim bobnom. S pomočjo napredne tehnologije proizvodnje, zasnove in pogona smo ustvarili separator, ki je bolj kompakten in lažji kot običajni model s polnim bobnom.

离心分离机MIB-MIB 503 Gas Oil Module

Separacijski sistem MIB 303 je zasnovan za centrifugalno separacijo mulja in vode iz mineralnega olja. Separator je zasnovan za olja z največjo gostoto 920 kg/m³ pri 15 °C. Najvišja separacijska temperatura za plinsko olje ter pomorsko dizelsko gorivo je +40 °C, za mazalno olje pa +70 °C, saj je to najvišja separacijska temperatura separatorja.

Funkcije

 • Brez tesnilnega obroča. Za odpiranje/sestavljanje bobna je potrebna le majhna mehanska sila.
 • Nova zasnova omogoča odstranitev in čiščenje stene bobna, komplet zloženih diskov pa ostane na mestu.
 • Novi lahki materiali v bobnu in diskih.
 • Ker gre za neposreden pogon, katerega hitrost motorja regulira frekvenčni regulator, zobniki ali jermeni niso potrebni.
 • Mazanje ni potrebno.
 • Očiščeno olje se izpušča pod tlakom, kar omogoča vgrajena črpalka »paring« diska.
 • Frekvenčni regulator z vgrajeno prenapetostno zaščito.

Razpoložljivi modeli

Separator MIB 303 je na voljo kot čistilnik ali bistrilnik v samostojni ali modularni izvedbi. Izbirate lahko tudi med 230 V AC in 110 V AC. Pri modularni izvedbi je zgoraj omenjena pomožna oprema vgrajena skupaj s separatorjem, s katerim tvori kompaktno enoto.

Prednosti

 • Preprosta namestitev, upravljanje in vzdrževanje; posebno usposabljanje ni potrebno;
 • majhne dimenzije omogočajo namestitev v ozkih prostorih;
 • odstranjevanje trdnih nečistoč podaljša intervale med zamenjavami filtrov, s čimer je mogoče prihraniti pri stroških filtrov ter zmanjšati pogostost odstranjevanja filtrov;
 • z odstranjevanjem vode iz mineralnega olja se izboljša zanesljivost oljnega sistema; s tem se zmanjša tudi tveganje rasti bakterij, ki bi lahko zamašile filtre, v tankih;
 • elektronika je zaščitena pred odstopanjem napetosti.

Kako deluje

Mineralno olje

Separator MIB 303 v čistilnem sistemu za destilate ter pomorsko dizelsko gorivo je treba uporabljati kot čistilnik. Za čiščenje mazalnega olja je MIB 303 mogoče uporabljati kot čistilnik ali bistrilnik.

Prepustna zmogljivost

Separator MIB 303 ima prepustno zmogljivost največ 760 litrov dizla/plinskega olja na uro in največ 460 litrov mazalnega olja parne turbine na uro. 

Standardna oprema

Separator s pogonom, lijakom za oskrbo z vodo s priključki.

Pomožna oprema

Za obratovanje je potrebno naslednje: zaganjalnik za separator, dovodna črpalka z zaganjalnikom, zbirni tank z alarmom vodnega tesnila, cedilo, ventili in fitingi.

Separacijski postopek

Separacija se odvija v rotirajočem bobnu s polno steno. Neprečiščeno olje se dovaja v boben, kjer centrifugalna sila potisne vodo in trdne delce navzven proti obrobju bobna, medtem ko čisto olje teče navznoter. Da se zagotovi vodno tesnilo pri zagonu separatorja, se v boben doda vodo pred začetkom dovajanja olja. Voda se nabira v vodnem tesnilu, ki odteče v vodni kanal pod bobnom. Trdni delci se nabirajo na steni bobna, redno pa se jih odstranjuje ročno. Očiščeno olje teče proti središču bobna ter navzgor do »paring« diska. Ker olje kroži, stacionarni »paring« disk deluje kot črpalka, ki olje pod tlakom potisne ven skozi odtok.