MBUX

Separatorji Alfa Laval MBUX za ponovno pridobivanje kvasa in drugih mikroorganizmov izkoriščajo dejstvo, da je tekoča zmes koncentriranih trdnih delcev psevdoplastika ter v bobnu z lahkoto teče v smeri proti centrifugalni sili. To pomeni, da je pridobljene trdne delce mogoče pridobiti z majhno zahtevo po energiji v zaprtem sistemu pod tlakom. Zato so higienske razmere izredno dobre, še izboljša pa jih postopek čiščenja na mestu (CIP) s polno hitrostjo.

MBUX 工业离心机-Industrial centrifuge

Separatorji MBUX so na voljo v različnih velikostih, ki pokrivajo širok spekter zahtev glede obdelave.

S patentiranimi samouravnalnimi vrtinčnimi šobami Alfa Laval je koncentracijo faze trdnih delcev mogoče držati na visoki in enakomerni ravni, ne glede na nihanje vstopnega toka ali vstopne koncentracije. Centrifugo je tako mogoče upravljati blizu točke zamašitve, ne da bi se tveganje zamašitve povečalo.

Lahko in težko fazo se obe izpusti pod tlakom, kar preprečuje penjenje in poenostavi namestitev, saj ni črpalnih sistemov, ter izboljša higieno. Žepi za trdne delce v bobnu vodijo trdne delce do cevi za koncentrat, kar preprečuje nabiranje trdno natrpanih trdnih delcev ter olajša separacijo in čiščenje na mestu (CIP) in poveča njuno učinkovitost.

Avtomatsko čiščenje na mestu pri polni hitrosti

Boben je mogoče odpreti vsake toliko časa med obratovanjem in/ali čistilnim ciklom za izmet trdnih delcev, medtem ko stroj obratuje s polno hitrostjo. Pokrov ogrodja ima brizgalno šobo za pranje izven bobna.

Standardna zasnova

Vsi s tekočino omočeni deli so iz nerjavnega jekla visoke kategorije, kar vključuje glavni del bobna, ki je iz nerjavnega jekla Super Duplex, gumijasta tesnila pa iz gume EPDM, odobrene za stik s hrano, ali nitrilne gume. Separator je opremljen s senzorji za hitrost in vibracije. Sidrne noge so opremljene z blažilniki vibracij. Separator MBUX poganja na prirobnico nameščen motor. Separator se dostavi z motorjem, vnaprej nameščenim v tovarni, tako da ga ni treba uravnavati na lokaciji.

Prednosti

  • Samouravnalne vrtinčne šobe za optimalno suhost koncentrata ter minimalno tveganje zamašitve;
  • higienska zasnova.

Kako deluje

Separacija se odvija v diskovnem bobnu, ki je opremljen s cevmi za koncentrat ter vrtinčnimi šobami. Fazo težkih trdnih delcev centrifugalna sila premakne navzven v žepe za trdne delce na obrobju bobna, od tam naprej pa skozi cevi za koncentrat ter interne vrtinčne šobe v komoro s »paring« cevjo, kjer »paring« cev pobere koncentrat in ga pod tlakom izpusti. Prečiščeno tekočo fazo se izpodrine proti središču preko zloženih diskov. To fazo se nato pod tlakom izpusti s pomočjo vgrajenega »paring« diska.

Drsni ventil pod dnom bobna za trenutek odpre ventile za izpust, kar omogoči izmet trdnih delcev.

Samouravnalne vrtinčne šobe

Edinstvene vrtinčne šobe samodejno kompenzirajo variacije vstopnega pretoka ali koncentracije vstopnih trdnih delcev, da se zagotovi nenehno koncentracijo faze trdnih delcev, ki se jih izpušča.

Samouravnalna funkcija temelji na razmerju med viskoznostjo tekočine, ki vstopa v vrtinčno komoro, ter učinkom njene hitrosti rotacije na padec tlaka.

Koncentrat vstopi v komoro vrtinčne šobe tangencionalno na obrobju, oblikuje vrtinec v vrtinčni komori ter jo zapusti skozi luknjo v središču šobe. Vhodni in izhodni tlak tekočine sta podobna običajnim padcem tlaka. Načeloma na te padce tlaka ne vpliva viskoznost koncentrata. Padec tlaka, ki ga ustvari vrtenje ali vrtinec koncentrata v vrtinčni komori, je velik, če je hitrost rotacije velika, ter majhen pri majhnih hitrostih.