MBPX

Alfa Laval MBPX je serija separacijskih sistemov, ki omogoča preprosto namestitev, za uporabo na področjih mikrobiologije, kot so celične kulture, bakterije, izdelki rDNK ter cepiva.

mbpx-810-separator-system-separation 640x360

Celovit, na nosilne elemente nameščen separacijski sistem

Separacijski sistem MBPX 810 obsega nosilno enoto iz nerjavnega jekla z diskovnim separatorjem ter pomožno opremo, ki je potrebna za varno in učinkovito obratovanje.

Sistem je tovarniško preizkušen ter pripravljen za obratovanje takoj po priključitvi na procesne tokove ter električno napajanje.

Nehermetična ali popolnoma hermetična izvedba

MBPX je na voljo v dveh izvedbah, odvisno od zahtev obdelave – tradicionalna, odprta, nehermetična izvedba z vstopom na vrhu ali popolnoma hermetična izvedba z votlim vretenom.

Nehermetična izvedba MBPX

Nehermetični separacijski sistem MBPX ima zajeten prostor za zbiranje trdnih delcev ter spremenljivo količino za izpust, kar omogoča precejšnjo prilagodljivost pri obvladovanju širokega spektra biomasnih obremenitev. Nadalje vsebuje patentiran diskovni dovod družbe Alfa Laval, ki ne glede na stopnjo pretoka do največje mere zmanjšuje strižnost v območju pospeševanja ter tako izboljšuje zmogljivost separacije, saj beljakovinske flokule ali mikrobne celice ne bodo poškodovane.

Popolnoma hermetična izvedba MBPX

Popolnoma hermetičen separacijski sistem MBPX združuje preprosto namestitev z izjemno separacijsko zmogljivostjo. Hermetično zasnovo zagotavlja kombinacija votlega vretenskega dovoda, hermetičnega odtoka ter bobna separatorja, ki je v celoti napolnjen s tekočino. Edinstven hermetičen dovod skozi votlo vreteno zagotavlja najnežnejše pospeševanje delcev, kar preprečuje njihov razkroj. Idealen je za celične kulture sesalcev. S hermetično zasnovo dovoda in odvoda se je prav tako mogoče popolnoma znebiti vnašanja zraka ter drugih težav, povezanih z oksidacijo in penjenjem.

Celovita serija

Nehermetična izvedba

 • Separacijski sistem MBPX 404S za laboratorijsko in pilotno proizvodnjo s kapaciteto od 100 do 150 l/h.  
 • Separacijski sistem MBPX 507S za pilotno proizvodnjo in proizvodnjo manjšega obsega s kapaciteto od 400 do 500 l/h. 
 • Separacijski sistem MBPX 810S za proizvodnjo srednjega obsega s kapaciteto od 1200 do 1600 l/h. 

Popolnoma hermetična izvedba 

  • Separacijski sistem MBPX 810H za proizvodnjo srednjega obsega s kapaciteto od 1500 do 1800 l/h. 
  • Separacijski sistem MBPX 714H za proizvodnjo velikega obsega s kapaciteto od 3000 do 4000 l/h. 
  • Separacijski sistem MBPX 601H za proizvodnjo velikega obsega s kapaciteto od 3500 do 4000 l/h. 
  • Separacijski sistem MBPX 701H za proizvodnjo velikega obsega s kapaciteto od 7000 do 8000 l/h.  

 

Kako deluje

MBPX, nehermetična izvedba

Vstopni material v centrifugalni boben vstopi z vrha skozi stacionarno dovodno cev (1), hitrost njegovega pretoka pospeši diskovni dovod (2) v razdelilniku, preden vstopi v zložene diske (3), kjer se separacija odvija med diski.

Separirana tekoča faza zapusti separator preko odvoda za tekočino na vrhu bobna (4). Težja faza trdnih delcev se zbira na obrobju bobna, od koder se izpusti skozi odprtino za trdne delce (5) ob vnaprej določenih intervalih.

 

 

 

 

MBPX810H bowl 2

MBPX, popolnoma hermetična izvedba

Vstopni material v rotirajoči centrifugalni boben vstopi z dna skozi dovod votlega vretena (1), njegova hitrost se postopoma pospešuje v razdelilniku (2), ko vstopi v zložene diske (3), kjer se separacija odvija med diski. 

Separirana tekoča faza zapusti separator preko odtoka za tekočino na vrhu bobna (4). Težja faza trdnih delcev se zbira na obrobju bobna, od koder se izpusti skozi odprtino za trdne delce (5) ob vnaprej določenih intervalih.

MBPX810S bowl